|
CAP-tain
|
|
|
|
Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
|
Egy sorozat mindenek fellett?
2005-02-11 | primetimetv.hu
Eddig 70 országban adták el a Desperate Housewives sugárzási jogait, de a forgalmazó cég szerint 2005 végére minden országban látható lesz a sorozat.
Amikor 2004 őszén az ABC bemutatta a Desperate Housewives című sorozatot, még senki nem gondolta, hogy pár héttel később mindenki erről a műsorról fog beszélni, és hogy pár hónappal később pedig már Golden Globe díjat is nyer.
A szarkasztikus humoráról ismert műsor azonban már a premiert követően a nézettségi lista élén landolt, amelyre 1992 óta nem volt példa, akkor mutatta be ugyanis az NBC a Vészhelyzetet. Így szinte természetesnek vehető, hogy a külföldi tévétársaságok pillanatok alatt elkapkodják a vetítési jogokat, de lehet, hogy ez a sorozat lesz a leghamarabb elkelő tv-műsor, amit valaha készítettek.
Janice Marinelli, a Buena Vista International igazgatója a Newsweek-nek nyilatkozva elmondta, hogy pár hónap alatt több, mint 70 országban sikerült eladni a sorozatot, de véleménye szerint 2005 végére nem nagyon lesz olyan nem harmadik világbeli ország, ahol ne lenne majd látható a Desperate Housewives.
A sorozat premierje egyébként Angliában is óriási siker volt, 4.8 millióan látták az első részt, ennyien legutoljára még 1993-ban néztek amerikai sorozatot a szigetországban, akkor mutatták be a Vészhelyzetet.
Közben a sorozat színészei jelentős fizetésemelést kaptak, a USA Today értesülései szerint a négy főszereplő (Teri Hatcher, Marcia Cross, Eva Longoria és Felicity Huffman) egy 250.000 dolláros csekket kapott ajándékba az ABC-től jó munkájuk elismeréseképpen.
Ám a többiek, mint például Nicollette Sheridan és James Denton jóval kisebb összeget vihet haza. Azt nem tudni, pontosan mennyivel kevesebbet, de Sheridan például nemrégiben azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy ő a legszegényebb színésznő Hollywoodban.
Azt hallottam, hogy amikor a Jóbarátok kiugró nézettséget ért el, a szereplők kaptak egy kocsit. Én mit kaptam? Egy csokor virágot. Szóval még mindig várok a Porschémra. mondta a színésznő.
0 felhasználónak tetszik: