5 dolog, amit eddig nem tudhattál a teáról
2013. október 28. 17:03
Én ritkán iszom teát, leginkább akkor, amikor beteg vagyok, de ezeket valóban nem tudtam
2013. október 28. 18:19
|
|
wish of happinessvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.15. Hozzászólás: 282 Csatolások: 1 Azonosító: 180419 offline
|
Ez egy nagyon jó cikk,sok érdekes dolog van benne!
2013. október 28. 18:23
|
|
D.KPOPvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.20. Hozzászólás: 464 Csatolások: 0 Azonosító: 196411 offline
|
Na ez érdekes volt!!Nagyon szeretm a teát, úgyhogy mostmár ha kiömlik a padlóra, nem kell aggódnom!
És a: "Több koffeint tartalmaz, mint a kávé" meg a "Minden tea ugyanonnan származik"-részt már előtte is tudtam!!
De jó cikk lett!!
2013. október 28. 18:24
minden nap legalább egy litert megiszom.
de nem az igazi teából, természetesen. x
2013. október 28. 18:37
|
breakingdawn8új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.20. Hozzászólás: 81 Csatolások: 1 Azonosító: 213819 offline
|
ezt nem is tudtam hogy a szaporodásban is segit
2013. október 28. 19:06
|
|
Hinkypunk555új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.10. Hozzászólás: 77 Csatolások: 3 Azonosító: 205733 offline
|
Jó cikk lett, érdekes.
2013. október 28. 19:36
Tök érdekes cikk lett. Na, megvan nyárra a szúgonyelüldöző technika.
2013. október 28. 19:37
Nagyon érdekes és hasznos kis cikk lett! Ezeket eddig tényleg nem tudtam a teáról.
2013. október 28. 20:16
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Wow, ez egy nagyon jó cikk volt, köszönet érte! De még több ilyen abszolút jöhetne!
Voltak benne dolgok, amiket tudtam, de olyanok is, amik újdonságok voltak számomra. Én úgy tudom, hogy az összes tea az indiai térségből származik, ám az igaz, hogy napjainkban különböző füvekkel, növényekkel és aszalt gyümölcsökkel keverik, hogy az ízük és a gyógyhatásuk más és más legyen. Teát elég sűrűn iszok, sőt, tavaly nótorikus teázó voltam, csak a betegségem miatt IBD-s tápszeren vagyok és csak az egy liter naponta, így még vagy egy hónapig mellőzöm suliba a finom Lipton citromos teát termoszban. Viszont hiába is nagyobb a koffeintartalma, sajnos reggel egy csésze teától ugyanúgy nézek ki, mint a mosott kaksika. Sokan azért isznak reggel kávét, mert hirtelen felébreszt, míg ezzel szemben a tea lassabban, ám hosszabban fejti ki élénkítő hatását. Betegségem diagnosztizálása előtt sokszor én is kávéval éltem túl a gyakorlatokat, ugyanis reggel hétkor már szúrtuk a betegeket, közben mentem be a hajnali vonattal. Mégsem mehettem úgy oda fecskendővel a kezemben, hogy épp kettőt látok az álmosságtól. A padlósat viszont nem tudtam, úgyhogy lehet, hogy egyszer kipróbálom, ha valaki behordja a konyhába a kutyagumit, (mert hát ugye annak azért van szaga rendesen) de ahogyan kivettem a cikkből akár a láb kellemetlen szagának elűzésére is felhasználható.
A tea önmagában nem ragad, ha megfőzöd. Gondolom, az már cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel beízesített tea volt.
Idézet (Luna0026 @ 2013.10.28. 19:48)
Hát, azért én nem törölném fel vele a padlót. Legalábbis amit eddig én ittam teát, mind ragacsosak voltak szóval...
A tea önmagában nem ragad, ha megfőzöd. Gondolom, az már cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel beízesített tea volt.
1 felhasználónak tetszik:
Fan-ily6889
2013. október 28. 21:17
|
|
corny4DramaQueen™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.25. Hozzászólás: 1929 Csatolások: 1127 Azonosító: 156487 offline
|
Már többen is mondták nekem, hogy ugyan úgy tartalmaz koffeint, mint a kávé, bár nekem utóbbi se sokat használt ha felakartam éledni. A kávét amúgy se szeretem, nálam nem divat, mint kortársaim legtöbbjénél.
Ráadásul a tea finomabb és zamatosabb is :3
Ráadásul a tea finomabb és zamatosabb is :3
2013. október 28. 21:21
|
|
Eszti0305szjger.♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.28. Hozzászólás: 1039 Csatolások: 3 Azonosító: 201010 offline
|
Tényleg nagyon jó kis cikk lett.Szerény személyem eléggé tea-fanatikus,legalábbis egy időben az voltam,most egy picit csillapodott ez a láz nálam.Szerintem nincs is jobb annál,mint amikor egy hideg téli estén,egy pléddel betakarózva ülsz, egy pohár teával a kezedben.Ma már annyi féle és fajta tea létezik (én a Pickwicket részesítem előnyben,bár sokan szidják,hogy az nem is igazi tea...),hogy az már megszámlálhatatlan.Rengeteg félét kóstoltam,a legnagyobb favorit nálam most a Pickwickes narancsos-fahéjas tea,ezt nagyon szeretem.De például ittam olyat,amit én karácsonyi teának nevezek,valahogy az íze azt a hangulatot juttatja eszembe.XD Abban gyakorlatilag minden van,amit csak el lehet képzelni:fahéj,narancslevél,narancshéj,barack,és még ezernyi dolog.De amúgy még rengeteg kedvencem van,csak így mind nem jut fejből eszembe
Egyébként a tények is tényleg érdekesek voltak,legtöbbről még tényleg nem is hallottam.
Egyébként a tények is tényleg érdekesek voltak,legtöbbről még tényleg nem is hallottam.
2013. október 28. 22:13
|
|
Beaaaa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.24. Hozzászólás: 1193 Csatolások: 0 Azonosító: 141537 offline
|
pont teát ittam, miközben elolvastam a cikket. :3
egyébként jó cikk! voltak benne olyan dolgok, amiket nem is tudtam, pl. hogy ilyen sok benne a koffein, azt tudtam, hogy van benne valamennyi, de azt gondoltam, hogy biztos alig lehet benne , hát nem.
de nagyon szeretem a teát, nem telhet el nálam nap tea nélkül.
egyébként jó cikk! voltak benne olyan dolgok, amiket nem is tudtam, pl. hogy ilyen sok benne a koffein, azt tudtam, hogy van benne valamennyi, de azt gondoltam, hogy biztos alig lehet benne , hát nem.
de nagyon szeretem a teát, nem telhet el nálam nap tea nélkül.
2013. október 29. 04:56
|
|
Sophia E. Bayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.17. Hozzászólás: 401 Csatolások: 0 Azonosító: 196242 offline
|
Jó cikk lett
Ezentúl sok teát fogok inni, az biztos
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.