Starity

Elhunyt a Velvet Underground énekese, Lou Reed

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. október 27. 23:03 #21
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Nem ismertem, de nyugodjon békében!
2013. október 27. 23:37 #22
- törölt felhasználó -    
Nyugodjék békében.
2013. október 28. 01:12 #23
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet
Idén életmentő májtranszplantáción esett túl, drog- és alkoholfüggő volt...

Tényleg részvétem meg minden, és halottról jót vagy semmit, de csak nekem szúrja a szememet ez a mondat?! blink.gif Kábé ott hagytam volna megdögleni a drogban és az alkoholban, erre meg még komplett májat is kapott! Vajon kitől vette el azt a májat? Egy haldokló kislánytól, esetleg kisfiútól, aki esetleg alig élt még, s előtte volt az egész élet? Vagy egy olyan szülőtől, aki épp, hogy megkeresi a kenyérre valót a két gyermekének? Hol itt az igazság? A büdös drogos kaphat új májat, de egy olyan ember, aki becsületes életet élt az meg nem? Most lehet, hogy érzéketlennek tűnök, de láttam már haldokló gyermeket - nem kívánom senkinek sem, hogy azt érezze, amit akkor én. Iszonyat dühítő, amikor egy olyantól veszik el a szervet, aki megérdemli az életet, s adják egy olyannak, akinek azért van elégtelensége, mert szétitta vagy szétdrogozta az agyát. Pedig úgy tudtam, hogy az USA-ban az ilyeneken nem végeznek csak úgy transzplantációt. Mondjuk az is lehet, hogy megvette, hisz biztos volt rá elég pénze...
2013. október 28. 10:16 #24
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Ez a hír alaposan hazavágott, de annyira, hogy mikor megtudtam, egyből elkezdtem sírni, tegnap egész nap nem találtam a helyem sehol. Számomra képtelenség ezt a tényt felfogni. A cikkbe beillesztett dalt pedig nagyon szeretem. Nyugodjék békében!
2013. október 28. 10:23 #25
- törölt felhasználó -    
Nem ismertem! De azert oszinte reszvetem ;(
2013. október 28. 12:35 #26
Macsek124
Macsek124
Hozzászólás: 856
Csatolások: 30
Azonosító: 201223
Nyugodjon békében
2013. október 28. 15:53 #27
Evelin1D
Evelin1D
ღ Forever Young ღ
Hozzászólás: 1424
Csatolások: 7
Azonosító: 211179
Részvétem!!!!!!!!! sad.gif
2013. október 28. 16:10 #28
- törölt felhasználó -    
Nagy-nagy művész volt. sad.gif
Lou Reed hihetetlenül intelligens volt, hallás alapján tanult meg hangszeren játszani. A zenéje kultikus volt, sok együttes, de zenei stílus merített ötletet a dalaiból.
A hippikorszakban nem volt furcsa, ha egy előadó drogfüggő.
Nyugodjék békében sad.gif
1 felhasználónak tetszik: janet7
2013. október 28. 16:11 #29
- törölt felhasználó -    
Beyla: nem értem, miért kell így kiforgatni egy cikket, és idekeverni olyan dolgot, ami nem is biztos, hogy úgy van? Nem látod, hogy ez már gyalázás?
1 felhasználónak tetszik: janet7
2013. október 28. 16:58 #30
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Pipi @ 2013.10.28. 16:11)
Beyla: nem értem, miért kell így kiforgatni egy cikket, és idekeverni olyan dolgot, ami nem is biztos, hogy úgy van? Nem látod, hogy ez már gyalázás?

Isten bocsássa meg bűnömet, de akkor inkább gyalázom ezt az embert, ha mondjuk egy gyermektől vette el az adott szervet, és így is élt vele egy keveset, míg valaki lehet, hogy 50-et vagy 60-at tudott volna. Személy szerint baróra harapok arra, amikor drogosnak vagy alkesznak adnak szervet. Mire fel?! Volt neki sajátja, ami egészséges volt, de ő tönkretette, míg másnak azért van szüksége rá, mert megbetegedett. Ez a különbség. És felőlem lehet az atyaúristen is, de az ilyeneket még a listára sem raknám fel. Egyébként a cikkben le van írva tisztán, hogy heroin- és alkoholista volt. Nagyjából 100%, hogy sztársága mibenléte miatt nem döglött bele a hedonista szerekbe, és helyette halt meg egy olyan nő/férfi/kislány/kisfiú, aki ezerszer jobban megérdemelte volna. Sorry, nekem ez a véleményem. De, mint írtam, nyugodjon békében meg minden izé, de nagyon nem tartom fairnek és igen is böki a csőrömet a dolog. Persze attól még lehetett nagy zenész, nem ezt mondom, de belőlem antipatikusságot váltott ki.
2013. október 28. 17:02 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2013.10.28. 16:58)
Isten bocsássa meg bűnömet, de akkor inkább gyalázom ezt az embert, ha mondjuk egy gyermektől vette el az adott szervet, és így is élt kemény öt évet vele, míg valaki lehet, hogy 50-et vagy 60-at tudott volna. Személy szerint baróra harapok arra, amikor drogosnak vagy alkesznak adnak szervet. Mire fel?! Volt neki sajátja, ami egészséges volt, de ő tönkretette, míg másnak azért van szüksége rá, mert megbetegedett. Ez a különbség. És felőlem lehet az atyaúristen is, de az ilyeneket még a listára sem raknám fel. Egyébként a cikkben le van írva tisztán, hogy heroin- és alkoholista volt. Nagyjából 100%, hogy sztársága mibenléte miatt nem döglött bele a hedonista szerekbe 2008-ban, és helyette halt meg egy olyan nő/férfi/kislány/kisfiú, aki ezerszer jobban megérdemelte volna. Sorry, nekem ez a véleményem. De, mint írtam, nyugodjon békében meg minden izé, de nagyon nem tartom fairnek és igen is böki a csőrömet a dolog.

Bennem emellett az fogalmazódott meg, hogy 71 éves volt, elég idős az ilyesmihez. A szervtranszplantációnak nincs felső korhatára? Mert abból kiindulva, hogy egy gyermek, vagy egy fiatal felnőtt évtizedeket elélhet egy jól transzplantált szervvel, addig 70 évesen is legfeljebb néhányat, hisz ilyen korban már a szervezete sem képes úgy befogadni, plusz mondjuk ki, öreg (volt) már.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. október 28. 17:10 #32
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Cynthia @ 2013.10.28. 17:02)
Bennem emellett az fogalmazódott meg, hogy 71 éves volt, elég idős az ilyesmihez. A szervtranszplantációnak nincs felső korhatára? Mert abból kiindulva, hogy egy gyermek, vagy egy fiatal felnőtt évtizedeket elélhet egy jól transzplantált szervvel, addig 70 évesen is legfeljebb néhányat, hisz ilyen korban már a szervezete sem képes úgy befogadni, plusz mondjuk ki, öreg (volt) már.

Nálunk olyan 50-60 év közötti a korhatár, de ez is eléggé változó. Csontvelő transzplantációnál például 55 éves kor felett az illető már nem kaphat csontvelőt (max családtagtól), de ezek a dolgok elég széles skálán mozognak és szerintem klinikáktól változik. Én emiatt is tippelek arra, hogy megvásárolta magának - sajnos van ilyen is - és úgy kapott hetvenévesen szervet, sőt az USA-ban én úgy tudom, hogy a drogosokat és az alkeszokat rá sem pakolják a listára pontosan azért, amit mondtam: kapjon egy újat, hogy azt is szétigya meg szétdrogozza? Mondjuk a várólista sem volt mindig egyértelmű számomra, mert sajnos itt is hallottam már nem egy olyan esetet, hogy gyermeknek kellett sürgősen a szerv (talán az is máj volt, már nem tudom pontosan), mégsem a Heim Pálba szállították, hanem a László Kórházba, ahol felnőtteket ápolnak. Mindenesetre akkor is baromi felháborító az, hogy ennek adtak új májat, élt vele egy keveset, míg más meg meghalt miatta.
2013. október 28. 20:00 #33
- törölt felhasználó -    
nyugodjon békében! sad.gif
2013. október 30. 22:41 #34
- törölt felhasználó -    
Nyugodjon békében. sad.gif Elszomorított a hír sad.gif
Nagyon jó előadó volt,a Perfect Day c. számát meg nagyon szeretem. heart.gif
2013. november 01. 08:38 #35
Selena Gomez Fun
Selena Gomez Fun

StátuszLoveYouLikeALoveSong ♥