Starity

Nyomtatott hírszerzés — lejárt a magazinok ideje?

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. február 06. 20:47 #21
Karina197
Karina197
impossible

Státuszegy szakasz lezárult.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7877
Csatolások: 12522
Azonosító: 138204
Hát nem tudom, de a mai újságok egyenlők egy tonna sz@rral, már bocsánat egy ilyen jó cikk alatt ezért a kifejezésért. Nekem már egy újság sem tetszik, tele van unalmas politikai dolgokkal, gyilkosságokkal, interjúval azokkal, akiket szinte senki sem ismer. Már az újságok nem tudnak olyat nyújtani, mint az internet...
2013. február 06. 21:14 #22
Petra12
Petra12
ღDavidHendersonღ

Státusz~ Henderson Dávid<3 ~
Hozzászólás: 1734
Csatolások: 0
Azonosító: 132641
Én személy szerint a nyomtatott újságokért vagyok oda, interneten csak a starity-s híreket szoktam alkalmanként olvasgatni... Remélem, hogy az újságírás ezeknek ellenére fennmarad, mert sokaknak ez sokkal értékesebb. smileeee.gif
2013. február 06. 21:23 #23
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett!!!!smileeee.gif
2013. február 06. 21:58 #24
mayaa.
mayaa.
optimistic.™

StátuszMosolyogj ha kérlek, a mosolyodból élek...
Hozzászólás: 2178
Csatolások: 1309
Azonosító: 160044
Remek cikk lett, köszönöm szépen meghajolo.gif Mivel én is az újságírói pályára szeretnék lépni, nagyon érdekes volt számomra smileeee.gif Ezen a dolgon már én is elgondolkoztam, és hát sajnos az utolsó bekezdés is teljesen igaz, szóval nem lesz könnyű dolgom. unsure.gif
2013. február 07. 04:24 #25
Enchanted Hunter
Enchanted Hunter
comfortably numb
Hozzászólás: 1348
Csatolások: 1245
Azonosító: 221
Idézet (Tejszínhab @ 2013.02.06. 19:29)
... remélem nem következik be semmi ilyesmi. Én a havi lapokat preferálom, és őszintén szólva nem is ismerek olyan lányt/nőt, aki ne szeretne a tengerparton egy Cosmopolitannel a kezében napozni. ...

Sajnos vagy nem sajnos arrafele tartunk, hogy előbb-utóbb táblagépen/e-könyv olvasón fogjátok olvasni a Cosmot.
2013. február 07. 08:07 #26
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Courtneyy @ 2013.02.06. 16:10)
de azóta akárhányszor szemezgetek a magazinsoron mondjuk a Tescóban

Na, erről nekem az jut eszembe, hogy legszívesebben elküldeném a búsba az összes embert, aki ott, a Tescoban olvassa ki az összes újságot! reklamalo.gif Nem lehet tőlük odaférni a polcokhoz, és még ők vannak megsértve, ha folyton odébb kell állniuk! mad.gif Ha ennyire nem akarnak pénzt adni újságért, de el akarják olvasni, akkor sétáljanak el szépen a könyvtárba és ott kényelmes fotelekben ki tudják vesézni az aktuális sajtót... dry.gif

Idézet (Tejszínhab @ 2013.02.06. 19:29)
őszintén szólva nem is ismerek olyan lányt/nőt, aki ne szeretne a tengerparton egy Cosmopolitannel a kezében napozni

Akkor ha megengeded, én most jelentkeznék. Utálok napozni, nem szeretek "semmit tenni" vízpartokon, valamint a Cosmopolitan pedig, ha ingyen osztogatnák, akkor sem kellene. 110.gif Egyik olyan lap, ami szerintem maximum gyújtósnak lenne jó, annak viszont kicsit drága. dry.gif

Idézet (Karina197 @ 2013.02.06. 20:47)
Hát nem tudom, de a mai újságok egyenlők egy tonna sz@rral, már bocsánat egy ilyen jó cikk alatt ezért a kifejezésért. Nekem már egy újság sem tetszik, tele van unalmas politikai dolgokkal, gyilkosságokkal, interjúval azokkal, akiket szinte senki sem ismer. Már az újságok nem tudnak olyat nyújtani, mint az internet...

Azért nem minden újság az. A populárisabbak nyilván igyekeznek az amúgy is nevetségesen alacsony közízlést kielégíteni, de vannak szakmai, közéleti, irodalmi lapok, amik nagyon is érdekesek és a tartalmuk sem évül olyan gyorsan.
Egyébként ha téged nem érdekel sem a közélet, sem a hírek, akkor mik? Az "interjú ismeretlenekkel" meg elég szubjektív vélemény, mert hát akit te nem ismersz, más meg nagyon is. Attól, hogy valaki nem folyik a csapból, még lehet értékes a munkássága, sőt... Többre értékelem azokat, akik nem minden lépésükkel arra törekednek, hogy címlapra kerüljenek... Bár mondjuk az is tény, hogy sokszor lehet olvasni interjúkat megosztó személyekkel is, de szerintem ez izgalmas. Megkeresni az ellentmondásokat, vagy akár azokat, amikben igaza lehet... Én speciel veled ellentétben szívesen olvasok közéleti lapokat, és szoktam kínomban nagyokat vigyorogni politikusok nyilatkozatain. rohog.gif Ha használod az agyad és valamennyire figyelemmel kíséred őket, akkor nehezebben is b*szn*k át a választási ígéreteikkel, amiket nagyon sokan bekajálnak rögtön. rohog.gif
Ezen kívül szeretem a vitriolosabb töltetű cikkeket, meg a kritikákat is, még akkor is, ha totálisan nem értek egyet a leírtakkal.

Egyébként vannak olyan újságok, amik csak akkor érhetőek el az interneten (is), ha az ember előfizet rá. Hét pecsétes titokként kezelik a tartalmat. Ez leginkább tudományos cikkekre vonatkozik. Vannak kifejezetten olyan portálok is, ahol ha az ember kifizet x összeget, akkor x ideig hozzáfér a legfrissebb kutatási eredményekhez, stb. És ez már tényleg inkább netes felületen működik. Hiszen nem 2 forint lenne Amerikából megrendelni a szöveget, arról nem is beszélve, hogyha postán jönne, mire ideérne... smileeee.gif

Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy én is sokkal jobban szeretem olvasni a papíralapú sajtót. Nem szeretek kütyüzombulni és nem is tervezem a későbbiekben sem.

Még egy gondolat: nekem van egy közvetett ismerősöm, aki az egyik legnépszerűbb bulvárlapnál ír. Piszok jól keres, amúgy nincs újságírói végzettsége, talán magyar szakot végzett..? Lényeg a lényeg, ez az egyik legjobban fizető ág (bulvár), ugyanakkor a leggusztustalanabb is. Szó szerint minden sz@rt meg kell írni és az esetek 90%-ában nem te döntöd el, hogy miről / kiről. Ha botrány lesz, hát botrány lesz... Viszont állandó készültség van, mindig net és telefonközelben kell lenni. Igaz, hogy otthonról is végezhető a munka, viszont nagyon nehéz elszabadulni pl. nyaralni vagy bármi. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez sehogy sem tetszik. pardon.gif

Meg olyan ismerőseim is vannak, akik elvégezték fősulin, egyetemen a kommunikáció szakot és tulajdonképpen szinte egyik sem dolgozik a szakmájában. rolleyes.gif Mert nincs munka(hely).

Ha valaki ebben akar elhelyezkedni, ahhoz nagy protekció kell, vagy legalábbis hatalmas tehetségnek kell lenni, hogy felfigyeljenek rád. A jók között is a legjobbnak. Vagy elmégy az egyik realitybe feneket meg cicit mutogatni és a műsor végén majd elkezdenek bombázni ilyen ajánlatokkal... És még csak iskolába sem kell járni hozzá... pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: gayformisha
2013. február 07. 08:41 #27
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Enchanted Hunter @ 2013.02.07. 04:24)
Sajnos vagy nem sajnos arrafele tartunk, hogy előbb-utóbb táblagépen/e-könyv olvasón fogjátok olvasni a Cosmot.

Vízparton az picit macerás lehet, mert lopnak mindent, ami mozdítható. Egy köteg papírt kevesebb eséllyel nyúlnak le a partról, mint egy táblagépet. biggrin.gif
De amúgy igen, a nyomtatott sajtó egy jelentős része szerintem is eltűnőben van.
2013. február 07. 10:35 #28
- törölt felhasználó -    
Ahogy fejlődik a technika, úgy vesznek el és/vagy szorulnak háttérbe az értékek, mint például egy pohár tea melletti újság olvasgatás. El nem fog tűnni teljesen, de döntő részben vissza fog szorulni, csak idő kérdése.
2013. február 07. 14:36 #29
- törölt felhasználó -    
Szerintem van abban jó is , hogy sokan inkább az interneten olvasnak híreket , szerintem a következő generációkban már újság helyett Tableten vagy valamilyen technikai ezközön fognak olvasgatni reggelente a konyhában mondjuk. De az a jó oldala , hogy ha kevesebb ilyen magazin lesz meg egyéb cucc akkor kevesebb fát vágnak ki a papírhoz, természeti szempontból jó dolgok is vannak benne, de szerintem se fog teljesen eltűnni a régi módszer biggrin.gif amit azért én sem akarok
2013. február 07. 15:15 #30
- törölt felhasználó -    
Ez van, minél inkább fejlődik a technológia, úgy tűnnek el egyre jobban, azok a dolgok amik viszont régen voltak népszerűek.
2013. február 07. 17:22 #31
Enchanted Hunter
Enchanted Hunter
comfortably numb
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.02.07. 08:07)
... Egyébként vannak olyan újságok, amik csak akkor érhetőek el az interneten (is), ha az ember előfizet rá. Hét pecsétes titokként kezelik a tartalmat. Ez leginkább tudományos cikkekre vonatkozik. Vannak kifejezetten olyan portálok is, ahol ha az ember kifizet x összeget, akkor x ideig hozzáfér a legfrissebb kutatási eredményekhez, stb. És ez már tényleg inkább netes felületen működik. Hiszen nem 2 forint lenne Amerikából megrendelni a szöveget, arról nem is beszélve, hogyha postán jönne, mire ideérne ...

És ez nagyon nincs jól így. [1] [2] [3]
2013. február 07. 22:18 #32
Feilla
Feilla
KoЯniac.

Státusz'The places i have ran to all my life have disappeared and i owe this to you.'
Hozzászólás: 1942
Azonosító: 176625
Nagyon jó és elgondolkodtató cikk. think.gif
2013. február 08. 07:55 #33
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Enchanted Hunter @ 2013.02.07. 17:22)
És ez nagyon nincs jól így. [1] [2] [3]

Viszont valahol ezt is meg lehet érteni. Az újságíró is csak ember, meg kell élnie valamiből. Ha nem kap fizetést, akkor miből éljen meg? Bevételre szükség van! Gondolom neked sem tetszene, ha ingyen kellene dolgoznod, s bár megveregetik a vállad, hogy ügyes vagy... De abból nem tudsz megélni...
2013. február 08. 08:26 #34
gayformisha
gayformisha
visszatérő vendég

StátuszIf you're going through hell, keep going.
Hozzászólás: 372
Azonosító: 191557
Idézet (Enchanted Hunter @ 2013.02.07. 04:24)

Nekem is van tábla gépen és már olvasgattam is rajta, de nagyon idegesítő tud lenni amikor a betűket nem úgy adja ki hogy olvasható legyen.
Egyébként jobban szeretek könyveket hagyományos formában olvasni, a gépen is szoktam olvasni de inkább könyvet ha tudok (gépen csak fanfictiont és ilyesmiket olvasok).

Egyébként régen én is vettem "tini" magazinokat de most már nem veszek mert egyáltalán nem érdekelnek benne a sztárok. Ha újságot szeretnék olvasni akkor a nagymamám mindig megveszi a keresztapámnak a National Geographic-t abban egész érdekes cikkek vannak.
A Cosmoról Saly Sparrow-t idézve "gyújtósnak jó de ahhoz elég drága". Hát igen engem kilehet kergetni a világból ha meglátom hogy "69 tipp hogy hogyan szedd fel a palidat miközben szájharmonikázol és tyúkot kopasztasz féllábbal " pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. február 08. 09:08 #35
marvellany
marvellany
time-traveller

StátuszLet the sky fall when it crumbles we will stand tall face it all together...
Hozzászólás: 1426
Csatolások: 133
Azonosító: 172167
Bevallom, én ss igazán olvasok újságot. Max néha néha a napilapokat. De a könyvolvasásomat tutira nem változtatom meg elektronikusra. Jobban szeretem akkor hogyha bele rakhatom a könyvjelzőmet, és ne arra kelljen várni hogy a tab, mobil vagy mittudom én mi feltöltsön.
2013. február 08. 13:04 #36
leyla113
leyla113
SummerKid

Státuszit's Glambert time! ^^
Hozzászólás: 1096
Csatolások: 3
Azonosító: 180259
érdekes cikk lett, sok igazság van benne! bár azért újságot/regényt olvasni sokkal hangulatosabb egy fotelben kucorogva, mint számítógép előtt görnyedve. erre a laptop sem megoldás, mert borzasztó kényelmetlen, és anyám kinyír ha leejtem. mert a könyvet meg lehet ragasztani, de a laptopot ragasztgathatom amíg kihullik a hajam, nem javul meg!
2013. február 08. 16:25 #37
- törölt felhasználó -    
Remélem nem csak online magazinok lesznek vagy ezek a bizonyos e-book -ok, mert abba belehalnék. Pont azért szeretem a magazinokat és könyveket, mert kézzel foghatóak ebben a rohanó világban, és megállítanak egy pillanatra, hogy felnyissák a szemedet.
2013. február 08. 19:14 #38
isheaes
isheaes
visszatérő vendég

Státuszdreamer for a life !!
Hozzászólás: 120
Azonosító: 156206
Értem a cikk lényegét, és ha akarnám, sem tudnám megcáfolni, de én úgy gondolom, hogy a női, férfi (amik nem aktuális híreket közölnek) magazinoknak, illetve könyveknek mindig is lesz jövője. Én személy szerint jobban szeretek különböző cikkeket olvasni a kedvenc magazinomban, mint az interneten keresgélni utánuk, arról nem beszélve, hogy rendkívül könyvszerető vagyok, és nem tudnék úgy olvasni, hogy nem foghatom a könyvet a kezemben. Annyival más, jobb élményt adhat, ha otthon, csendben, a kedvenc fotelodban olvashatod a kedvenc könyvedet...
Az online cikkeknek is megvan az előnye, de szerintem ez személyfüggő is, hogy ki hol szeret olvasni, utánajárni a dolgoknak.
2013. február 08. 20:34 #39
- törölt felhasználó -    
Igen ez a tendencia.
Én például immáron 5-6 éve vadászok WEB Griffin Tengerészgyalogosok sorozatának 2. és 3. kötetére, de nincs, mert kevesebb példány számban nyomtatták. (A nyári gyakorlatom során, az egyik előfizetőnél, ahol bekötést kellet végezni, ott láttam a polcon csak ezt a két könyvet, de nem volt hajlandó az efi eladni.) Így hát kénytelen-keletlen rákerestem a neten és letöltöttem, a különböző szoftverek és egyeb dolgok letöltése teljesen természetes volt, de hogy könyvet töltsek le.
2013. február 08. 23:39 #40
Enchanted Hunter
Enchanted Hunter
comfortably numb
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.02.08. 07:55)
Viszont valahol ezt is meg lehet érteni. Az újságíró is csak ember, meg kell élnie valamiből. Ha nem kap fizetést, akkor miből éljen meg? Bevételre szükség van! Gondolom neked sem tetszene, ha ingyen kellene dolgoznod, s bár megveregetik a vállad, hogy ügyes vagy... De abból nem tudsz megélni...

dafuq did i just read

A tudományos folyóiratokban olvasható cikkeket egyetemeken is oktató kutatók írják, akik ezért semmi honoráriumot nem kapnak. A tudományos folyóiratok szerkesztését is a kutatók végzik, mindenféle fizetség nélkül. Tehát ha egy ilyen folyóiratot megveszek x rúpiáért, akkor annak az árából egy kanyit nem kapnak a valódi munkát végzők, a kiadóé az összes bevétel.
Swartz ez ellen az erkölcstelen eljárás ellen szólalt fel.

(Tudományos folyóiratok cikkeit töltötte le, hogy szabadon elérhetővé tegye őket, ezért akarták akár 30 évre is rács mögé juttatni. Példát akartak statuálni, ehelyett mártírt csináltak belőle.)
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!