a szülő hibája is, többek között, hogy nem ül le vele beszélgetni.
az meg, hogy a társadalom hibás, hülyeség. ha azt nyomják mindenhol, hogy 14 évesen menő nem szűznek lenni, akkor az emberben kéne lenni annyinak, hogy erre rácáfol. a befolyásolható tinik gondolkodnak így.
A filmek miatt kezdik el korán nemi életüket a fiatalok
2012. július 28. 15:35
Idézet (Caroline W.Lightning @ 2012.07.27. 00:42)
Szerintem az a probléma a filmekkel, hogy senki nem érteti meg a gyerekkel, hogy az nem valóságos. Úgy értem, velem sem értették meg, de én rájöttem magamtól. Sajnos erre sokan nem képesek, és ezért követik a filmek példáját.
Ez hülyeség! Egy gyerek se hülye annyira, hogy 6 éves korára ne tudná elválasztani a filmet a valóságtól. Bár, akinek ezzel még tizenéves korában is gondja van, azzal agyilag van valami baj.
2012. július 28. 21:48
Szerintem ez főként nevelés kérdése, hiszen egy gyerek van olyan okos, hogy elkülönítse a filmet a valóságtól. Ha ne adj' Isten azt látják, hogy a szülő minden este mással jön haza, elég valószínű, hogy később ők is hasonlóan viselkednek. Ha viszont elmagyarázzák nekik, hogy a szüzesség egy olyan dolog, amit védelmezni kell és nem gyerekként elveszíteni, mert akkor súlyos következmények történhetnek, vagy esetleg olyan emberrel történik, akit nem is szeret igazán, akkor biztosan megérti és óvatosan cselekszik. Nem szabadna engedni, hogy kérelem nélkül bármilyen felnőtt filmet megnézzen egy gyerekkorú. Persze nem azt mondom, hogy zárják el tőlük, előbb-utóbb úgyis meg kell érteniük, hogy hogyan is működik ez pontosan. Csupán annyit kéne tenniük, és ez kötelezettsége lenne minden szülőnek, hogy lezárnak minden olyan dolgot az interneten, aminek tartalma 18 éven felüliekre vonatkozik. Valamint ajánlom figyelmetekbe a Tini mamik és a Várandós tinik című sorozatokat, ahol bemutatják olyan fiatalok életét, akik nem védekeztek és hogy milyen nehéz is elvállalniuk a következményeket!
2012. július 28. 22:57
húh , hát ez elég jó tanulságos cikk , valamint igen vannak olyan hülyék akik túl fiatalon kezdik és mivel filmben nem láttak védekezést ők sem teszik , ez butaság , a nemi élettel szerintem 17-18 éves korig kell várni , és igen a szülőknek le kéne zárniuk minden 18év feletti dolgot a neten , de nem minden szülő ért ezekhez , az én szüleim sem , de én 14 éves létemre nem is nézek ilyeneket , meg még annyira nem is vagyok kíváncsi erre , szerintem ha eljön az ideje mindenki tudni , fogja a dolgát nem kell ehhez film , sem semmi , az iskolában is van felvilágosítás 6. és 8.ban . egyenlőre elég annyit tudni szerintem
2012. július 29. 08:02
béluska254: Iskolai felvilágosításról annyit, hogy nekünk anno 8.-ban volt. De semmi olyat nem mondtak, amit addigra anyum ne mondott volna el nekem. Sőt, anyum részletesebben mesélt mindenről, mint a suliba kirendelt védőnő, aki igencsak szűkszavú volt. Kérdezni nem lehetett tőle, hanem meg kellett elégedni azzal a gyér tíz perces felvilágosítással, amit adott.
2012. július 29. 13:19
|
|
puppymore.Lvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.02. Hozzászólás: 350 Csatolások: 0 Azonosító: 132435 offline
|
ez azért elég kemény... :DDDD
2012. július 29. 22:47
Hát olvasgatom a kommenteket.. És a legtöbb a szülőt okolja, hogy nem világosítják fel a gyereket.. Hát én ezzel nem értek egyet, engem senki sem világosított fel mégis tudok mindent ami fontos
Azért egy idő után csak kiderül hogy nem a gólya hozza a gyereket még akkor is ha a szülők nem magyarázzák el..
Szóval szerintem nem ők a felelősek ezért, hanem ahogy a cikk is mondja, a média. 30-40 évvel ezelőtt még sokkal prűdebbek voltak az emberek, ezzel szemben a gyerekek ugyan olyan kíváncsi szelleműek mint most
Ők talán csak akkor láttak meztelen nőt ha véletlenül belelestek a Playboyba.. Most már csak felmennek facebookra és azt látják, hogy a barátaik tucatjával osztják meg a képeket amin tök csupasz nők pózolnak
És ez szinte nem is megdöbbentő az embereknek már.
Meg vicces az is, ahogy néhányan írják, hogy "Te jó isten, sose tennék ilyet, anyukám megölne szerintem, úr isten hogy lehet ilyet csinálni
" Szerintem ezek annyira álszent dolgok könyörgöm:DD Nekem ne mondja senki, hogy egy 12-16 éves gyerek nem gondolkozik el a szexen még ha csak nagyon kis szégyenlősen, de akkor is felmerül az emberben a kérdés..
A másik meg.. Régebben is sok 15-16 éves fiatal élt szexuális életet szerintem, csupán nem verték nagy dobra, mert elég volt nekik az ha ők ketten tudják, nem akarták megosztani az egész baráti körükkel, meg a Facebookon, mint most egyesek..
Szóval szerintem nem ők a felelősek ezért, hanem ahogy a cikk is mondja, a média. 30-40 évvel ezelőtt még sokkal prűdebbek voltak az emberek, ezzel szemben a gyerekek ugyan olyan kíváncsi szelleműek mint most
Meg vicces az is, ahogy néhányan írják, hogy "Te jó isten, sose tennék ilyet, anyukám megölne szerintem, úr isten hogy lehet ilyet csinálni
A másik meg.. Régebben is sok 15-16 éves fiatal élt szexuális életet szerintem, csupán nem verték nagy dobra, mert elég volt nekik az ha ők ketten tudják, nem akarták megosztani az egész baráti körükkel, meg a Facebookon, mint most egyesek..
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 29. 22:51
Ez is mekkora baromság.... Azért kezdik hamarabb mert hamarabb érnek a mai fiatalok.Az emberiség fejlődik ennyi ez biológia.Hamarabb jutnak el a fiatalok azon hormonális szintre amikor is beindúl az érdeklődésük a testiség, és szex iránt. Ennyi nem kell ezt túl spirázni.A másik pedig hogy a gyerekek manapság egymást nevelik, mert a szülők egyre többet dolgoznak a megélhetőség miatt és így kevesebb időt töltenek el a gyerekeikkel. Inenetől kezdve a gyerekek maguktól szerzik meg az információkat,és elmarad a felviválogístó beszélgetés....ez a helyzet.
2012. július 29. 23:00
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Sherpa @ 2012.07.29. 22:51)
Ez is mekkora baromság.. Azért kezdik hamarabb mert hamarabb érnek a mai fiatalok.Az emberiség fejlődik ennyi ez biológia.Hamarabb jutnak el a fiatalok azon hormonális szintre amikor is beindúl az érdeklődésük a testiség, és szex iránt. Ennyi nem kell ezt túl spirázni.A másik pedig hogy a gyerekek manapság egymást nevelik, mert a szülők egyre többet dolgoznak a megélhetőség miatt és így kevesebb időt töltenek el a gyerekeikkel. Inenetől kezdve a gyerekek maguktól szerzik meg az információkat,és elmarad a felviválogístó beszélgetés..ez a helyzet.
Na, ez szerintem kicsit túlzás. Válság 2009 óta van. Előtte is voltak olyanok, akiknek sajnos sokat kellett dolgozni, az én szüleim is dolgoztak rengeteget, még hétvégén is, még is jutott idő a felvilágosítára. Ez csak akarat kérdése. Az élet nehéz és egyeseknek sokat kell dolgozni de ha úgy vesszük, a sztárok és más gazdag, tegyük fel amerikai fiatal esik teherbe, akiknek mindenük megvan, pénz. kocsi, sofőr, a szülők otthon vannak és semmit sem dolgoznak csak jön be a lé, vagy külföldieket dolgoztatnak illegálisan és láss csodát, ott a szülőnek lenne ideje elmagyarázni. Szerintem nem arról van szó, hogy a szülőnek nem akad rá idő, mert ha valaki akar gyereket, az számoljon ezzel is, nem is akar a gyerekkel beszélni. A filmeknek pedig igen is jelentőségük van az életükben, mert mint ahogyan te is mondtad, túl korán érnek, legalább is annak képzelik magukat, kíváncsiak és amilyen erkölcstelen világban élünk, a média szennyét tartják szem előtt. Rendesen kell felnevelni, és akkor nem fog Szégyentelen-t és más hasonló filmet nézni hogy választ kapjon a kérdéseire. A kérdés csak az, hogy akedves szülők miért nem mondják el a gyereknek mi merről hány méter ha egyszer ez is része a gyerekvállalásnak ...
2012. július 29. 23:19
Idézet (ophely88 @ 2012.07.29. 23:00)
Na, ez szerintem kicsit túlzás. Válság 2009 óta van. Előtte is voltak olyanok, akiknek sajnos sokat kellett dolgozni, az én szüleim is dolgoztak rengeteget, még hétvégén is, még is jutott idő a felvilágosítára. Ez csak akarat kérdése.
Háát, azért sajnos az igaz, hogy ma már sokaknak minden napja a munkából áll, ezért rábízzák a gyereket a nagyszülőkre rosszabb esetben meg ilyen bébiszitterekre vagy mikre
2012. július 29. 23:25
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (fashionbébíí @ 2012.07.29. 23:19)
Háát, azért sajnos az igaz, hogy ma már sokaknak minden napja a munkából áll, ezért rábízzák a gyereket a nagyszülőkre rosszabb esetben meg ilyen bébiszitterekre vagy mikre
Nekem folyton arról beszél a papám, hogy régen még megvolt egy 8-10 órás munkaidő amit mindenki ledolgozott aztán mehettek haza a kis családjukhoz, és ha ezért épphogy csak annyi pénzt kaptak amennyiből meg tudtak érni azzal beérték, nem vágytak nagy dolgokra, luxusra.. Ma meg mindenki gürizik, plusz munkát, esti műszakokat vállal azért, hogy szép nyaralásra vigye a családot, hogy új kocsit vegyen.. És ilyenkor a gyerek árválkodhat otthon, aminek az lesz az eredménye hogy inkább elmegy a haverjaival
Én is ezt tapasztaltam, anyukám éjjel nappal dolgozik sajnos, bár én nem vagyok egy lázadós típus, szóval megbízik benne és tudja, hogy nem fogok este kilógni
De vannak akik nem olyanok mint én, szóval Sherpának szerintem sokban igaza van!
Erre csak azt tudom mondani hogy nem egy embert ismerek, aki 3 vagy 4 műszakban dolgozik, és még is volt ideje leülni a gyerekkel megbeszélni.
2012. július 30. 10:23
Idézet (Sherpa @ 2012.07.29. 22:51)
Ez is mekkora baromság.. Azért kezdik hamarabb mert hamarabb érnek a mai fiatalok.Az emberiség fejlődik ennyi ez biológia.Hamarabb jutnak el a fiatalok azon hormonális szintre amikor is beindúl az érdeklődésük a testiség, és szex iránt. Ennyi nem kell ezt túl spirázni.A másik pedig hogy a gyerekek manapság egymást nevelik, mert a szülők egyre többet dolgoznak a megélhetőség miatt és így kevesebb időt töltenek el a gyerekeikkel. Inenetől kezdve a gyerekek maguktól szerzik meg az információkat,és elmarad a felviválogístó beszélgetés..ez a helyzet.
Az lehet, hogy a fiatalok testileg hamarabb érnek, de szellemileg nem. Egy 12-13 éves lány/fiú lehet, hogy hormonálisan kész a szexre, de agyilag nem. Agyilag még GYEREKEK! És ezt el kell fogadni.
Amúgy, a szülők igenis felelősek. Régen is sokat dolgoztak, nekem anyum anno volt hogy két műszakot húzott le egy nap, mégis volt ideje velem foglalkozni (meg a tesóimmal is). Apum dettó, volt hogy este nyolcig nem láttam, mégis ráért beszélgetni velem, meg a tesóimmal. Nem töltöttek velem sok időt, mikor kicsi voltam, de amikor igen, akkor mindent megtettek, hogy jól érezzem magam. Akinek meg nincs ideje a gyerekére, ne vállaljon gyereket. Ennyi.
ophely88
2012. július 30. 10:25
|
|
Nataa 12Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒł Mrs.Ackles łƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.28. Hozzászólás: 1050 Csatolások: 0 Azonosító: 159529 offline
|
Jó cikk lett!
Hát én 13 vagyok,de valahogy nem érdekelnek ezek a dolgok. Éas biztos nem leszek olyan,aki filmekből néz meg ezt meg azt,hogy udja,hogy kell csinálni! Ez szerintem hülyeség! Tényleg nem értem már a velem egyidőseket! Tisztelet a kivételnek!
Hát én 13 vagyok,de valahogy nem érdekelnek ezek a dolgok. Éas biztos nem leszek olyan,aki filmekből néz meg ezt meg azt,hogy udja,hogy kell csinálni! Ez szerintem hülyeség! Tényleg nem értem már a velem egyidőseket! Tisztelet a kivételnek!
Andro
2012. július 30. 10:42
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (Andro @ 2012.07.30. 10:23)
Az lehet, hogy a fiatalok testileg hamarabb érnek, de szellemileg nem. Egy 12-13 éves lány/fiú lehet, hogy hormonálisan kész a szexre, de agyilag nem. Agyilag még GYEREKEK! És ezt el kell fogadni.
Amúgy, a szülők igenis felelősek. Régen is sokat dolgoztak, nekem anyum anno volt hogy két műszakot húzott le egy nap, mégis volt ideje velem foglalkozni (meg a tesóimmal is). Apum dettó, volt hogy este nyolcig nem láttam, mégis ráért beszélgetni velem, meg a tesóimmal. Nem töltöttek velem sok időt, mikor kicsi voltam, de amikor igen, akkor mindent megtettek, hogy jól érezzem magam. Akinek meg nincs ideje a gyerekére, ne vállaljon gyereket. Ennyi.
Erről beszéltem az előbb, teljesen egyetértek.
2012. július 30. 11:09
|
LittleKatvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.03. Hozzászólás: 116 Csatolások: 0 Azonosító: 179363 offline
|
Szerintem ez nem csak a szülők hibája!
A fiatalok régebben sokkal, de sokkal visszafogottabbak voltak.
Ma már a tinik "menőnek" tartják, ha 14-15 évesen sort kerítenek az együttlétre, és rögtön el is dicsekednek országnak-világnak, ezzel pedig tekintélyt szereznek baráti körükben.
Na hát ezt én még mindig nem értem, hogy miért így "rangsorolják" magukat a fiatalok, köztük már az én korosztályom is (13 évesek!!
).
Én azt tanultam, hogy olyannal legyen az első, akit valóban szeretek, és megbízok benne.
Van akinek pedig mindegy, hogy ki, az a lényeg, hogy minél előbb.
És igen, ez a média hibája is.
Amikor azt látom, hogy Facebookon felhúzott pólóval, kirakott mellekkel a tükör előtt pózólnak, már csak kínomban nevetek.Mert tényleg nem értem a viselkedésüket és a gondolkodásukat...
Ma már a tinik "menőnek" tartják, ha 14-15 évesen sort kerítenek az együttlétre, és rögtön el is dicsekednek országnak-világnak, ezzel pedig tekintélyt szereznek baráti körükben.
Na hát ezt én még mindig nem értem, hogy miért így "rangsorolják" magukat a fiatalok, köztük már az én korosztályom is (13 évesek!!
Én azt tanultam, hogy olyannal legyen az első, akit valóban szeretek, és megbízok benne.
Van akinek pedig mindegy, hogy ki, az a lényeg, hogy minél előbb.
És igen, ez a média hibája is.
Amikor azt látom, hogy Facebookon felhúzott pólóval, kirakott mellekkel a tükör előtt pózólnak, már csak kínomban nevetek.Mert tényleg nem értem a viselkedésüket és a gondolkodásukat...
2012. július 30. 11:13
Idézet (LittleKat @ 2012.07.30. 11:09)
Szerintem ez nem csak a szülők hibája!
Ezt nem mondanám. Anyumék szoktak nekem elég hajmeresztő dolgokat mesélni a tinikorukról. Nem voltak kevésbé visszafogottak azért a régi tinik sem. Idióták mindig voltak. Csak akkor még nem volt mobil, internet, fészbúk, viszont vad bulik, szexet korán kezdő tinik, tinimamik akkor is voltak. Csak éppen a média nem kapta fel úgy a híreket, meg az információáramlás is jóval lassabb volt, mint manapság.
Kapcsolódó sztárok
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Hivatalos lett a kapcsolatuk.