A tinédzserek leggyakoribb táplálkozási zavarai
2012. június 04. 18:19
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Jó cikk lett és nagyon hasznos.
2012. június 04. 18:27
Idézet (Karina197 @ 2012.06.04. 15:05)
drága mindenbe beleszóló kolléganő, én ezzel a cikkel arra akartam rávilágítani, mennyire oda kell figyelni a hamar lefogyott vagy elhízott emberekre.
én a tudományos részét általában a hozzá értőkre hagyom
én a tudományos részét általában a hozzá értőkre hagyom
Szerintem ez egy alap dolog, vagy nem?
2012. június 04. 18:35
|
|
PinkPoison† hentai tensai shoujo † |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 2576 Csatolások: 19 Azonosító: 176526 offline
|
na akkor én is.
D "jócikk"
2012. június 04. 18:55
Hát én imádok enni, és örülök hogy nem látszik meg *-* de mondjuk minden nap futni járok szval... amugy jó cikk lett
2012. június 04. 19:07
|
|
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline
|
haha nemvagyok elhízva pont normális a súlyom ... akkoris ha az iksertestvérem kb 3 kilóval könnyebb nálam XDDD szóval nem vagyok elhízva
2012. június 04. 19:07
|
Twilight6♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.20. Hozzászólás: 10636 Csatolások: 13801 Azonosító: 141171 offline
|
Szerintem igenis nagyon jó cikk lett! Ez nem egy egészségügyi oldal, nem kell több oldalt írni az ilyen cikkekről. Először mindenki írjon cikket, csak utána kössön bele a másikéba
2012. június 04. 19:08
jó cikk nagyon! én úgy gondolom,hogy az embernek el kell tudnia fogadni magát, tudom hogy ez sokszor nehéz.. :/ ha valaki én tudom milyen az amikor valakit olyan külső dolog miatt pécéznek ki amiről nem is tehet! nekem ugyan sohasem a súlyommal voltak problémák.....egyszer az iskolánkban érzékenyítési nap volt,és néztünk egy filmet amiben egy férfi mesélt az életéről kezek lábak nélkül éli mindennapjait és BOLDOG engem megragadott mert annyira őszinte volt....azt mondta hogy szomorú azt látni hogy annyi lány kűzd ilyen problémákkal,és hogy higgyük el mindannyian csodaszépek vagyunk
"sosem gondoltam hogy élhetek teljes életet,hogy valaha is legyen barátnőm...és most pedig boldog vagyok és van egy csodás feleségem" ez után a film után úgy éreztem magam,nem fog tovább érdekelni ki mit mond rólam,attól úgyse változik meg semmi,azok az emberek a barátaim akik elfogadnak... a többiekre meg magasról teszek...persze ez így leírva könnyen hangzik,de valójában nagyon nehéz...utálom ha megbámulnak vagy esetleg a buszon hangosan beszélgetnek rólam, és ugyan úgy teszek mint aki nem láttja,hallja de nagyon rosszul esik de ott a másik véglet akinek viszont nagyon tetszik az egzotikus külsőm! volt sokszor olyan hogy azt mondták hogy mennyire irigylik a külsőm...ilyenkor csak mosolygok,de legbelül nagyon jól esik! sokszor inkább lennék szürke kisegér,mint annyira feltűnő mint amilyen vagyok.nagyon sokak szerint ezt remekül ki lehetne használnom,és előnyt kovácsolhatnék ebből...szóval egészséges vagyok és ennyi a lényeg tulajdonképp! volt osztálytársnőm akinek evészavara volt...szerencsére időben észrevették és elment orvoshoz, és kigyógyult belőle!
2012. június 04. 19:27
Nincs baj ezzel a cikkel,bőven elég információ van benne azok számára akik semmiféle tudással nem rendelkeztek eddig ebben a témában,aki pedig ennél is többet szeretne tudni,az úgyis utánanéz maga.
Saját ismeretségi körömben nem tudok olyan emberről aki ilyesmivel küzdene,ezzel együtt persze jó magam se.De szomorú hogy egyáltalán ilyesmi kialakulhatott..és igen,ahogy a cikk is leírta,ez nagyrészt a média hibája. Rossz példát mutatnak a fiatalok számára,azt látják hogy ha vékony vagy,akkor vagy szép.Pedig nincs így..az pedig egyszerűen borzasztó hogy a külső,a megjelenés már egy beilleszkedés során is ekkora problémát jelenthet. Előbb meg kéne megismerni,nem rögtön ítélkezni..ebbe egyébként én is beleestem. A legnagyobb probléma az hogy itt már kialakult egy olyan társadalmi szemlélet amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni és ennek sokszor olyanok is áldozatává válnak akik ezt meg sem érdemlik. Hiszen belül lehet egy kedves,szerethető lány..és mégis elnyomják.Könnyű a gyengébbet bántani ugyebár...
Sajnálom azokat akik ilyen problémákkal küszködnek és én csak kitartást tudok nekik kívánni.Ne törődjenek más véleményével,csak egy számít,hogy jól érezzék maguk.Ne engedjék hogy ezt más elrontsa.Én úgy gondolom bármi is lesz,egy a fontos: Sosem szabad feladni!
Saját ismeretségi körömben nem tudok olyan emberről aki ilyesmivel küzdene,ezzel együtt persze jó magam se.De szomorú hogy egyáltalán ilyesmi kialakulhatott..és igen,ahogy a cikk is leírta,ez nagyrészt a média hibája. Rossz példát mutatnak a fiatalok számára,azt látják hogy ha vékony vagy,akkor vagy szép.Pedig nincs így..az pedig egyszerűen borzasztó hogy a külső,a megjelenés már egy beilleszkedés során is ekkora problémát jelenthet. Előbb meg kéne megismerni,nem rögtön ítélkezni..ebbe egyébként én is beleestem. A legnagyobb probléma az hogy itt már kialakult egy olyan társadalmi szemlélet amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni és ennek sokszor olyanok is áldozatává válnak akik ezt meg sem érdemlik. Hiszen belül lehet egy kedves,szerethető lány..és mégis elnyomják.Könnyű a gyengébbet bántani ugyebár...
Sajnálom azokat akik ilyen problémákkal küszködnek és én csak kitartást tudok nekik kívánni.Ne törődjenek más véleményével,csak egy számít,hogy jól érezzék maguk.Ne engedjék hogy ezt más elrontsa.Én úgy gondolom bármi is lesz,egy a fontos: Sosem szabad feladni!
1 felhasználónak tetszik:
sophie.sch
2012. június 04. 19:32
WhiteAngel meg fogalmaztál mindent amit én is akartam! így igaz,minden ahogy leírtad!
2012. június 04. 20:56
Most miért kell mindig mindenbe belekötni? Mivel a starityn az emberek többsége el sem olvassa a hosszú cikkeket, így Karina inkább egy tömörebbet írt, amiben benne van a lényeg is - és valószínűleg így is a legtöbben csak végiggörgetik, aztán a cím alapján firkantanak ide valamit. Szerintem a hosszával amúgy nincs semmi gond, örülni kéne, hogy vannak még normális cikkek. Ha valakinek nem tetszik, menjen azt olvassgasson máshol, nem kell mindig egy-egy cikkírón köszörülni a nyelveteket.
Egyébként szerintem elég szomorú, hogy itt tart a világ. Én ötödik-hatodikban nem voltam kövér, duci sem igazán, jó húsban voltam, és mégis majdnem mindennap megkaptam azt, hogy milyen kövér vagyok. Hiába vagyok ma már úgy vele, hogy teszek arra, mit mondanak az emberek, ezért ez megmaradt bennem. Most fogyókúrázok, legalább öt kilót szeretnék fogyni, visszavettem a kajálásból, szobabiciklit kaptam, tekerek rajta, kicsit tornázom esténként. Attól függ, hogy mennyire fáraszt le a suli, meg a sok ökör, meg úgy általában minden.
Az az igazság, hogy most sem vagyok túlsúlyos, de ha már nem vagy csontkollekció, akkor már rögtön dagadt disznó vagy.
Nem tudom, hogy ez csak nálunk van-e így, vagy máshol is, de szerintem nevetséges.
Ráadásul mióta jött egy új csaj, azóta természetesen ő kapja meg, habár ő már tényleg husisabb, de ennek ellenére nem kéne mindennap a fejéhez vágni szerintem. És ugye ennek a csajnak egy olyan is beszólt már, aki basszus legalább olyan molett volt, mint ő. Szánalmas.
Azt nem tudom, hogy ő küzd-e valamilyen gondokkal (bár valószínűnek tartom, habár erről ő nem beszél), de akár igen, akár nem, nem kell a súly miatt lenézni az embereket. Főleg ebben a korban... ez megmarad az emberben, főleg a lányokban. Szerintem néhány ember fel sem tudja fogni, hogy mennyire.
Egyébként szerintem elég szomorú, hogy itt tart a világ. Én ötödik-hatodikban nem voltam kövér, duci sem igazán, jó húsban voltam, és mégis majdnem mindennap megkaptam azt, hogy milyen kövér vagyok. Hiába vagyok ma már úgy vele, hogy teszek arra, mit mondanak az emberek, ezért ez megmaradt bennem. Most fogyókúrázok, legalább öt kilót szeretnék fogyni, visszavettem a kajálásból, szobabiciklit kaptam, tekerek rajta, kicsit tornázom esténként. Attól függ, hogy mennyire fáraszt le a suli, meg a sok ökör, meg úgy általában minden.
Az az igazság, hogy most sem vagyok túlsúlyos, de ha már nem vagy csontkollekció, akkor már rögtön dagadt disznó vagy.
Azt nem tudom, hogy ő küzd-e valamilyen gondokkal (bár valószínűnek tartom, habár erről ő nem beszél), de akár igen, akár nem, nem kell a súly miatt lenézni az embereket. Főleg ebben a korban... ez megmarad az emberben, főleg a lányokban. Szerintem néhány ember fel sem tudja fogni, hogy mennyire.
2012. június 04. 20:57
Hah ilyen problemaim nincsenek szomoru dolog ez...
2012. június 04. 21:08
|
Karina197impossible |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.07. Hozzászólás: 7877 Csatolások: 12522 Azonosító: 138204 offline
|
@Baylee
ha megkérhetlek, máskor hagyd ki a magánéleti problémáid, ha nekem válaszolsz, mert kezd már unalmas lenni...
minek másoljak más oldalról tudományos dolgokat, ha ezt ugyanúgy elolvashatja az, aki rákeres? nem vagyok tudós, sem pszichológus, meg semmi ilyesmi. eszem ágában sem volt tudományosra venni a cikk alapját. örülök, hogy te is észrevetted, hogy inkább a lelki részekre tértem ki, mert pont ezt akartam
igen, hírességekkel foglalkozik, HQ képekkel stb., de azért kapott a cikk részleg egy életmód kategóriát, hogy a lelki dolgokra is kitérjen. nem az egész Starity, de az Életmód része legfőképpen tinédzserekkel foglalkozik. neked kevés volt, gondolom ismered a google-keresőt, ott majd válasz kapsz több okos kérdésedre.
ha megkérhetlek, máskor hagyd ki a magánéleti problémáid, ha nekem válaszolsz, mert kezd már unalmas lenni...
minek másoljak más oldalról tudományos dolgokat, ha ezt ugyanúgy elolvashatja az, aki rákeres? nem vagyok tudós, sem pszichológus, meg semmi ilyesmi. eszem ágában sem volt tudományosra venni a cikk alapját. örülök, hogy te is észrevetted, hogy inkább a lelki részekre tértem ki, mert pont ezt akartam
igen, hírességekkel foglalkozik, HQ képekkel stb., de azért kapott a cikk részleg egy életmód kategóriát, hogy a lelki dolgokra is kitérjen. nem az egész Starity, de az Életmód része legfőképpen tinédzserekkel foglalkozik. neked kevés volt, gondolom ismered a google-keresőt, ott majd válasz kapsz több okos kérdésedre.
2012. június 04. 21:37
Idézet (Karina197 @ 2012.06.04. 21:08)
@Baylee
A vélemény, az még mindig vélemény, és mivel ez egy fórum, így gondoltam a saját tapasztalataimat is megosztom, mivel ehhez a témához tartozik, sőt még jócskán.
2012. június 04. 22:10
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
A mai eltorzult világ is tehet erről. Míg régen az ideális nő telt volt (elég ha megnézzük a Willendorfi vénuszt, hiszen ha telt egy nő, akkor képes gyermeket szülni), ezzel ellentétben a mai világban már az a szép, ha egy nő gebe. Az a baj, hogy ezt adják el a tiniknek, és ebben, valamennyire ők is hibásak. Persze, ha olyan a családi hátterük, nyilván megértem őket, de ha valakinek az a jó, amit nyomatnak a képébe, akkor ott - szerintem - gondok vannak. Mert valljuk be, ha valakiben van annyi reális önértékelés, akkor nem fog azért fogyni, mert a tv-ben azt mutatták. Legalábbis szerintem. Viszont ha ezt így nézzük, a kevés önbizalomért meg nem ő tehet, hiszen nyilván elmaradtak a közelében a dicsérő szavak, stb. Hosszú és értelmetlen lenne ecsetelni, hogy kinek a hibája az étkezési zavar, úgy gondolom az éremnek mindkét felét meg kell nézni.
Az előítélet, ami a legtöbb emberben megvan, is vezetett el idáig. Nem akarok nagyon személyes példát hozni, de én 48 kiló vagyok (16 évesen), és rengeteget eszem, de mégsem hízok. És engem is anorexiásnak hívnak, pedig nem látom magam kövérnek, sőt, reálisan úgy gondolom, hogy híznom kellene (csak nem tudok).
Ha a világ kicsit megértőbb lenne, és nem alakítana ki folyton egy ideált, ami igazából nem is létezik, nem lennének ilyenek. Csak az a baj, hogy nem minden szép meg jó...
Az előítélet, ami a legtöbb emberben megvan, is vezetett el idáig. Nem akarok nagyon személyes példát hozni, de én 48 kiló vagyok (16 évesen), és rengeteget eszem, de mégsem hízok. És engem is anorexiásnak hívnak, pedig nem látom magam kövérnek, sőt, reálisan úgy gondolom, hogy híznom kellene (csak nem tudok).
Ha a világ kicsit megértőbb lenne, és nem alakítana ki folyton egy ideált, ami igazából nem is létezik, nem lennének ilyenek. Csak az a baj, hogy nem minden szép meg jó...
2012. június 04. 23:15
|
|
Small Selena .ℒℴνℯ♥ ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 39 Azonosító: 159323 offline
|
Hát nekem lehet hogy vannak mert hát elég sokat fogytam és még mindig annak a dagi kis csajnak érzem magam . Bár már mindenki azt mondja vékony vagyok de még is kis dagikának érzem magam :/.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.