Starity

A tinédzserek leggyakoribb táplálkozási zavarai

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 04. 15:36 #21
- törölt felhasználó -    
Idézet (vicus0120 @ 2012.06.04. 12:06)
HA MÁR TINÉDZSERKÉNT DEPISEK,MI LESZ VELÜK A NAGY BETÜS ÉLETBEN??ÉN AZTÁN NEM SAJNÁLOM ÖKET.HÜLYESÉGEK MIATT PROBLÉMÁZNAK!!

Szerintem hatalmas hülyeséget írtál le. Már ne is haragudj!
Emberileg meg egy nagy nulla vagy, ha ennyi együttérzés nem szorult beléd.
Szerintem neked se voltak még valódi problémáid az életben,és kívánom, hogy ne is legyen, és maradj ilyen kis buta. De azt azért tudnod kell,hogy ezek az említett evészavarok bárkinél előfordulhatnak; és elő is fordulnak.
Sokszor én is elcsodálkozom magamon, hogy mennyire keményen tudok edzeni, amikor igazán bajom van az alakommal. De az még sosem fordult elő,hogy híztam volna nagyon sokat, inkább az anorexia veszélye fenyeget. Hiszen tényleg kifulladásig tudnám csinálni a gyakorlatokat, és akár az ételt is tudnám hanyagolni.
2012. június 04. 15:43 #22
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
like me, teljesen egyetértek, jól leírtad!
A cikk nekem is kicsit hiányos, nem rossz, csak ezeket nap mint nap lehet már olvasni itt-ott...kicsit bővebben is kifejthetted volna.
1 felhasználónak tetszik: Baylee
2012. június 04. 15:53 #23
Rita 004
Rita 004
új tag

StátuszBoldog:D... bár egy kicsit izgul mert 3 nap folyamatos vizsga :S
Hozzászólás: 12
Csatolások: 0
Azonosító: 176953
szerencsére én nem szenvedek egyikben sem.. próbálom elfogadni magam ahogy vagyok- és nemérdekel ki mit mondd biggrin.gifD
2012. június 04. 15:58 #24
Vivyy22
Vivyy22
~کŧụьь๑гŋ~

Státusz~ Carry on my wayward son... ~
Hozzászólás: 2028
Csatolások: 143
Azonosító: 169884
Rám is mondta az egyik "dagadtleányakinemtörődikazalakjávaléssemmijével",hogy anorexiás vagyok és hízzak.Én akármennyit is tömök magamba,egy deka sem jön fel rám.Esetleg azért nem eszek annyit,és azért nem vagyok "husisabb",mert olyan ""áldott"" teremtés vagyok,aki a világon létező ételek 92%-át utálja,ezért nem is tudnék felszedni 7-8 kilókat pár hónapon/éven belül.
Egyszóval: Akármit is mondanak az alakomról,nem érdekel,higgyenek aminek akarnak.
2012. június 04. 15:58 #25
- törölt felhasználó -    
pseudovirus egyetértek. vicus0120 lehetnél együttérzőbb is. Bár nekem nincsenek ilyen problémáim, de akiknek van, azokat sajnálom. sad.gif
2012. június 04. 15:59 #26
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó lett a cikk! smileeee.gif
Mondjuk én a legtöbbször azt hiszem magamról h kövér vok, de azátn valaki mindig segít meggyőzni h nem, és úgy vagyok tökéletes ahogy vagyok wink.gif
2012. június 04. 16:44 #27
FüMá
FüMá
síugrásb*zi

StátuszNo one can hurt us like we've hurt ourselves
Hozzászólás: 1355
Csatolások: 106
Azonosító: 166064
Jó cikk lett, és nagyon hasznos!smileeee.gif
2012. június 04. 16:45 #28
Cappy Dalma Miley
Cappy Dalma Miley
visszatérő vendég

StátuszAnnyeong :D ♥
Hozzászólás: 108
Azonosító: 153897
nekem sajnos van Anorexia Nervosa ez igaz rám a vége hogy mindenki mondja nem vagy kövér meg minden de nem hiszek nekik ://
2012. június 04. 16:50 #29
pink_bunny
pink_bunny
never be good enough
Hozzászólás: 4332
Csatolások: 11814
Azonosító: 142298
Idézet
egyáltalán nem érdekli őket a külsejük

Nem hinném, hogy attól még, mert van rajtuk pár kiló felesleg nem érdekelné őket a külsejük. Attól még lehet valaki igényes és szép is, mert molett.

Egyébként a cikk többi részével teljesen egyetértek. beer.gif
2012. június 04. 16:59 #30
- törölt felhasználó -    
Köszönöm a cikket ! Nagyon hasznos ! smileeee.gif
2012. június 04. 17:02 #31
Cher Sugar
Cher Sugar
Rihanna Navy

Státusz*HA NEM INDOKLOD A BEJELÖLÉST,SZÍVFÁJDALOM NÉLKÜL ELUTASÍTOM!*
Hozzászólás: 1869
Azonosító: 165595
pink_bunny
én pedig veled értek egyet!
1 felhasználónak tetszik: pink_bunny
2012. június 04. 17:06 #32
Kyra99
Kyra99

StátuszJó ideje inaktív; csak szemlélődő tag vagyok.
Hozzászólás: 3648
Csatolások: 603
Azonosító: 150526
A mai világban;
ha van túlsúlyod --> túl dagadt vagy
ha kevesebb a súlyod mint kellene, hogy legyen --> túl sovány vagy
ha jól öltözködsz --> plázar*bi vagy
ha előnytelenül|rosszul öltözködsz --> igénytelen vagy
,stb. Sehogy sem lehet mindenkinek megfelelni.

- Ez alapján meg lehet érteni, hogy sok tini depis.
2012. június 04. 17:20 #33
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif
Egyetértek Kyra99. sleep.gif
2012. június 04. 17:20 #34
- törölt felhasználó -    
Köszönet a cikkért, a benne lévő infókért és tanácsokért! smileeee.gif

Mindig is érdekelt ez a téma, különösen azóta foglalkoztat, amióta a dundi húgocskám zokogva jött haza a suliból, mert disznónak, meg dagadtnak csúfolták. Nem tudom kifejezni azt a mélységes fájdalmat és végtelen haragot, amit akkor éreztem...Félek, hogy tiniként majd a húgom is áldozatul fog esni a fent említett betegségek egyikének. Véleményem szerint az ilyen jellegű problémák számának rohamos növekedése első sorban a médiának köszönhető. Rengetegen (főleg felnőttek) vallják ezt, és igazuk van. Mindaddig, amíg Miley Cyrust (hogy egy aktuális példával éljek) kövérnek titulálják, pedig még csak a teltkarcsúhoz sem jár közel, nem számíthatunk semmilyen javulásra ezen a téren. Kórosan sovány lányok a kifutókon, természetellenesen vékonyra retusáltak a magazinokban, fogyasztó ételek és gyógyszerek reklámjainak ezre...És akkor csodálkozunk, hogy egyre több tinédzser vonja meg magától az ételt és hányik naponta akár 9-10 (!) alkalommal is, csakhogy vékony lehessen. Beteg világ, beteg felfogás, beteg fiatalok.
Amit pedig az anorexiával kapcsolatosan még jó lett volna leírni, az az, hogy egy bizonyos idő eltelte után, bármennyire is szeretne újra enni a beteg, a szervezete már nem fogad be semmilyen táplálékot; egyenes út a halálhoz.

Személyes példámhoz visszatérve: a húgom egy aranyos, nagyszájú, életvidám kis örökmozgó, akinek történetesen van egy "úszógumija" és két vaskos combja. Táncolni jár, hetente kétszer és imádja. Én pedig nem fogom hagyni, hogy ennek az élénk, értelmes kislánynak az egész életét tönkretegye egy ilyen betegség! Nem létezik tökéletes testalkat, a plusz 6 kiló nem elhízás, a mínusz 6 pedig nem anorexia!!!
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
2012. június 04. 17:25 #35
- törölt felhasználó -    
kösz a ciket...tetszett smileeee.gif
2012. június 04. 17:28 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cappy Dalma Miley @ 2012.06.04. 16:45)
nekem  sajnos van Anorexia Nervosa ez igaz rám a vége hogy mindenki mondja nem vagy kövér meg minden de nem hiszek nekik ://

Amennyiben csak ez jellemző rád a leírtakból, nem vagy anorexiás. Az anorexia egy komoly betegség, mellyel olyan tünetek járnak együtt, mint kóros soványság (akár 10-20 kilóval kevesebb az ideálisnál), teljes testi-lelki leépülés, legrosszabb esetben a végkimenetel pedig halál. smileeee.gif Rengetegen vannak így, mint ahogyan te is: úgy gondolod, fogynod kéne, holott valójában nem. Ez önmagában még nem anorexia nervosa!
2012. június 04. 17:40 #37
- törölt felhasználó -    
Idézet (vicus0120 @ 2012.06.04. 12:06)
HA MÁR TINÉDZSERKÉNT DEPISEK,MI LESZ VELÜK A NAGY BETÜS ÉLETBEN??ÉN AZTÁN NEM SAJNÁLOM ÖKET.HÜLYESÉGEK MIATT PROBLÉMÁZNAK!!

Tudom, hogy már nem egy ember belekötött abba, amit leírtál, de nem tudom megállni... A hozzászólásod alapján nyilvánvaló, hogy fogalmad sincs róla, miről is szólnak ezek a betegségek. Nagyon kérlek, legközelebb jól gondold át, mit és hogyan írod le, mert nagyon könnyen megsértheted azokat, akik esetleg érintettek. Amúgy megsúgom Neked, hogy napjainkban a tinédzser korszak a legnehezebb - ezt bármelyik szakember igazolja. A nagybetűs élet semmi ahhoz képest, amit a kamaszkor tartogat az ember számára... mellow.gif
2012. június 04. 17:54 #38
- törölt felhasználó -    
Idézet (Karina197 @ 2012.06.04. 15:05)
drága mindenbe beleszóló kolléganő, én ezzel a cikkel arra akartam rávilágítani, mennyire oda kell figyelni a hamar lefogyott vagy elhízott emberekre. 
én a tudományos részét általában a hozzá értőkre hagyom smileeee.gif

Ráadásul ez egy tinioldal, nem tudományos tényeket kell taglalni, majd utánaolvas akit annyira érdekel a dolog pardon.gif

Jó cikk lett Karina wink.gif Mivel sok a kicsi, talán elolvassák ők is, és kevesebb lenne a csúfolódás. Szerintem ez jobban kikészít valakit, mint a súlya miatti aggodalmak unsure.gif
2 felhasználónak tetszik: Grace Benning, joe_r
2012. június 04. 17:58 #39
- törölt felhasználó -    
Ez igazán hasznos cikk lett. Remélem az oldal fiatalabb része is elolvassa, és máshogy látja majd a dolgokat! Gratu a cikkhez! smileeee.gif
2012. június 04. 18:01 #40
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk smileeee.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!