Starity

Dumcsitopik érettebbeknek (15+)

961 oldal 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. június 06. 21:31 #12781
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.06. 20:48)
Sajnos a nyelvvizsgák már csak ilyenek. Emlékszem, nekem is ilyesféle csúszás volt, ráadásul kaptam egy horribilisen rossz témát, és, amikor megvolt a végértékelés, azt mondták 78%. 80%-tól van meg a nyelvvizsga, szóval, 2% miatt újra kellett menni.
De, remélem, Neked sikerült, és nagyobb sikerrel jársz, mint én jártam wink.gif 
Volt ennél is rosszabb vizsgám, ami a csúszást illeti. Reggel 8-ra volt kiírva a vizsga (már egyetemen), oktató 10-kor még sehol. Átmegyünk a tanszékre, felhívja a titkárnő, azt mondja neki az oktató, délre itt lesz. Hát nem ment haza senki. Délben még sehol. Átmegyünk, telefon ismét, azt mondja 2-re itt lesz, és vizsgáztat. Még kettőkor se volt sehol, procedúra ugyanez, és végül délután 4re megérkezett, amikor reggel 8-ra kellett volna. Első 4 embert kapásból meg is buktatta. Én 6-kor jutottam be, 3-assal szabadultam, de úgy örültem, mintha 5-öst kaptam volna laugh.gif 
Köszi beer.gif  air_kiss.gif

Nem irigyellek. Tényleg szörnyű lehetett, de mázlista vagy. biggrin.gif Nekem annyiból szerencsém van, hogy csak 60%-ra van szükségem, mert emelt szintű francia érettségire onnantól adnak felsőfokú nyelvvizsgát is. (+ töriből és matekból is min. 30% kell, mert azokat is franciául tanulom, de az már megvan. az írásbelik lettek olyan jók, hogy szóbelivel nem tudom annyira lerontani, hogy emiatt veszítsem el a nyelvvizsgát. smileeee.gif)
2011. június 06. 23:01 #12782
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5972
Csatolások: 135718
Azonosító: 67913
Idézet (Rap4ever8 @ 2011.06.06. 21:31)
Nem irigyellek. Tényleg szörnyű lehetett, de mázlista vagy. biggrin.gif Nekem annyiból szerencsém van, hogy csak 60%-ra van szükségem, mert emelt szintű francia érettségire onnantól adnak felsőfokú nyelvvizsgát is. (+ töriből és matekból is min. 30% kell, mert azokat is franciául tanulom, de az már megvan. az írásbelik lettek olyan jók, hogy szóbelivel nem tudom annyira lerontani, hogy emiatt veszítsem el a nyelvvizsgát. smileeee.gif)

Wow. Franciául a matekot? Nekem magyarul is bőven elég volt rohog.gif Ugyanakkor, le a kalappal előtted hi.gif Ez így nem kis dolog. És ismerve a francia nyelvet (nahát nem ismerem ám, csak hallottam már, és láttam, hogy írják a szavakat) egy elég nehéz, és körülményes nyelvről beszélgetünk.

Mármint, amennyire én, mint németes le tudtam szűrni belőle a lényeget. Számomra mindig is hihetetlen volt, hogy tudjátok ezeket a francia szavakat is kiejteni például. Gondolom nem minden szó olyan, mint az, hogy croissant. rohog.gif
Mindenesetre, egy szót már én is tudok, egy kedves angyal megtanított rá smileeee.gif Ja meg egy mondatot is, ami valami olyasmi, hogy beszélsz franciául? parlez-vous francé? (vagy valami ilyesmi, igaz? blush.gif)

És, azt megkérdezhetem, hogy honnan származik a nyelv iránti szeretet? Mármint, gondolom, ha emeltet tettél belőle, akkor kedveled wink.gif
2011. június 06. 23:23 #12783
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (Boscorelli @ 2011.06.06. 23:01)
Wow. Franciául a matekot? Nekem magyarul is bőven elég volt rohog.gif Ugyanakkor, le a kalappal előtted hi.gif Ez így nem kis dolog. És ismerve a francia nyelvet (nahát nem ismerem ám, csak hallottam már, és láttam, hogy írják a szavakat) egy elég nehéz, és körülményes nyelvről beszélgetünk.
Mármint, amennyire én, mint németes le tudtam szűrni belőle a lényeget. Számomra mindig is hihetetlen volt, hogy tudjátok ezeket a francia szavakat is kiejteni például. Gondolom nem minden szó olyan, mint az, hogy croissant. rohog.gif 
Mindenesetre, egy szót már én is tudok, egy kedves angyal megtanított rá smileeee.gif Ja meg egy mondatot is, ami valami olyasmi, hogy beszélsz franciául? parlez-vous francé? (vagy valami ilyesmi, igaz? blush.gif)
És, azt megkérdezhetem, hogy honnan származik a nyelv iránti szeretet? Mármint, gondolom, ha emeltet tettél belőle, akkor kedveled wink.gif

A matek utoljára nekem is általánosba ment jól. Akkor még versenyekre jártam, de aztán 9.-be a "szintentartó matekon", (ami még magyarul zajlott ameddig franciául megtanuljuk a számokat) úgy összekavartak, hogy azóta se sikerült helyrejönnöm. Egyébként az csak a szöveges feladatoknál okozott kis nehézséget, hogy franciául volt, de ott elég sok probléma volt, pedig szótárat is használhattunk. Olyan bonyolultan fogalmazták meg, hogy még a tanár is csak a javítókulcs alapján tudta eldönteni, hogy a két lehetséges értelmezés közül melyik a jó. dry.gif Nem is lett jobb 39%-nál, pedig 40-től már 3-as lett volna.

Igen a mondat helyes, bár nem kell ékezet (csak france). smileeee.gif

Egész kicsi korom óta imádtam a franciát. 5 éves korom óta azzal nyúztam anyumat, hogy franciául akarok tanulni. Nem tudom megmagyarázni mi az oka, csak tetszik a nyelv. Most viszont már nem biztos, hogy elölről kezdeném ezt a sulit, mert nehezebb volt, mint amire számítottam, de rengeteg előnye is volt. Mindent összevetve azt hiszem jól jártam. smileeee.gif

Más: Nézitek a Showder Klubot? Felméri és Hadházi a Starity-t is megemlítették. biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: LittleVampire, dave095, Heetella
2011. június 07. 16:02 #12784
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
Hozzászólás: 1548
Csatolások: 554
Azonosító: 149870
Idézet (Rap4ever8 @ 2011.06.06. 23:23)
A matek utoljára nekem is általánosba ment jól. Akkor még versenyekre jártam, de aztán 9.-be a "szintentartó matekon", (ami még magyarul zajlott ameddig franciául megtanuljuk a számokat) úgy összekavartak, hogy azóta se sikerült helyrejönnöm. Egyébként az csak a szöveges feladatoknál okozott kis nehézséget, hogy franciául volt, de ott elég sok probléma volt, pedig szótárat is használhattunk. Olyan bonyolultan fogalmazták meg, hogy még a tanár is csak a javítókulcs alapján tudta eldönteni, hogy a két lehetséges értelmezés közül melyik a jó.  dry.gif Nem is lett jobb 39%-nál, pedig 40-től már 3-as lett volna. 
Igen a mondat helyes, bár nem kell ékezet (csak france). smileeee.gif
Egész kicsi korom óta imádtam a franciát. 5 éves korom óta azzal nyúztam anyumat, hogy franciául akarok tanulni. Nem tudom megmagyarázni mi az oka, csak tetszik a nyelv. Most viszont már nem biztos, hogy elölről kezdeném ezt a sulit, mert nehezebb volt, mint amire számítottam, de rengeteg előnye is volt. Mindent összevetve azt hiszem jól jártam. smileeee.gif
Más: Nézitek a Showder Klubot? Felméri és Hadházi a Starity-t is megemlítették. biggrin.gif

Én nekem is vizsgáznom kell csütörtökön franciából. Viszont nekem csak ilyen alapszintű mondatokat kell elmondani. Eljátszunk pár jelenetet a Csipkerózsikából (omg.gif). Énekelünk gyerekdalokat. Én vagyok az egyik legidősebb a csoportban, így a barátnőmmel együtt égünk a gyerekes előadással. A francia tanárunkat nem akarjuk megbántani, de nagyon kellemetlenül érezzük magunkat. Olyan dalokat éneklünk el, mint pl. Quand trois poules, Frére jacques, Un éléphant. Gondolom ismerősnek tűnnek neked ezek a dalok.
UI: Néztem én is a Showder Klubot. Mondták, hogy tehetség, szimpátia, stílus hány %. Onnantól már tudtam, hogy a Starity-ról van szó. w00t.gif
2 felhasználónak tetszik: Rap4ever8, Heetella
2011. június 07. 16:26 #12785
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (LittleVampire @ 2011.06.07. 16:02)
Én nekem is vizsgáznom kell csütörtökön franciából. Viszont nekem csak ilyen alapszintű mondatokat kell elmondani. Eljátszunk pár jelenetet a Csipkerózsikából (omg.gif). Énekelünk gyerekdalokat. Én vagyok az egyik legidősebb a csoportban, így a barátnőmmel együtt égünk a gyerekes előadással. A francia tanárunkat nem akarjuk megbántani, de nagyon kellemetlenül érezzük magunkat. Olyan dalokat éneklünk el, mint pl. Quand trois poules, Frére jacques, Un éléphant. Gondolom ismerősnek tűnnek neked ezek a dalok. 
UI: Néztem én is a Showder Klubot. Mondták, hogy tehetség, szimpátia, stílus hány %. Onnantól már tudtam, hogy a Starity-ról van szó.  w00t.gif 

Sok sikert az előadáshoz. Biztos nem olyan gáz, mint amennyire annak érzed. Ha pedig mégis akkor úgyis tudni fogják, hogy ezt nem ti akartátok. smileeee.gif Ezek a dalok nem ismerősek, de mindjárt meghallgatom. Mi Amitié, Sur l'eau, sur la rivière, Pouvoir des fleurs stb... dalokat énekeltük a karácsonyi műsorokon. A Pouvoirs des fleurs az egyik kedvencem. smileeee.gif A Roméo et Juliette legtöbb dalát is megtanultuk, de MC Solaar zenéjét is suliba ismertem meg, azóta több francia rappernek is utánanéztem. Ballagáson pedig az Adieu Monsieur le professeur-t énekeltük. A gyerekdalok nekünk kimaradtak, de egész sok jó zenét megismertünk (persze voltak köztük borzalmasak is. A Petite Marie eleinte jó volt, de annyira sokszor el kellett énekelnünk, hogy már rosszul vagyok tőle.

Szerk.: Mégis ismertem őket. Csak nem emlékeztem rá cím alapján, de amint belehallgattam rájöttem, hogy ismerem. xD
1 felhasználónak tetszik: LittleVampire
2011. június 07. 17:05 #12786
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
Idézet (Rap4ever8 @ 2011.06.07. 16:26)
Sok sikert az előadáshoz. Biztos nem olyan gáz, mint amennyire annak érzed. Ha pedig mégis akkor úgyis tudni fogják, hogy ezt nem ti akartátok. smileeee.gif Ezek a dalok nem ismerősek, de mindjárt meghallgatom. Mi Amitié, Sur l'eau, sur la rivière, Pouvoir des fleurs stb... dalokat énekeltük a karácsonyi műsorokon. A Pouvoirs des fleurs az egyik kedvencem. smileeee.gif A Roméo et Juliette legtöbb dalát is megtanultuk, de MC Solaar zenéjét is suliba ismertem meg, azóta több francia rappernek is utánanéztem. Ballagáson pedig az Adieu Monsieur le professeur-t énekeltük. A gyerekdalok nekünk kimaradtak, de egész sok jó zenét megismertünk (persze voltak köztük borzalmasak is. A Petite Marie eleinte jó volt, de annyira sokszor el kellett énekelnünk, hogy már rosszul vagyok tőle.
Szerk.: Mégis ismertem őket. Csak nem emlékeztem rá cím alapján, de amint belehallgattam rájöttem, hogy ismerem. xD

Remélem igazad van, és tényleg nem lesz olyan béna. Készül róla egy videó, sajnos. Majd privátban elküldöm neked, ha nálam lesz, meg persze, ha kíváncsi vagy rá.
A Petite Marie nagyon jó. Én rádióban hallottam, ugyanis valamelyik reggel véletlenül bekapcsoltam a TV-n a UPC rádiót és ott egy francia csatornára kapcsolt először. Első reakcióm: Mi ez a sz@r? Utána kiírta a szám címét, előadóját. A sors úgy hozta, hogy még 1x meg kellett hallgatnom. Utána egészen megtetszett. w00t.gif
1 felhasználónak tetszik: Rap4ever8
2011. június 07. 17:30 #12787
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Idézet (LittleVampire @ 2011.06.07. 17:05)
Remélem igazad van, és tényleg nem lesz olyan béna. Készül róla egy videó, sajnos. Majd privátban elküldöm neked, ha nálam lesz, meg persze, ha kíváncsi vagy rá. 
A Petite Marie nagyon jó. Én rádióban hallottam, ugyanis valamelyik reggel véletlenül bekapcsoltam a TV-n a UPC rádiót és ott egy francia csatornára kapcsolt először. Első reakcióm: Mi ez a sz@r? Utána kiírta a szám címét, előadóját. A sors úgy hozta, hogy még 1x meg kellett hallgatnom. Utána egészen megtetszett.  w00t.gif

Persze szívesen megnézném majd. smileeee.gif Eleinte én is szerettem a Petite Marie-t, de nem hiszem, hogy meg bírnám még egyszer hallgatni. Nagyon megutáltatták velünk, amikor minden nap legalább egyszer elénekeltük 9.-be és a következő évben sem maradhatott ki egyetlen műsorból sem. A másik ilyen a Savoir Aimer volt. Ezt az utolsó két évben erőltették borzasztóan. Még a jelbeszéd részt is meg kellett tanulnunk, ami a klipjében van.
2011. június 08. 17:22 #12788
- törölt felhasználó -    
Hello! hi.gif De régen néztem be ide(...na jó igazából pár napja, de már elvonási tüneteim voltak...)Visszaolvasom mindjárt mit írtatok eddig, ilyenkor örülök, hogy nincs 800 oldal teleírva rohog.gif . Amúgy mi a helyzet? Hogy vagytok?
Én eléggé furán, annyira h*lye az időjárás egyszer kánikula van, egyszer meg úgy szakad az eső, mint a nem tudom mi.. Viszont felcsaptam rajztanárnak a barátaim körében. Még régen olvastam Betty Edwards könyvét a jobb agyféltekés rajzolásról és ki akartam próbálni, ők meg meg szeretnének tanulni rajzolni és én lettem a tanár. Úgyogy most örülök pompom.gif
3 felhasználónak tetszik: LittleVampire, thunderbird, Rap4ever8
2011. június 08. 17:42 #12789
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
Idézet (Heetella @ 2011.06.08. 17:22)
Hello! hi.gif De régen néztem be ide(...na jó igazából pár napja, de már elvonási tüneteim voltak...)Visszaolvasom mindjárt mit írtatok eddig, ilyenkor örülök, hogy nincs 800 oldal teleírva  rohog.gif . Amúgy mi a helyzet? Hogy vagytok?
Én eléggé furán, annyira h*lye az időjárás egyszer kánikula van, egyszer meg úgy szakad az eső, mint a nem tudom mi.. Viszont felcsaptam rajztanárnak a barátaim körében. Még régen olvastam Betty Edwards könyvét a jobb agyféltekés rajzolásról és ki akartam próbálni, ők meg meg szeretnének tanulni rajzolni és én lettem a tanár. Úgyogy most örülök pompom.gif

Szia! Semmi különös. Élem az életet. Kémiából és biológiából tanulni kellene még. Holnap franciára is készülni illene. Ehhez képest itt punnyadok a számítógép előtt. Mi lesz velem holnap?! Tehát ez csak annyit jelent, hogy hamarosan elszambázok a szobámba, és előveszem azt az agyonhasznált tankönyveket. Ma délutánra is megvan a programom. Majd elfelejtettem; kaptam egy új telefont Samsung S5230 LaFleur. Nagyon szeretem.
3 felhasználónak tetszik: thunderbird, Heetella, Rap4ever8
2011. június 08. 18:06 #12790
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Sziasztok.

Ja igen, dave találtam még pár napja egy képet gondoltam, hátha tetszeni fog meghajolo.gif

Bár, lehet benne egy kis photoshop, de azért megtetszett elsőre, úgyhogy most ez a hátterem, csak gondoltam, belinkelem ide, mert úgy emlékeztem te szereted a Big Apple-t. Hát, van egyfajta különlegessége, ez nem is kérdés beer.gif

Szerk.: Nem tudom melyik moderátor törölte a "dumáljunk"-at, de (a magam nevében) hálás köszönet érte meghajolo.gif
5 felhasználónak tetszik: thunderbird, dave095, Heetella, Karina197, Rap4ever8
2011. június 08. 18:08 #12791
- törölt felhasználó -    
Sziasztok! hi.gif

LittleVampire: kimásoltam a telefon nevét, és miközben beillesztettem a Google képkeresőbe, azon imádkoztam, hogy ne az legyen, amire gondolok. És az lett. rolleyes.gif Úristen, kimondhatatlanul utálom ezt a telefont. mad.gif Bocsi, nem bántásból mondom, nem ellened irányul. Csak már annyi embernek van, hogy meg sem tudom számolni, és annyira buta kis szerencsétlen telefon... omg.gif
Szerk.: És én elvből utálom azt, ami túl divatos.
2 felhasználónak tetszik: dave095, LittleVampire
2011. június 08. 18:09 #12792
- törölt felhasználó -    
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.08. 18:06)
Sziasztok.
Ja igen, dave találtam még pár napja egy képet gondoltam, hátha tetszeni fog meghajolo.gif 
Bár, lehet benne egy kis photoshop, de azért megtetszett elsőre, úgyhogy most ez a hátterem, csak gondoltam, belinkelem ide, mert úgy emlékeztem te szereted a Big Apple-t. Hát, van egyfajta különlegessége, ez nem is kérdés beer.gif

Ja, különlegesen ronda betonházak. rolleyes.gif
2011. június 08. 18:11 #12793
dave095
dave095
Hozzászólás: 7183
Csatolások: 83636
Azonosító: 114760
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.08. 18:06)
Sziasztok.
Szerk.: Nem tudom melyik moderátor törölte a "dumáljunk"-at, de (a magam nevében) hálás köszönet érte meghajolo.gif

Wow, köszi a képet! w00t.gif meghajolo.gif Amúgy szerintem is belenyúltak PS-al, de nem baj, mert így is gyönyörű. biggrin.gif

Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:09)

Chh. reklamalo.gif rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. június 08. 18:14 #12794
- törölt felhasználó -    
Idézet (dave095 @ 2011.06.08. 18:11)
Chh.  reklamalo.gif  rohog.gif

Bocs, én a szép zöld tájat részesítem előnyben a betonnal szemben. pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: dave095
2011. június 08. 18:14 #12795
dave095
dave095
Hozzászólás: 7183
Csatolások: 83636
Azonosító: 114760
Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:14)
Bocs, én a szép zöld tájat előnyben részesítem a betonnal szemben. pardon.gif

Én megbocsátok, hogy lásd kivel van dolgod. biggrin.gif
2011. június 08. 18:17 #12796
- törölt felhasználó -    
Idézet (dave095 @ 2011.06.08. 18:14)
Én megbocsátok, hogy lásd kivel van dolgod. biggrin.gif

Na, mutatok én neked szépet. biggrin.gif

KATT

Hát mondd, van ennél szebb látvány? wub3.gif
2 felhasználónak tetszik: dave095, LittleVampire
2011. június 08. 18:18 #12797
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:08)
Sziasztok! hi.gif
LittleVampire: kimásoltam a telefon nevét, és miközben beillesztettem a Google képkeresőbe, azon imádkoztam, hogy ne az legyen, amire gondolok. És az lett. rolleyes.gif Úristen, kimondhatatlanul utálom ezt a telefont. mad.gif Bocsi, nem bántásból mondom, nem ellened irányul. Csak már annyi embernek van, hogy meg sem tudom számolni, és annyira buta kis szerencsétlen telefon... omg.gif
Szerk.: És én elvből utálom azt, ami túl divatos.

Én nekem nagyon tetszik, ez a lényeg. Van hozzá Wi-Fi, lehet rajta internetezni. Eddig nem csalódtam benne. A kamerája nagyon szép képeket csinál. Nem haragszom érte, neked is lehet véleményed. Én inkább örülök, hogy így kimondtad. Az sem jobb, ha dicséred, amikor nem gondolod komolyan. smileeee.gif
2011. június 08. 18:20 #12798
- törölt felhasználó -    
Idézet (LittleVampire @ 2011.06.08. 18:18)
Én nekem nagyon tetszik, ez a lényeg. Van hozzá Wi-Fi, lehet rajta internetezni. Eddig nem csalódtam benne. A kamerája nagyon szép képeket csinál. Nem haragszom érte, neked is lehet véleményed. Én inkább örülök, hogy így kimondtad. Az sem jobb, ha dicséred, amikor nem gondolod komolyan. smileeee.gif

Pedig elég gyenge a kamerája, legalábbis az enyémhez képest biztosan... blush.gif _nevet.gif
Sebaj, neked tetszik, az a lényeg. wink.gif

Én nem szívesen fogok megválni karácsonykor a telefonomtól, de már nagyon kéne egy új. Pedig Ő az én édesem. heart.gif biggrin.gif
2011. június 08. 18:27 #12799
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:20)
Pedig elég gyenge a kamerája, legalábbis az enyémhez képest biztosan... blush.gif  _nevet.gif 
Sebaj, neked tetszik, az a lényeg. wink.gif 
Én nem szívesen fogok megválni karácsonykor a telefonomtól, de már nagyon kéne egy új. Pedig Ő az én édesem. heart.gif biggrin.gif

Ízlések és pofonok. pardon.gif Lehet egy idő után majd megunom, de nem vagyok ilyen fajta. Az előző telefonom Sony Ericsson K510i volt. A "rajongásom" iránta töretlen volt. Amúgy most egy kicsit hiányzik, de már öreg volt. Távoznia kellett.
De én nem értem, az embereknek mindig új kell. Például én nekem is. Nem tudom miért, semmi baja nem volt a sonynak, de kellett egy új. Hogy miért? Nem tudom. Ez olyan kényszer volt.
2011. június 08. 18:28 #12800
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:09)

Ünneprontó! laugh.gif De azért jóban vagyunk, igaz? wink.gif

Idézet (thunderbird @ 2011.06.08. 18:17)
Hát mondd, van ennél szebb látvány? wub3.gif

Bár nem tőlem kérdezted, de szépnek szép, csak kevésbé izgalmas beer.gif Kb a különbség akkora, mint mondjuk egy Ferrari és egy Suzuki Swift között laugh.gif

De, persze jó ez, ha az embernek nyugira van szüksége, nekem kb. havonta egyszer van ilyen, ekkor általában elmegyek ide. wink.gif
961 oldal 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!