Idézet (Sally Sparrow @ 2010.07.27. 21:46)
Én egy iskolában dolgozom, és a kolléganő(i)m gyakran panaszkodnak, hogy egyszerűen lehetetlen haladni az anyaggal, mert lassú felfogásúak a gyerekek, meg tele van felesleges dolgokkal is a tananyag, ami csak elveszi az időt. Viszont ez az újfajta kompetenciás dolog sem jó, mert ez meg már béka segge alatti követelmény.
Magam is tapasztaltam 10-12 éves gyerekek körében, amikor órát tartottam nekik, hogy mennyire nagy problémát okoz számukra a sima ABC (!) is. Nincsenek tisztában alapfogalmakkal (például nem tudják elmondani, hogy a könyv első borítóján a könyv szerzője, címe szerepel, meg ilyenek)... Persze vannak kivételek - szerencsére - de nem ez a jellemző sajnos.
Ami pedig a felsőoktatásból jelenleg kikerülő pedagógusokat illeti, teljesen egyetértek. A párom közel 10 évig tanított többek között pedagógiai karon, és sík hülye a legtöbb, de a végén persze mégis megkapják a diplomát...
Meg kiderülnek olyan dolgok később, hogy például olyanok végzik el a szakot és kerülnek állásba, akik korábban semmilyen szűrőn nem vettek részt, és pl. utálják a gyerekeket, vagy pl. látványosan viszolyognak a kisebbségből származó apróságoktól és volt, aki kijelentette valami gyakorlat kapcsán, hogy Ő oda bizony nem megy, mert...
Az ilyeneknek nem hogy diplomát adni nem kellene, de fel sem kéne őket venni ilyen szakra... Agyrém...

Ismerős helyzet.Nekem is volt ilyen oktatóm,történetesen az alsós magyartanárom.Konkrétan letojta,a gyerekek hogyan tanulnak meg olvasni,kijelentette;Ő bizony nem szenved velünk.Így történhetett meg az,miszerint heti egy délutáni foglalkozás keretében a matektanárom tanította meg a társaságot olvasni,és az is,hogy hatodik osztályban a legtöbb gyerek még mindig másodikos-harmadikos szinten bújta a könyveket.Nonszensz.Persze a fizetését azért felvette,biztos,ami biztos.A poén az egészben,pedig az,hogy Ő kivételesen nem frissen végzett újonc volt,már akkor is 20 éve tanított.
On:Mostanában a divat szlengtől kapok agyfxt.Imádás van,vok,oszt' csáá...-a legtöbbet lehetőleg ékezet nélkül,mert úgy az igazi és egyébként is;ez még jobban kifejezi az egyén értelmi képességeit.A másik,amivel ki lehet kergetni a világból,a két azonos magánhangzóra végződő nevek,például Kingaa,Zsófii...Nem tudom,belefér-e ebbe a kategóriába az "anyuci,apuci eltart-jelenség",de az sem piskóta.