Digitképek és a Digitális fotózás rejtelmei
2006. április 11. 09:56
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Az ötös képen azt látjátok, hogy épp ázok az essőben 
Sajna mivel tegnap minden párt valahol a szabadban hintette az igét, így az uccsó ember korán lekapcsolta a villanyt a parlamentban. Ezért azt nem is igazán fotóztam.
Mondjuk, hogy a hidat is elsötétítették, azt nagyon zokon vettem
Sajna mivel tegnap minden párt valahol a szabadban hintette az igét, így az uccsó ember korán lekapcsolta a villanyt a parlamentban. Ezért azt nem is igazán fotóztam.
Mondjuk, hogy a hidat is elsötétítették, azt nagyon zokon vettem
2006. április 11. 10:51
|
Balu |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 871 Csatolások: 628 Azonosító: 211 offline
|
Idézet(hokuszpok @ 2006, April 11. - 09:17)
hali
most készülök ilyen masinát venni,
milyet érdemes 200-250 között??
Milyen masinát?
Mint Vic-é?
Vagy mint Bullé?
Kompakt (árat nézve kizárt), vagy tükörreflex?
Tükörreflexesben van 350D, 30D.
edigital
2006. április 11. 11:45
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(ViC @ 2006, April 11. - 09:50)
Tegnap megvártam míg végre kiürül a vár és lövöldöztem egyet:
alázol öcsém!
többet állvány nélkül ki sem megyek, még a konyhába se!
2006. április 11. 11:54
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Idézet(White Bull @ 2006, April 11. - 10:45)
alázol öcsém!
azért volt egy apró bibi, a távkioldóm nem bírta a kiképzést, így időzítve lőttem a képeket, néha féltem hogy még remeg a gép mikor kiold, de szerencsére elég idő volt hogy, kilengje magát.
2006. április 11. 11:59
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(ViC @ 2006, April 11. - 11:54)
azért volt egy apró bibi, a távkioldóm nem bírta a kiképzést, így időzítve lőttem a képeket, néha féltem hogy még remeg a gép mikor kiold, de szerencsére elég idő volt hogy, kilengje magát.
Távkioldó kell is! Fatert most beszéltem rá! Én is csak úgy fogom lőni, hogy 10 méterre álok, és kordont vonok köré, hogy még a szél se fújja! Kiváncsiságból lőttem múltkor vagy 100 képet állvánnyal meg nélküle - kioldóval meg nélküle, és egyértelmű, hogy az ember csak zavarja a gépet!
neked milyen arányban lesznek jók a képeid? 10 lőtből hány jó? ( használható )
2006. április 11. 17:06
Idézet(ViC @ 2006, April 11. - 08:50)
Wow...szuper képek, grat
Ha jól tudom te lecserélted a firmware-t.
Melyikre?
A Vasya félére?
Nincs vele gond?
2006. április 11. 17:13
Idézet(hokuszpok @ 2006, April 11. - 09:17)
hali
Az alapgépre akarsz ennyit költeni vagy obival együtt?
2006. április 11. 17:22
az ötös képen jön a terminátor...?
Gyönyörű képek ViC!
Köszi mindenkinek!
2006. április 11. 17:53
|
Balu |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 871 Csatolások: 628 Azonosító: 211 offline
|
Szépek, tényleg.
Ehhez is tartozik a kérdés, meg nem is.
A drága KIT-obimat mindenki szidja, hogy így meg úgy...de f8 fölött szép képeket készít.
Megnéztem az EXIF-et, és Te f3,5-t használtál ha jól láttam. f5-6-9-nél nem lett volna még élesebb a kép? Csak kérdem mint amatőr.
2006. április 11. 18:04
Idézet(Balu @ 2006, April 11. - 16:53)
Szépek, tényleg.
A drága KIT-obimat mindenki szidja, hogy így meg úgy...de f8 fölött szép képeket készít.
Megnéztem az EXIF-et, és Te f3,5-t használtál ha jól láttam. f5-6-9-nél nem lett volna még élesebb a kép? Csak kérdem mint amatőr.
Többszöröse lett volna a záridő és még jobban megnő a bemozdulás esélye (itt gondolom erős szél volt).
Egyébként csak 1 képnél használt ViC f3.5-t 2 sec Záridővel. F8-nál ez 10 sec felett lett volna.
Ha szűkíted a blendét minden lépésnél kétszereződik a záridő (ugyanannál a témánál persze).
2006. április 11. 19:33
|
|
ViCCAP-tain |
|
Idézet(Chimera @ 2006, April 11. - 16:06)
Wow...szuper képek, grat
Melyikre?
A Vasya félére?
Nincs vele gond?
Melyikre?
A Vasya félére?
Nincs vele gond?
Az unduchables (vasia vonal továbbvitt verziója) van rajta
stabil és mikor a vakupöcök miatt ment a szervízbe simán leszedtem és nem szúrták ki.
2006. április 11. 20:06
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(ViC @ 2006, April 11. - 18:33)
Az unduchables (vasia vonal továbbvitt verziója) van rajta
stabil és mikor a vakupöcök miatt ment a szervízbe simán leszedtem és nem szúrták ki.
Tulajdonképpen mire jó a firmware? Mivel lessz jóbb a gép?
2006. április 11. 20:12
|
Balu |
|
Idézet(Chimera @ 2006, April 11. - 17:04)
Többszöröse lett volna a záridő és még jobban megnő a bemozdulás esélye (itt gondolom erős szél volt).
Egyébként csak 1 képnél használt ViC f3.5-t 2 sec Záridővel. F8-nál ez 10 sec felett lett volna.
Ha szűkíted a blendét minden lépésnél kétszereződik a záridő (ugyanannál a témánál persze).
Persze, az logikus, hogy hosszabb záridő kellett volna, de szűkebb rekesszel lesznek a lámőák, fények olyan szép csillag szerűek.
Firmware: egy helyen olvastam, hogy a gép tudta volna pl az 1/4000-es záridőt, de a firmware "lebutította" gyárilag 1/2000-re. Ne kérdezd miért. Gondolom így egy újabb gép keletkezett, tehát ugyanazt a drágább gépet eladták butábban, de olcsóbban. Ha ez így most érthető volt. Ez csak egy példa, ehhez (sem) értek.
2006. április 11. 20:28
Firmware: "Közvetlenül a hardvereszközzel egybeépített ROM, PROM vagy EPROM memóriamodulban tárolt szoftver, amelynek feladata az eszköz működtetése, illetve az ahhoz szükséges alapvető be-/kimeneti rutinok biztosítása."
A 300D-nél okos emberek rájöttek hogy rengeteg dolgot tud plusszba csak szoftveresen lebutította a canon (ISO3200, tükörfelcsapás, vakukompenzáció...stb.). Firmware cserével ezeket a dolgokat elő lehet csalogatni a gépből (mondjuk a gari ugrott ha gond van és rájönnek a szervízben)
A 350D-ről nem tudok ilyet.
A 300D-nél okos emberek rájöttek hogy rengeteg dolgot tud plusszba csak szoftveresen lebutította a canon (ISO3200, tükörfelcsapás, vakukompenzáció...stb.). Firmware cserével ezeket a dolgokat elő lehet csalogatni a gépből (mondjuk a gari ugrott ha gond van és rájönnek a szervízben)
A 350D-ről nem tudok ilyet.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.

0 felhasználónak tetszik: