Idézet(Pongee @ 2009. January 15. - 14:56)
rengeteg ilyen jellegû játékot kipróbáltam, de nekem a legjobban a
Munchkin tetszett (
hivatalos és
magyar oldala) Szerintem megfelelõen mulatságos, bárki számára könnyen emészthetõ, azaz akár egy "tökre-nem-szerepjátékozós-társaság" számára is iszonyat élményt kínál. Kissé ugyan drága de már láttam neten keringõ, nyomtatható kártyákat is.
a másik kedvencem az a
gyilkosozás, ehhez kell egy 10-15fõs társaság és pár cetli. Lesz egy mesélõ, aki felírja a cetlikre, hogy polgár, rendõr, gyilkos (pengébbeknél akár pap és õrült is lehet^^), kihúzzák a szerepeket és indul a játék. jön az este (mindenki ráfekszik a padra, vagy vödröt húz a fejére, lényeg hogy ne lásson.) Játékmester szólítja a gyilkost, az felnéz, rámutat áldozatára, majd visszafekszik. szólítják a rendõrt, aki rámutat valakire, és a játékmester elárulja neki, hogy gyilkos-e vagy sem. majd õ is visszahasal. persze ennek úgy kell történnie hogy a polgárok egy kukkot se észleljenek!! és végre eljön a reggel, egy valaki már csak alulról szagolja az ibolyát... és a városnak pedig felelõssé kell tenni valakit a gyilkosságért. ergo minden körben kiesik a gyilkos áldozata meg egy vagy több valaki akit a város választ. megbeszéléssel.... illetve ^^ ha meg tudjátok beszélni

szerintem ez egy tök jól bárhol játszható játék és nagyon hosszúra is el tud nyúlni, társaságtól és játékmestertõl függ. (Érdekes csavar lehet például ha a gyilkos azzal érvel napközben, hogy õ egy rendõr és éjjel megtudta hogy xy a gyilkos....) persze a lényeg hogy leöljétek a gyilkos(okat) vagy hogy a gyilkos kivégezze a várost!!
+1: a
World of Warcraft társasjátékot csak nagyon-nagyon hardcore emberkéknek ajánlom. Én magam szívesen játszom társast dee ez nekem is sok volt
Mi ezt tavaly játszottuk angol órán, egyszerûsített változatban: policeman/woman, killer, citizen. A gyilkosból, meg a zsarukból 2-2 volt, a városlakók meg a többiek voltak, de tulajdonképpen ugyan ez volt a lényege: elöször a 2 killer nézett fel a padon való hasalásból, ketten rámutattak 1 emberre, akinek vége volt, aztán a 2 rendör 2 gyanúsítottat választott, akiknek késöbb magyarászkodnia kellett. Akit "meggyilkoltak", az alap kiesett, + a 2 gyanúsított közül 1. Õk a végén elmondták h mik voltak. Az egész játéknak akkor volt vége, ha mind2 gyilkost "leleplezték".
Én személy szerint nagyon szerettem ezt a játékot, csak néha büdös volt a pad. xD