Starity

Szerepjátékok - próbáltad már õket?

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. január 15. 13:18 #1
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
A papír-ceruza alapú szerepjátékokra gondolok, mint amilyen a külföldi D&D vagy mondjuk a magyar M.A.G.U.S., amivel én elég sokat játszottam.

user posted image

Kíváncsi vagyok, titeket elvarázsolt-e ez a nagyszerû játék vagy bármelyik a rengeteg létezõ változat közül. Ezen kívül még a Vampire: The Masquarade-et próbáltam ki, de azzal nem játszottunk sokat a kollégiumban, csak pár este tölt a vérszívók kalandjaival.
2009. január 15. 13:34 #2
imi
imi
Hozzászólás: 820
Csatolások: 2
Azonosító: 60146
Fallout 2 az tök jó
2009. január 15. 13:58 #3
X-fan
X-fan
új tag
Hozzászólás: 28
Csatolások: 1
Azonosító: 69774
M.A.G.U.S. sal még mindig játszunk
2009. január 15. 14:29 #4
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Idézet(imi @ 2009. January 15. - 13:34)
Fallout 2 az tök jó

Direkt mondtam, hogy papír alapú, tehát nem PC-s vagy konzolos. smileeee.gif

Az elsõ hsz-ben ez, "csak pár este tölt", persze ez akart lenni: "csak pár este telt".
2009. január 15. 14:44 #5
imi
imi
Hozzászólás: 820
Csatolások: 2
Azonosító: 60146
ja biggrin.gif
2009. január 15. 14:56 #6
Pongee
Pongee
visszatérő vendég
Hozzászólás: 263
Csatolások: 41
Azonosító: 5304
rengeteg ilyen jellegû játékot kipróbáltam, de nekem a legjobban a Munchkin tetszett (hivatalos és magyar oldala) Szerintem megfelelõen mulatságos, bárki számára könnyen emészthetõ, azaz akár egy "tökre-nem-szerepjátékozós-társaság" számára is iszonyat élményt kínál. Kissé ugyan drága de már láttam neten keringõ, nyomtatható kártyákat is.

a másik kedvencem az a gyilkosozás, ehhez kell egy 10-15fõs társaság és pár cetli. Lesz egy mesélõ, aki felírja a cetlikre, hogy polgár, rendõr, gyilkos (pengébbeknél akár pap és õrült is lehet^^), kihúzzák a szerepeket és indul a játék. jön az este (mindenki ráfekszik a padra, vagy vödröt húz a fejére, lényeg hogy ne lásson.) Játékmester szólítja a gyilkost, az felnéz, rámutat áldozatára, majd visszafekszik. szólítják a rendõrt, aki rámutat valakire, és a játékmester elárulja neki, hogy gyilkos-e vagy sem. majd õ is visszahasal. persze ennek úgy kell történnie hogy a polgárok egy kukkot se észleljenek!! és végre eljön a reggel, egy valaki már csak alulról szagolja az ibolyát... és a városnak pedig felelõssé kell tenni valakit a gyilkosságért. ergo minden körben kiesik a gyilkos áldozata meg egy vagy több valaki akit a város választ. megbeszéléssel.... illetve ^^ ha meg tudjátok beszélni smileeee.gif szerintem ez egy tök jól bárhol játszható játék és nagyon hosszúra is el tud nyúlni, társaságtól és játékmestertõl függ. (Érdekes csavar lehet például ha a gyilkos azzal érvel napközben, hogy õ egy rendõr és éjjel megtudta hogy xy a gyilkos....) persze a lényeg hogy leöljétek a gyilkos(okat) vagy hogy a gyilkos kivégezze a várost!!

+1: a World of Warcraft társasjátékot csak nagyon-nagyon hardcore emberkéknek ajánlom. Én magam szívesen játszom társast dee ez nekem is sok volt
2009. január 15. 15:52 #7
Promisedland
Promisedland
Hozzászólás: 781
Csatolások: 7387
Azonosító: 83519
én is MAGUS-ozom, immár 16 éve smileeee.gif
2009. január 15. 17:02 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet(Pongee @ 2009. January 15. - 14:56)
rengeteg ilyen jellegû játékot kipróbáltam, de nekem a legjobban a Munchkin tetszett (hivatalos és magyar oldala) Szerintem megfelelõen mulatságos, bárki számára könnyen emészthetõ, azaz akár egy "tökre-nem-szerepjátékozós-társaság" számára is iszonyat élményt kínál. Kissé ugyan drága de már láttam neten keringõ, nyomtatható kártyákat is.

a másik kedvencem az a gyilkosozás, ehhez kell egy 10-15fõs társaság és pár cetli. Lesz egy mesélõ, aki felírja a cetlikre, hogy polgár, rendõr, gyilkos (pengébbeknél akár pap és õrült is lehet^^), kihúzzák a szerepeket és indul a játék. jön az este (mindenki ráfekszik a padra, vagy vödröt húz a fejére, lényeg hogy ne lásson.) Játékmester szólítja a gyilkost, az felnéz, rámutat áldozatára, majd visszafekszik. szólítják a rendõrt, aki rámutat valakire, és a játékmester elárulja neki, hogy gyilkos-e vagy sem. majd õ is visszahasal. persze ennek úgy kell történnie hogy a polgárok egy kukkot se észleljenek!! és végre eljön a reggel, egy valaki már csak alulról szagolja az ibolyát... és a városnak pedig felelõssé kell tenni valakit a gyilkosságért. ergo minden körben kiesik a gyilkos áldozata meg egy vagy több valaki akit a város választ. megbeszéléssel.... illetve ^^ ha meg tudjátok beszélni smileeee.gif szerintem ez egy tök jól bárhol játszható játék és nagyon hosszúra is el tud nyúlni, társaságtól és játékmestertõl függ. (Érdekes csavar lehet például ha a gyilkos azzal érvel napközben, hogy õ egy rendõr és éjjel megtudta hogy xy a gyilkos....) persze a lényeg hogy leöljétek a gyilkos(okat) vagy hogy a gyilkos kivégezze a várost!!

+1: a World of Warcraft társasjátékot csak nagyon-nagyon hardcore emberkéknek ajánlom. Én magam szívesen játszom társast dee ez nekem is sok volt

Mi ezt tavaly játszottuk angol órán, egyszerûsített változatban: policeman/woman, killer, citizen. A gyilkosból, meg a zsarukból 2-2 volt, a városlakók meg a többiek voltak, de tulajdonképpen ugyan ez volt a lényege: elöször a 2 killer nézett fel a padon való hasalásból, ketten rámutattak 1 emberre, akinek vége volt, aztán a 2 rendör 2 gyanúsítottat választott, akiknek késöbb magyarászkodnia kellett. Akit "meggyilkoltak", az alap kiesett, + a 2 gyanúsított közül 1. Õk a végén elmondták h mik voltak. Az egész játéknak akkor volt vége, ha mind2 gyilkost "leleplezték".
Én személy szerint nagyon szerettem ezt a játékot, csak néha büdös volt a pad. xD
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!