Nagyon elegem van már abból, hogy a maximum tudásom és felkészülésem soha nem ér egy hármasnál többet, különösen felelésnél. Eddig idén háromszor feleltem, jegyeim: 3, 2, 1. Egy elit reálos suliban, többek közt matekból és fizikából. Leginkább azért, mert nem tudok beszélni, és valahogy mindig leblokkolok, és nem tudom átadni, hogy én tényleg készültem és kivételesen értem is a dolgokat. Aztán a végén mindig jön a "te készültél egyáltalán mára?", "ha tudtad, hogy felelni fogsz, miért nem gyakoroltál?", "nem akarok neked rossz jegyet adni, de ez elég gyenge volt", "mi lesz veled így?", "szedd össze magad". Én meg hiába próbálom kinyögni két sírásvisszatartó nyelés között, hogy "de tanárnő én tényleg készültem, csak nem tudok beszélni", valamiért senki sem hisz nekem. Persze aztán a hülye s***em nem is megy oda óra után, hogy beszéljen a tanárral a dologról, mert addigra már végigsírtam egy órát, és olyan egzisztenciális krízisben vagyok, hogy jobb, ha végképp nem szólok senkihez. A legjobb az egészben, hogy magamat okolom mindenért, persze ki mást is lehetne, amikor a tanárnak elvégre nem kötelessége magától észrevenni, ha a gyerek mentális egészsége nincs a toppon.
Amikor meg itthon mesélem a napi felelős sztorimat, azt kapom anyámtól, hogy "minden csak gyakorlás kérdése", és hogy teljesen hülye vagyok, hogy az osztálytársaim előtt szégyellek beszélni, és hogy még mindig nem tudok rendesen koncentrálva tanulni, és hogy kiírat a suliból a francba, ha nem szedem össze magam. Hát, ha minden csak gyakorlás kérdése, akkor nyilván ezért érzem magam minden egyes alkalommal rosszabbul, amikor kihívnak felelni vagy egyáltalán csak felszólítanak.

És tudom, hogy hülye vagyok, és tudom, hogy nem tudok koncentrálni, és bárcsak ki is íratna, mert már magam sem értem, hogy a jó istenbe képzeltem, hogy én ezt a hajtást bírni fogom.
Egy hónap telt el, és alig volt olyan nap, amin valamiért ne sírtam volna. Egyre rosszabb lesz minden, időm is kevesebb van, mint tavaly, ugyanis mostmár csak kedd délután nem megyek sehová suli után (akkor is négy után érek haza). Így ha bármire tanulni kell, kivétel nélkül mindig éjjelre csúszik. Most is, épp bioszt és oroszt kéne tanulnom, de helyette itt panaszkodom.

Pedig már szinte undorodom a jegeskávétól, minden reggel fáj az éjszakázástól a hasam, és suliba már eleve zombiként megyek, úgy, hogy még szünetekben kell házit írnom/tanulnom. Mondjuk ez rendszerint azért van, mert hajnali 1 fele már kidőlök, kávé ide vagy oda. A múltkor kipróbáltam, milyen az, ha kivétel nélkül minden dolgom megcsinálom, csak egy átlagos napra, és hajnali 4-kor mentem aludni... Nem tudom, hogy várják el, hogy minden órára felkészüljünk minden tantárgyból. Vagy ezt tényleg csak én nem bírom idegileg? Mások is mondják, hogy nem bírják, de valahogy 5-ösöket kapnak, nem sorra a 3-asokat és 2-eseket.
Igen, tudom, hogy pisis tizedikes vagyok, lesz ez még sokkal rosszabb is, ne nyafogjak, de jelenleg nagyon rossz állapotban vagyok, és azon kívül, hogy megpróbálok anyám tudta nélkül írni a sulipszichológusnak, nem tudom, mit tehetnék.
Ráadásul a kényszerbetegségem, amely a bőrömet ostromolja két éve, soha nem volt ilyen rossz. Már lassan pulcsi nélkül is alig merek létezni, a karom is tiszta sebhely.
A tesi meg még mindig rémálom az ilyen-olyan női problémáim miatt, plusz azért is, mert konkrétan úgy érzem, hogy elvesztettem az irányítást a saját testem fölött, és a legalapabb mozdulatok is sokszor nagyon kényelmetlenül/megterhelően érnek. Ez nem tudom, miért van, de például teniszen is szörnyen bénának és tehetetlennek érzem magam, amikor többet kell csinálni a minimális futásnál és karmozdulatoknál.
Na azt hiszem, elnyávogtam az eddigi évemet, mostmár megyek, és megpróbálok tanulni.