Egyszerűen elegem van abból, hogy hosszú hónapok óta azt sem tudom, hol áll a fejem, pedig most kéne a legjobban koncentrálni a tanulásra. Illetve, a javításra, mert ha a félévinél is rosszabbak lesznek a jegyeim, anya szeme elé se akarok többé kerülni.
Egy szó mint száz, a gimi első majdnem egy éve nem igazán úgy telt, ahogy vártam, de nem baj, majd talán jövőre. Vagy mégsem, mert jövőre nehezebb is lesz.
Az a baj, hogy a suli is csak egy része, a legnagyobb ugyan. Amikor itthon vagyok, egyszerűen nem tudok nem stresszes állapotban lenni. Érzem, hogy mindjárt hazaér anya, majd ha jó hangulatában is van, egyszer bejön a szobámba, és elkezd elhordani mindennek, talán csak a legkisebb dolgok miatt is. Vagy nem velem kezdődik, hanem az öcsémmel, akinek minden napi teendője, hogy bepakolja a táskáját másnapra, és ezt általában nem teszi meg, és ebből indul a lárma, hogy haszontalan, elzüllött, lusta, gépfüggő gyerekek vagyunk, és nem is érti, miért nem kapcsolta ki még az internetet itthon. És ilyenkor nem az fáj, amit mond, hanem ahogy mondja. Az egész légkör, az egész este, általában egy vasárnap este, amikor ilyen helyzetben különösen rám ül minden bűntudat. Hogy miért kellett megnéznem azt az interjút, és elolvasnom azt a cikket, és miért nem tanultam meg helyette egy oldal német szót, vagy miért nem porszívóztam ki magamtól az előszobát. Nem akarok belemenni az internetbe, tényleg nem, mert már így is elég hosszú a mondandóm, de a lényeg az, hogy a kis internetes "második életem" az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz. Tudjátok, a hírességek, akikhez valamilyen oknál fogva hozzáláncolom magam, és nem is tudok elszakadni tőlük, minden szabadidőmet (pedig az nincs sok) a szósöl médián töltöm. És az a gond, hogy anyát is belerángattam, de annak már egy éve. Ugyanúgy ismeri a brit popipar minden zegzugát, mint én, ugyanúgy azzal tölti az éjszakáit, hogy néha még neki is teljesen jelentéktelen dolgokat olvas, és élvezi, hogy gazdagabb a tudással, hogy Ellie Goulding éppen kivel jár. Hogy aztán egy ráérős este leragadjunk ezekről a dolgokról beszélni. Mert élvezzük, nem tudom miért. És olyanok vagyunk, mint a barátok. Olyan, mintha lenne igazi életbeli barátom, akivel tudok dolgokról beszélgetni. És akkor annyira szeretjük egymást. De aztán vége van, és visszaállunk anya-lányába, és megint csak a stressz és a bűntudat. Én tényleg csak neki akarok megfelelni mindenben, magamon kívül. Azon kívül, hogy jókat lehet vele beszélgetni a brit popiparról, sokszor belegondolok, hogy mennyi mindent tesz értünk, és hogy a hlye brit popipar netes kukkolásán kívül neki sincs jobb szórakozása a hétköznapokban. És akkor utálom magam, mert nem értékelem eléggé. Mert nem vagyok elég jó. Ez egy furcsa libikóka. És én már tényleg nem tudom, mit tegyek. Nem tudom, hogy normális-e, hogy majdnem tizenhat évesen az anyám a legjelentősebb szereplő az életemben. Nem bánnám, csak lenne minden rendben. Mármint, nem mintha olyan nagyon gondok lennének, talán csak az én fejemben, mert én ilyen nagyon érzelgős személy vagyok, és túl sokat törődök mindenki érzéseivel.
Szóval igen, a legnagyobb gond velem van, hogy túl sokat gondolkozom. Talán azért, mert nincs kinek elmondanom, pár internetes barátomon kívül, de nekik sem tudom igazán. Aztán egyszer rám jön az írhatnék, és feljövök ide, és írok egy regényt, amit senki nem olvas el.
Bocsánat. Ezt valamiért ide most le kellett írom. Tudom, furcsa vagyok.

4 felhasználónak tetszik: