Idézet (Sally Sparrow @ 2014.07.02. 15:10)
Akkor mit szólsz/szóltok az én sztorimhoz? A minap jöttem haza a boltból (bevásárlás), amikor egy harmincas éveinek elején járó anyuka meg egy hasonló korú apuka beszélgetését volt "szerencsém" elcsípni. Az anyuka, amikor valahogy szóba került a cigi, azt mondta a másik apukának, hogy igen, hagyni kell, hogy a kisgyerek kipróbálja a cigit.

Sőt, még adott is neki pár szálat valami bulira, mert kért... Na, szépen vagyunk...

Egy részt a szülő a hibás, amiért engedi, és nem törődik vele (nekem húgom kezdett el 13 évesen cigizni, és már a fél falu tudta, volt osztálytársaim is kíváncsiskodtak, hogy otthon tudják-e? Erre elmondtam anyunak, ő leteremtette kb. 10-15 percig csak dumált hozzá, aztán húgom azóta is, mint a gyárkémény...és nagyon nem hatotta meg a hegyi beszéd...)
Másrészt én (mivel én nem szívom ezt a koporsószöget) elszívatnék a gyerekkel pár doboz cigit, hogy utána egy jót hányjon tőle, aztán megtanulná, hogy mit csináljon..
(kicsit szadista vagyok, meg agresszív, tudom, de általában inkább önveszélyes típus...
)
On:
A mostani fiatalok nem tudnak írni. Esküszöm! Sok fiatallal szoktam beszélgetni, és olyan hibákat ejtenek

(eltekintve a betű felcseréléstől, mert az nálam is szokott lenni a gyorsírás miatt...)
S amikor szólsz neki, akkor te nem tudhatod, mert ő jobban tudja, nem vagy te két lábon járó értelmező kéziszótár, meg lexikon, meg hasonló szakkönyvek.
S mindez azért, mert nem figyelnek oda a tanárok a diákokra. Unokaöcsém pl. olyan hibásan és lassan ír, mintha most kezdené majd csak a 2. osztályt

(mikor most megy 4.-be). Év közben nézegettük az írás füzetét, és a tanár aláírta, hogy látta a füzetet, de olyan hibák voltak, hogy csak néztem...
Szóval egy általános iskolába rendes odafigyelő tanárok kellenének, hogy ne legyenek a gyerekek analfabéták.
Aztán az idősebb korosztály, akik már középiskolába járnak...MÉG BORZALMASABBAK!!! Már én érzem rosszul magam, amikor 25x javítom ki, és még mindig...meg a még idősebb korosztály

bele sem merek gondolni, hogy lesznek így orvosok meg hasonlók
(Tisztelet a kivételnek, mert az mindig van...még mindig...)