Idézet (Annaaa1999 @ 2014.01.04. 14:17)
Az irodalom tanárommal. Nem sokára felvételi, és még csak most, január elején fog hozni nekünk felvételi feladatokat. Az addig oké, hogy az irodalom munkafüzetbe csináltunk pár feladatot, de ezzel a tanárral nem megyünk semmire. Nem tud jól magyarázni, semmit se értek, főleg nyelvtanból. Most a határozókat, jelzőket, meg az idézetet vesszük, már nem tudom hányadszorra, de semmi. Ez a tanár egy nagy sz*r, még a kitűnő tanuló sem érti a nyelvtant. Ugyanez van a matek tanárral is. Ő is magyaráz mindent, de úgy, hogy meg sem értjük. Év eleje óta járok külön matek tanárhoz, ő is mindig szidja a másik tanárt, de érdekes, a külön tanáromnál értem a matekot, amott meg nem, szóval ennyit erről. Már csak magamra számíthatok, megtudom-e majd írni a felvételit, vagy sem. Aztán, van a művészet tanárom. Jó párszor nem mentem be az óráira, le is szidott, sőt, még anyámnak is "árulkodott". De hát utálok odajárni, nem is a művészetis suliba akarok menni.. Mondjuk azt is mondta nekem, hogy esély sincs, hogy felvegyenek oda ilyen hozzáállással. De ha egyszer nem oda akarok menni? Meg még van az angoltanárom, akivel készülünk a nyelvvizsgára, de nagyon semmit sem ért eddig. Az igaz, hogy egész nyáron ott voltunk ketten a suliba és angoloztunk, de még fele annyit sem tudok angolból, mint a tagozatosok (nálunk úgy van, hogy van 4 csoport: gyenge, közép1, közép2, tagozat és csak a tagozatosok nyelvvizsgáznának, de én, a csoportba (közép2-be vagyok) a tanár szerint az angoltudásom felér egy tagozatoséval, így lekéne nekem is vizsgáznom. Ez így rendben van, de a tanár hol hiányzik, hol nem tud órát tartani. Azt is mondta, hogy téli szünetre ad házit, de nem. Így hogy az életbe fogok levizsgázni? Amúgy ez alapfokú nyelvvizsga lenne, szóval jó lenne, ha letudnám tenni, meg szüleim is szeretnék, ha sikerülne, meg ha minden jól megy, 9. végén meglenne a középfokú nyelvvizsgám is, de ehhez felkéne, hogy vegyenek abba a középiskolába, de hát ilyen tanárokkal.. Tavaly év végén, a matektanár kettesre zárt engem matekból, mikor már előtte megbeszéltük, hogy hármasra zár. Tudta jól, hogy tovább fogok tanulni, nehezére esett volna megadni 7. év végén a hármast? Fizikából (ugyanaz a matek meg a fizikatanár) 4-es lettem volna, mert mondta is, hogy ha jól megírom a témazárót, akkor megadja a négyest. Jó, a témazárót megírtam ötösre, erre hármas lettem év végén fizikából. És ez még mindig 7. év vége. Igazából most állok a legsz*rabbul, úgyhogy nagyon belekéne még húznom, hogy megtudjam írni jól a felvételit..

Nálunk is ez van, csak nekem éppen annyi a szerencsém, hogy abba a középsuliba amibe menni akarok nem kell felvételit írnom, viszont az egyik osztálytársamnak akinek pedig kell kb. ugyanez a problémája. A magyar még nem vészes, mert tavaly óta készít minket a magyar tanár, aki felvételizni fog azzal délutánonként még pluszba foglalkozik, de a matektanár...Elhadarja gyorsan a leckét, feladja az önállót, aztán 4-5 óra után dolgozat, ráadásul nem is akar foglalkozni a felvételisekkel.

Az egyik barátnőmnek is megígérte, hogy segít neki felkészülni, viszont még egyszer sem szólt, hogy ekkor vagy akkor gyere, pedig mindjárt itt a felvételi. Mondjuk a technika/infó tanár még ezerszer rosszabb. Egész évbe szinte semmit sem tanít, max elolvastatja a leckét, aztán félévkor meg év végén jut eszébe, hogy senkinek nincs jegye és gyorsan írat valamit, de fogalma sincs, hogy meddig vettük a leckét.
Amúgy már előre parázok, hogy mi lesz a következő 2 hétben. Hétfőn első órába már kémia tz-t írat a drága ofő, de fogunk tz-t írni még töriből, állítólag németből is, de nem is sorolom tovább, mert szinte mindenből most jut eszükbe a tanároknak, hogy hoppá, még egy dolgozat meg egy témazáró jegy kell félévig. A legjobb pedig az, hogyha ha valamelyiket elcseszem, akkor lőttek az eddigi jó jegynek, 3-4 tantárgyból ezeken a dolgozatokon fog múlni a jobb jegyem szóval már előre depis vagyok ezek miatt. Csak zárulna már le ez a félév, mert már kivagyok rendesen...