Ehh, gyerekek, mi ez az időjárás? Most komolyan! Reggel elindultam, kivettem a táskámból a sálat és a sapkát, mondván úgysem lesz szükségem rá, mert az idő fel fog melegedni. Hát nesze neked jó idő!

Mondjuk most kivételesen nem a hatalmas méreteket öltő migrénemről regélek, hanem újabban a gyönyörű Magyar Állami Vasutakról. Pont elértem volna a négy órási vonatot, mert a csecsemős tanár olyan rendi volt, hogy elengedte az osztályt húsz perc után. Egyszer enged el a tanár, de akkor sincs vonat haza - remek.

Az még hagyján, hogy nem volt haza, de tájékoztatni sem voltak hajlandók! Egyszerűen szó szerint sz*rrá fagytam az esőben, aztán nagy nehezen a zónázót kiírta késésre. Na, mondom bazze, ha a zónázó késik, akkor a személy biztos nem fog jönni. Értem én, hogy esik az eső, de miért nem lehet elindítani végállomásról a vonatot időben?

Ezt nem értettem soha sem. Oké, hogy esik az eső meg lassabban halad, de két megállót csak nem tesz má' ugyan meg húsz perc alatt!

Aztán ki is vette a vonatokat (nuku zónázó, nuku személy), oszt' még megmondani sem tudták, hogy mikor indítanak hazafele valamit. De azért van p*fája elkérni a bérletért azt a valagnyi pénzt koponyánként. Végül busszal hazavergődtem nagy kínok árán, de megint csak felteszem a szállóigémmé vált kérdésemet -
Miért veszek havibérletet, ha hetente legalább kétszer nem is tudok vele utazni? Az árát persze b*sznak visszaadni, mert miért is adnák. Erősen gondolkodom azon, hogy utazásommal ezentúl a Volánt fogom támogatni (amit annyiszor mondtam már, de mindig adok egy esélyt ennek a szerencsétlen MÁV-nak), habár állítólag az sem sokkal jobb.

Ez a tipikus csöbörből vödörbe-szindróma...