Idézet (ZitaTwilight @ 2013.07.29. 21:27)
A lángoló gitárok oldalán jártam ismét (legutóbb a rózsáimról alkotott kritika (pff) dühített fel nagyon), amiről már az elején tudtam, hogy nem jó ötlet, de azért belenéztem egy-két cikkbe, főleg a Nightwish szóra kerestem rá, hiszen tudom, hogy a metál-rajongók között megoszlanak róluk a vélemények, de amiket találtam, az olyan mélységes indulatokat és dühöt váltott ki belőlem, hogy elmondani sem tudom. Már évekkel ezelőtt rájöttem, hogy a laikusok véleményével foglalkozni egyáltalán nem érdemes, hiszen ígyis-úgyis fújják a maguk igazát, amit ők jónak látnak, az abszolútbiztos úgy van, és nem szállhat velük vitába senki, mert ők a nagyok, a tapasztaltak, az érettek és intelligensek, mi pedig senkiházi tinimetál fanok vagyunk hozzájuk képest. Idézem az egyik "kedvencemet":
Azzal tisztában vagyok, hogy az NW nem tiszta metált játszik, ennek ellenére mi az, hogy holmi zenében nem munkálkodó, csupán a fülére meg a fene nagy tapasztalatára hallgató ember lehúz egy ilyen kaliberű bandát? Tudom, hogy a Nightwish kicsit túlértékelt a szimfonikus metal rajongók körében, hiszen sok hozzájuk hasonló befutott illetve felfedezetlen banda van még, de állítom, hogy olyan, ami nagyban hasonlít rájuk, aligha. Nem kell Tarját kedvelni, ő is el lett hordva az évek során mindenféle jégkirálynőnek, dívának, mirelitnek (tényleg ezzel próbálnak humorosak lenni?) meg egoista, öntelt és önző libának, nem kell Anette-t kedvelni a szerintük kislányos, éretlen hangjával és a nevetséges megjelenésével, nem kell kedvelni a fiúkat, az egész szimfonikus stílust meg a Nightwish-t, de tisztelni igenis kéne őket. Az, hogy nem tetszenek az albumaik olyanoknak, akik hatalmas nagy lelkesedéssel ismételgetik újra meg újra évek óta, hogy eznemmetál, meg éljenaMetallica, személyes szegénységi bizonyítvány, mivel beszűkültek, előítéletesek, és a laikusságukat még jobban, erőteljesebben hangoztatják. Ez igenis metál, klasszikussal keverve, akármennyire is nem tetszik ez a "szakértőknek". Lehet giccsesnek hívni a Nightwish-t, ez is azt mutatja, hogy a balladáikon túl nem láttok és berögzültek vagytok, évek óta hangoztatva, hogy mennyit parádéznak a színpadon és hogy mondvacsinált, túlsztárolt és összetákolt csapat ez. Főleg az Imaginaerum lett nagyon lehúzva, erre pedig azt mondom, hogy az albumhoz úgy kell hozzáálni, hogy ez kérlek szépen, FILMZENE, amiben nem lehet mindig törni-zúzni. Aki egy Once kaliberű és felépítésű albumra számít, az bele se hallgasson... ostoba "kritikát" meg mégúgyse' írjon róla. Egy kritika nem a személyes véleményből kéne álljon, ami ráadásul minden szavával lealacsonyít és ócsárol egy bandát, jelen esetben az éjszakai kívánságot. Azt, hogy mit írtak a Guns-ról, már meg sem nézem.
Jobban teszed, hidd el. Én is a minap böngésztem a site-ot, és hát hadd ne mondjam mekkora WTF fejeket vágtam a cikkek olvasása közben. De ennél is jobban felháborítottak a hozzászólások. Arról is van ott cikk, ugye amikor Axl nem ment el a Guns Hall Of Fame-be való beiktatására. Hogy ott milyen hozzáértő hsz-ek vannak, Te atyaúristáló...

Volt olyan aki azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán miért is iktatták be a zenekart... Az volt a problémája, hogy az eredeti Guns N' Roses nem volt sok éven keresztül együtt, és hogy nem alkottak annyit, hogy rászolgáltak volna a beiktatásra. Való igaz sajnos. Nem voltak együtt sokat, de Slash is valami olyasmit nyilatkozott korábban, hogy Ők pár év alatt érték el azt, ami a Rolling Stones-nak, vagy a Queen-nek pl. több évtizedbe került. Vajon miért? Mert annyira nem értenek a zenéléshez? Dehogyis nem. Mai napig is jók lennének együtt... Övék volt a 80'-as évek, nem túlzás ezt állítani. Emellett minden idők egyik legsikeresebb debütáló albumát tudhatják magukénak. És nem egy sikeres turnét csináltak végig... Meg az abszolút févörit, amikor végig Axl-t fikázzák, és hibáztatják a zenekar szétesése miatt. Nem csak Ő kellett ehhez maradjunk annyiban. Slash-t, Duff-ot, Steven-t, és Izzy-t is imádom, de biztos vagyok benne, hogy Ők sem voltak szentek. A Wish-t is lehet fikázni, de tény, hogy korszakot alkottak, és mái napig is Finnország egyik legsikeresebb, és legismertebb zenekara. Elsők között voltak a nyelvrokonaink közül akik a tengerentúlon is ismertek lettek. Vajh' miért? Speciel sosem voltam nagy Nightwish rajongó, de jelentőségüket elismerem.
Uff, Én beszéltem.
UI: Bojkottáltam is a lángoló gitárokat... Amúgy is rühellem az ilyen kritika-mizériákat.