Starity

Counter Strike: Condition Zero

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2008. november 06. 15:03 #1
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
helloka

olyan kérdésem lenne, hogy aki járatos benne - netán PRO - mit hogy kell csinálni, az lenne szives elmondani pár "titkot", gondolok itt olyanra, hogy :

1: headshot
2: nagy sebzés
3: maga a lövés biggrin.gif
4: taktika, hogy öljél meg valakit

3 éve játszottam még én is, most pedig unokatesónak megcsináltam netre is, de annyira durván tolják, hogy diablo.gif

persze jöhet bármi megfigyelés, hogy ki hogy halad és játszik, tippek és trükkök
2008. november 06. 16:35 #2
- törölt felhasználó -    
Idézet(White Bull @ 2008. November 6. - 16:03)
1: headshot
2: nagy sebzés
3: maga a lövés biggrin.gif
4: taktika, hogy öljél meg valakit

1: célozz fejre biggrin.gif
2: célozz fejre
3: célozz fejre
4: célozz fejre

biggrin.gif:D:D:D:D

na a viccet félretéve..
Elõszöris CZ-t elfelejteni alapból,szerintem Source az isten játék.
A lényeg,hogy gyakorolni kell olyan szervereken,ahol nincsenek sokan,olyan 6-8 fõ,és team death match a legjobb gyakorlási lehetõség.
Gyakorlás az egész,ja és be kell tanulni a pályákat.

Ha gondolod megadom a steam accom neked,én nem játszok már,megvan eredetibe a source..
2008. november 06. 18:14 #3
cápa
cápa
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 4359
Csatolások: 12883
Azonosító: 8237
Én elõször a munkahelyen játszottam vele. Igaz az az 1.6-os verzió volt.

Ha netán unokatesódnak van már jártassága más FPS játékokban, akkor szerintem hamar bele fog jönni. Nálam is így volt. smileeee.gif

Hát igen a fejlövés. Ez egy jó kérdés. Arra én sem jöttem rá soha, hogy hogyan csinálja néhány emberke a neten. Volt olyan, hogy egy csapatban voltunk 8-an és abból 7 fejest kapott.
Amikor én löttem fejbe valakit akkor is érdekes módon a lábára mutatott a célkeresztem. biggrin.gif
Egyébként nem tudom, hogy a Condition Zero-ban lehet-e, de az 1.6-ban a falakon is át lehetett lõni(fõleg a sarkokon). Így is szép sebzéseket lehetett bevinni. wink.gif

Nagy sebzést ha jól emlékszem a távcsöves puskákkal lehetett elérni.

Sokat segít az is, hogy ha elõször csak, mint nézõ van jelen a játékban. Itt elsõsorban, most a neten való játékra gondolok, mert így megnézheti, hogy az ellenfelei hogyan és milyen taktikával játszanak.

Gyakorlás képpen még az is jó, hogy gépi ellenfeleket rak be maga ellen egy pályán. Például 2 expert bot ellen.
2008. november 06. 22:20 #4
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Idézet(Vinsanity @ 2008. November 6. - 17:35)

Elõszöris CZ-t elfelejteni alapból,szerintem Source az isten játék.
A lényeg,hogy gyakorolni kell olyan szervereken,ahol nincsenek sokan,olyan 6-8 fõ,és team death match a legjobb gyakorlási lehetõség.
Gyakorlás az egész,ja és be kell tanulni a pályákat.

Ha gondolod megadom a steam accom neked,én nem játszok már,megvan eredetibe a source..

De egy full CZ van, 1.6, so marad ez. De ettõl még az alapdolgok stimmelnek, ahogy láttam.
A gyakorlás az nem minden, az hogy kit hol és hogy lõsz meg az annál inkább trükk!

Idézet(cápa @ 2008. November 6. - 19:14)
Én elõször a munkahelyen játszottam vele. Igaz az az 1.6-os verzió volt.

.....

Nincs jártassága, botok ellen tolta eddig is, de most hogy a netes is megnyilt már érdekesebb az egész, de a lényeg hogy annyira durván tolja pár ember, meg persze a klánok tagjai, hogy esélyed nincs.

CZ-bõl is van 1.6 so stimmel a falas dolog azt tolom én is, meg lassan már Õ is, ahogy látta tõlem, hogy kell. Ahogy Te is mondtad, fogtam leültettem magam mellé, hogy majd én gyorsan megint belejövök és leosztom az öcsiket, de kaptam biggrin.gif
és azért is indult a topic mert esélytelen!! biggrin.gif gyakran

Köszönöm az eddigi infókat!
2008. november 06. 22:55 #5
cápa
cápa
Hát igen van néhány ember, aki éjjel nappal ezt tolja, úgy persze, hogy az elején nagyon nehéz egy új tagnak.

És, ahogy én észrevettem sokan nem tudnak normálisan játszani és elég szépen használják játék közben a cheatlexikont. wink.gif
Szerencsére vannak, azért kivételek is.
2008. november 06. 23:07 #6
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Idézet(cápa @ 2008. November 6. - 23:55)
Hát igen van néhány ember, aki éjjel nappal ezt tolja, úgy persze, hogy az elején nagyon nehéz egy új tagnak.

És, ahogy én észrevettem sokan nem tudnak normálisan játszani és elég szépen használják játék közben a cheatlexikont.  wink.gif
Szerencsére vannak, azért kivételek is.

na azt amit nem! cheat tutira nem, ez épp egy olyan game lehet ami rajtad áll és bukik.
szerencsére a rendes adminok is irtják õket!

de vajon tényleg csak a játékban eltöltött idõn múlik mennyire is vagy jó??
2008. november 06. 23:31 #7
frenetiq
frenetiq
Hozzászólás: 928
Csatolások: 81
Azonosító: 286
Nem csak a játékban eltöltött idõn múlik, ha nincsenek gyors reflexeid, nem tudsz alkalmazkodni az adott szituációhoz és megfelelõen dönteni, nem vagy fejlõdõképes, akkor játszhatsz te bármennyit... viszont ha fejlõdõképes vagy akkor igen a játékidõn múlik + ahhoz hogy mindig szinten tartsd magad is sokat kell játszani. Bár erre utóbbira egy nagyon jó ellenpélda amikor kihagytam fél évet Q3ban, majd amikor visszatértem ugyanott folytattam, csöppet sem tompult a skill, csak pár frag kellett és ment is. Kivételes tehetség asszem erre mondják (pff egowarning rohog.gif)

Ugyanígy van ez bármilyen sportnál is, minél többet ûzöd és minél jobb ellenfelek ellen annál jobban fejlõdsz, csak ez e-sport ugye smileeee.gif

Persze ha választani kellene, inkább rendes sport mint pro-gamer szint wink.gif
2008. november 06. 23:44 #8
cápa
cápa
Idézet(White Bull @ 2008. November 7. - 00:07)
szerencsére a rendes adminok is irtják õket!

de vajon tényleg csak a játékban eltöltött idõn múlik mennyire is vagy jó??

Igen de sajnos sokszor elõfordult nálam is amikor régen a neten játszottam, hogy pont nem volt fenn az admin a szerveren és egy-két félkegyelmû meg végigcsalta az összes menetet. sad.gif
Mondjuk ilyenkor a többiek úgy dobták ki az ilyeneket, hogy a saját csapattársaik már a kezdéskor mindig lelõtték õket. biggrin.gif

A kérdésedre a válasz meg szerintem egyfelõl igen. blush.gif
Másfelõl meg vannak olyan emberek, akiknek lehet, hogy "nem jön be" az FPS mûfaj és nem tudják úgy elsajátítani egy ilyen játék irányítását akárhogy is erõlködnek.
Persze az is elõfordulhat, hogy konkrétan egy mûfajon belüli játék nem megy.

Én például sohasem tanultam meg rendesen játszani anno az Operation Flashpoint-tal, pedig nagyon tetszett a játék egésze. Mondjuk a dolog másik vége az, hogy k**va nehézre is sikerült a fejlesztõknek megalkotni még könnyû fokozaton is. biggrin.gif

Na meg persze az is számít, hogy ki mennyire tudja beleélni magát egy adott játékba, ami elég sokat tud dobni az emberi teljesítményen.
2008. november 07. 00:14 #9
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Idézet(frenetiq @ 2008. November 6. - 23:31)
Nem csak a játékban eltöltött idõn múlik, ha nincsenek gyors reflexeid, nem tudsz alkalmazkodni az adott szituációhoz és megfelelõen dönteni, nem vagy fejlõdõképes, akkor játszhatsz te bármennyit... viszont ha fejlõdõképes vagy akkor igen a játékidõn múlik + ahhoz hogy mindig szinten tartsd magad is sokat kell játszani.

Persze ha választani kellene, inkább rendes sport mint pro-gamer szint wink.gif

Értem. :Shit:
Naná hogy sport, az e-sport csak pihenni jó, de arra azért nagyon lássuk be.
Köszi az infót beer.gif

Idézet(cápa @ 2008. November 6. - 23:44)
Igen de sajnos sokszor elõfordult nálam is amikor régen a neten játszottam, hogy pont nem volt fenn az admin a szerveren és egy-két félkegyelmû meg végigcsalta az összes menetet.  sad.gif
Mondjuk ilyenkor a többiek úgy dobták ki az ilyeneket, hogy a saját csapattársaik már a kezdéskor mindig lelõtték õket. biggrin.gif 

A kérdésedre a válasz meg szerintem egyfelõl igen.  blush.gif

Na meg persze az is számít, hogy ki mennyire tudja beleélni magát egy adott játékba, ami elég sokat tud dobni az emberi teljesítményen.

volt ilyen is, de onnan léptem smileeee.gif majd öcsi is rájön, hogy nézhet magának mást
értem
értem

köszönet az infót

akkor marad annyi, hogy reflexek gyorsitása ill. idegpályák biggrin.gif aztán majd meglátjuk, hogy lever 11éves öcsikém vagy sem cool.gif
2008. november 07. 05:29 #10
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
A reflexek is nagyon fontosak, de nem csak azon múlik, nyersz-e. smileeee.gif A pályákat be kell tanulni, ez alapdolog. Minden kis búvóhelyet jó, ha megtanulsz, mert sokszor onnan érkezik a halál, illetve te is könnyebben oszthatod az ólmot rejtõzve. Meg ha ismered jól a terepet, akkor könnyebb taktikusan játszani, hogy merrõl, hogyan érkezz meg egy tûzharcba (fülelni is nagyon fontos).
A fejlövésrõl vannak videók a Youtube-on, ajánlom, hogy nézd meg. wink.gif Nem pontosan fejre kell célozni, inkább egy picit mellé, nem a legpontosabb a sérülésmodell. biggrin.gif
Nem kell mindig futni, azt meghallhatja az ellenfél, amint lehet töltsd újra a fegyvered, szívás, ha épp a tûzharc kellõs közepén kezd el üresen kattogni a puskád.
És ahogy már mondták, figyeld ki az ellenfél játékstílusát, hogy tudod kihasználni a gyengéiket, szokásaikat.
Illetve, ha már taktika, a csapatmunka nagyon fontos, le kell osztani a feladatokat, egymásra is ügyelni, a terror oldalon meg alaposan bevédekezni, ha túsz vagy bomba van a pályán.

A fegyverválasztásnál az egyéni ízlés is képbe jön, hogy ki melyikkel jobb, de ugyebár a terroroknál van az a távcsöves géppuska, az nagyon hatékony, CT-knél a megfelelõje szintén. Értelemszerûen inkább az AK és az M16-os a jobb a sima karabélyok közül, a mesterlövész puskáknál meg a (pénz mellett biggrin.gif) a tûzgyorsaság fontos szempont, mert hiába lehet egy lövéssel ölni a nagyobbikkal, a másik inkább egy gépfegyver és egy sniper keveréke, bár ezek egyike sem ajánlott közelharcra ugyebár (a gyengébbik snipert meg pénzszûkében kell csak venni, feltéve, hogy szeretsz mesterlövészkedni). A pisztolyok közül én a Desert Eagle-re esküszök, mindig azzal megyek. A shotgunokat ritkán használom, azokra nincs tippem. A vakító gránátokból is jó bevásárolni, megkönnyíthetik az életed vagy akár meg is menthetik.
Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy inkább rövid, célzott sorozatokat adj le, úgy pontosabb leszel és könnyeben meg lehet ölni az ellenfelet.

Ennyi jutott most eszembe.
2008. november 07. 06:54 #11
TYÜTYI2006
TYÜTYI2006
FPS TPS Szimulátor Player
Hozzászólás: 5800
Csatolások: 5266
Azonosító: 34400
Én a C.S. játékokat egyáltalán nem ismerem. Csak hallottam róluk. Elsõ multiplayer a F.E.A.R. Combat volt kb 1 éve. Tavasz óta CoD 4, és néha a 2. Viszont ha jobb statot akar az unokatestvéred, akkor a pályát tényleg nem árt begyakorolni. Pl. indít magának servert és gyakorol azon kicsit a pályákon, vagy veled lan-ba. Fejest is érdemes gyakorolni, mert könnyebb úgy ölni. Aztán ott nem tudom milyen fegyverek vannak, de ha nem tud még úgy lõni, akkor nagyobb tárkapacitású fegyver nagyon jó lehet. Pl. nekem, CoD 4-be a kedvencem a P90, + a Barrett 50 Cal. Biztos ott is vannak jó csipás (sniper-os) helyek, igaz hogy nem a legjobb stat, de azzal nagyon lehet ölni. Ha van a játékba realisztikusabb sebzés, akkor olyan serverre kell menni. Igaz hogy ott jóval könnyebb meghalni, de ölni is. Engem már egyre inkább zavar az árkád jellegû sebzés! Erre jó CoD 4-ben a Hard Core mód, már több hónapja csak hc serverekre megyek játszani. Aztán ott a kempelés, ha nem tiltott a serveren, azzal is könnyebb ölni, csak ott megint a stat nem jó. Mondjuk én a stattal nem annyira foglalkozok, játszok ahogy sikerül. Meg a CoD 4-es rangra, challengekre vannak programok, amik megadják, ha nem akarok újra szenvedni érte.
2008. november 07. 14:13 #12
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Idézet(Necros @ 2008. November 7. - 05:29)

Ennyi jutott most eszembe.

Nagy köszönet! beer.gif

Idézet(TYÜTYI2006 @ 2008. November 7. - 06:54)
Én a C.S. játékokat egyáltalán nem ismerem. Csak hallottam róluk. Elsõ multiplayer a F.E.A.R. Combat volt kb 1 éve. Tavasz óta CoD 4, és néha a 2. Viszont ha jobb statot akar az unokatestvéred, akkor a pályát tényleg nem árt begyakorolni. Pl. indít magának servert és gyakorol azon kicsit a pályákon, vagy veled lan-ba. Fejest is érdemes gyakorolni, mert könnyebb úgy ölni. Aztán ott nem tudom milyen fegyverek vannak, de ha nem tud még úgy lõni, akkor nagyobb tárkapacitású fegyver nagyon jó lehet.

Köszönet! rajta lesz a gyakorláson ahogy az élete engedi. smileeee.gif

THX meghajolo.gif
2008. november 08. 05:11 #13
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Idézet(TYÜTYI2006 @ 2008. November 7. - 06:54)
Aztán ott nem tudom milyen fegyverek vannak, de ha nem tud még úgy lõni, akkor nagyobb tárkapacitású fegyver nagyon jó lehet. Pl. nekem, CoD 4-be a kedvencem a P90

Az itt is van. smokin.gif Sûrûn használom én is, elég pontos és ugye sokkal ritkábban kell újratölteni. Az ellenfélnek viszont értelemszerûen sûrûbben, így meg lehet õket szívatni. laugh.gif
Meg ugye ott a nagypapa becenévre hallgató (fogalmam sincs, honnan ered biggrin.gif) M249 géppuska, 100 lõszerrel a tárban, 200-zal a zsebben. biggrin.gif Lehet azzal is jókat szórakozni. rohog.gif Például mindent szarrá lõni az Office nevû pályán -a Source-ban- (egyik kedvencem cool.gif), a PC-ket darabokra lehet szedni, repülnek a videókártyák, procik, egyebek. biggrin.gif

Viszont a FEAR-t nem ajánlom gyakorlásra, ha az a cél, hogy CS-ben fejlõdjön valaki, nagyon más tészta. A mozgás is másabb, a fegyverek közt ég és föld a különbség, a FEAR sokkal pörgõsebb, ott van újraéledés is. Tehát az nem elég, hogy az is nagyszerû FPS, túl sok a különbség, más játékstílust igényel.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!