[de régen írtam már ide úgy istenigazából valamicske helyzetjelentést]
Első történés: Reggel a barátnőm arcán már messziről láttam azt a bizonyos "fuhdenagyonjósztorimvan" kifejezést. Buszon nem szólt egy szót sem, amit csodáltam. Ő az, akinek mindent azonnal ki kell mondania, mégis sikerült egy szimpla mosollyal nyugtáznia, mikor megkérdeztem mi a szitu. Miközben a suli felé sétáltunk, végre kibökte: "Összefutottam a szomszédoddal". Aka a szomszéd sráccal, aki a költözésünk óta napjaim üde színfoltja volt ezen a szar helyen, és akit már egy hónapja nem láttam.

Pedig eleinte sokat volt odakint az apja műhelyében, mindig a kocsiját javítgatta, ami már hetek óta ugyan olyan érintetlenül áll a garázsuk előtt, mint ahogyan otthagyta akkor este. Jólesett nézni, hogy bár még nem szerzett jogosítványt, lelkesen igyekezett kipofozni azt az autót.

Szerettem volna legalább a testvérével dumálni és megérdeklődni a bátyja hogylétét, de mostanában sosem sikerült összetalálkoznom vele sem, csak reggelente, mikor rohantam a buszhoz, akkor pedig egy köszönésre is alig futotta. Közösségi oldalakon persze nincs lehetőségem írni nekik. De végül is szomszédok vagyunk, vagy mi a szösz, olyan pedig létezik, hogy kapucsengő. Mondjuk nekünk már tíz éve nincsen csengőnk...
Második történés: Ma jött hozzám a matektanár, akit az óra végeztével a mamám meginvitált, hogy vacsorázzon velünk. Kajálás közben pedig ugye adott a lehetőség a társalgásra, amit drága nagymamám ki is használt, leginkább anyumhoz intézve a szavait: "Tudod, a Fanni volt nyáron közmunkán... Vagyis na, közösségi szolgálaton abban az ifi klubban, vagy micsodában. Ott volt egy gyerek, akinek..." *itt hosszadalmas személyleírás következett* "...Aztán mondta valami barátjának, hogy ott volt közszolgálaton segítőnek a Kovács Fanni vagy kicsoda aki ilyen bakancsban volt és hű, milyen jó csaj, meg facebookon megnézték és..." *mamám suttog* "...hogy azt mondta az egyik, hogy csodálja, hogy még nem erőszakolták meg".
Első körben rögtön azt szűrtem le a "Kovács Fanni" hallatán, hogy még mindig senki nem tudja felfogni, hogy rohadtul két vezetéknevem van. Másodszor, hogy hogy a fenébe emlékeznek rám egyáltalán, mikor durván két hónapja voltam az ifiben melózni, az emberek pedig rendszerint nemhogy rögtön elfelejtenének, még csak meg sem jegyeznek maguknak. Egyébként pedig, hogy komolyan, hogy lehetnek ennyire primitívek?!

Tizenhárom-tizennégy éves gyerekekről beszélünk. Nem tudom, a nem létező jó kinézetemből miért asszociáltak arra, hogy akkor engem már "meg kellett volna erőszakolnia valakinek".

Mindenesetre annyival lezártam magamban a dolgot, hogy durva fogalomzavaruk volt szerencsétleneknek és áldom az istent, hogy nem azzal a busszal mentem, mert ha fültanúja lettem volna a beszélgetésüknek, ott süllyedtem volna el. And they need holy water. We all need holy water.
Harmadik történés: Ma délután megállóban leültem a padra, előszedtem az üdítőmet, gondoltam, iszok. Mellesleg ez igazán nagy lépés lett volna a részemről, mivel eddig se inni, se enni, se orrot fújni, se semmi olyat nem mertem csinálni emberek előtt, amivel magamra vonhattam volna a figyelmüket
[*cough* loser *cough*]. Nos, éppen előszedtem az üvegemet, amikor a mellettem ülő idős hapsi krákogott valamit. Felé fordultam, megkérdeztem, mi okból szólított meg, mire ő megismételte a kérdést, miszerint: "Adsz a kólából?"
Egy pillanatra így beállt nálam a kék halál, aztán kijelentettem, hogy "nem". A pasi újra megszólalt.
"Te irigy vagy?"
Már a hangjától is a hideg futkosott a hátamon. Lopva odapillantottam a másik oldalamon ülő nő felé, aki csak összevonta a szemöldökét, felkapta a cókmókját és odébb tipegett. Há' mondom, faxa. Magamban próbáltam erőt gyűjteni, hogy mély levegő, nyugi van, csak szépen higgadtan. Nem annyira sikerült.
"Nem. Csak nem szeretném, ha más beleinna az
én innivalómba."
Na, erre bekattant. Folyamatosan azt ismételgette, hogy én micsoda egy "irigy kutya" vagyok. Ja, hát persze. Mert amúgy full normális dolog lett volna lepasszolni a kólámat egy hót' ismeretlen ürgének.

A végére már konkrétan kiabált velem, mire felpattantam onnan, és odamentem a valamivel odébb ácsorgó osztálytársaimhoz, mielőtt megkésel egy hajléktalan. Még egyszer utánam hörgött, hogy "irigy", aztán feltápászkodott és elhúzott a szakadt Budmil táskájával együtt. Nem tudom, mit vétettem, de valamiért mindig engem találnak meg az ilyenek. Aztán így akarjak én meginni mások előtt egy nyomorult kólát.