Idézet (Beyla @ 2016.09.27. 22:16)
Hiába voltam fáradt, hiába voltam nyúzott, hibába fájt mindenem, egyszerűen a szívem megszakadt és legszívesebben maradtam volna, amikor átadás után az egyik kis betegem sírva odajött hozzám, átölelt és kérlelt, hogy ne menjek haza. Hihetetlen, hogy ezek a gyermekek nap mint nap az életükért küzdenek, számtalan műtéten esnek át az új élet reményében, és egy kevéske szeretetet, törődést is úgy élnek meg, mint életük legszebb, legboldogabb pillanatát. Kb. egy hónapja dolgozom az új munkahelyemen, és annyi inspiráló beteg gyermekkel találkoztam már, akik komolyan elgondolkodtatnak engem az élet nagy dolgairól. Sokan nem értik még a mai napig sem, hogy miért ezt a szakmát választottam, miért ebben dolgozok, mikor a fizetésünk a béka feneke alatt van. Kérem szépen, a válasz itt van - egy boldog mosoly, egy nevetés vagy csak egy szomorú tekintet boldoggá varázsolása is már maga egy csoda, főleg, ha komoly betegségekről van szó. Néha azért kesergek, hogy bár szeretem a munkámat, tényleg megéri-e csinálni ezt az egészet, és az a válaszom, hogy határozottan, igen, iszonyúan megéri. A szívem belesajdult, hogy a gyerkőcöt ott kellett hagynom, de hát nekem is jönni kellett haza, hisz holnap ismételten bent leszek. Az ilyen momentumokban mindig találok valami inspirálót, valami megindítót, ami a rosszabb napjaimon arra sarkall, hogy ezért megéri csinálni.

Annyira jó volt ezt most végigolvasni. Én amióta az eszemet tudom, csak olyan területen tudtam elképzelni magam ahol emberekkel foglalkozhatok. Bevallom bennem is felmerült, hogy ápolónőnek megyek, de én valószínűleg nem bírtam volna, és hatalmas tisztelet nekik, mert valóban tudom mit csinálnak. Van egy ápolónő barátnőm, és ő is mesélt sok mindent, de ő is pont ezt mondta, hogy az ilyen pillanatok miatt nem bánja, hogy ezzel foglalkozik. Igaz az én esetem kicsit másabb, mert gyógytornásznak tanulok, de már nagyon várom, hogy dolgozhassak, pont az ilyenek miatt.