Valóban kevés életjelet adok mostanság -részben azért is, mert ezt az oldalt már nagyon nem érzem otthonosnak, eltávolodtam, elszakadtak az idekötő szálak-, úgyhogy mos itt lenne az ideje talán.
Új tervezésismeret tanárunk van, pontosabban három tanár tarja az órát. Tavaly az extanárnőt nagyon megkedveltem. Az osztálytáborban egy szép estén nagyon jókat filozofáltam vele, persze a pálesz társaságában... de most nem is ezen van a hangsúly; bírtam a nőt. Arra szentelte ezeket az éveit, hogy segítsen minket a képzőművészet útján. Volt néha szigorú is (vagy csak a látszata volt), együttérző és engedékeny is. De összességében teljesen kiismerhetetlen. Mégis mit gondoltok? Egy alacsony, kissé molett nő, felborotvált hajjal, érdekes öltözködési stílussal és lenyűgöző intellektualistással. Tényleg teljesen rejtélyes, és pont ez volt benne a vonzó. Mindig megmaradt a személyeskedés nélküli tanár-diák viszonynál, de a táborban azon az estén kiadott egy darabot abból, amiről mindig is tudtam, hogy benne van. Annyira örültem már tényleg, hogy a végén már kijött vele az egész osztály, a kis haveri köröm, nem csak az affektáló seggnyaló stréberek.
-...
Erre viszont egy új kishölgy is van velünk. Első benyomásra diszkrétnek és türelmesnek tűnt. Kiosztott egy feladatot, lediktált egy csomó felesleges alapfogalmat, amit már egy hasonló vénájú tízéves korában is tud. Körbe-körbe járkált, mert észrevette, hogy padtársammal szenvedtem-... csak a tipikus hullahangulat. Egyszer előről hátraordít nekem egy csaj; Hé, figyu! Rajta van az üdcsimen, hogy vegán! A szituáció tovább haladt, ekkor kiderült, hogy a tanárnő vegán életmódon folytat. Ekkor elkönyveltem magamban, hogy ez krva jó, és majd biztosan tudok a későbbiekben beszélgetni vele.
Mire a mai nap hallottam, hogy a nő nem az, aminek látszik - jött fel osztálytársam, hogy mesélték neki, hogy náluk szóba jött a földszinten lévő osztály, melyben csak fogyatékkal élő diákok tartózkodnak. Mire kedves tanárnéni elterjesztette abban a csoportban, hogy én is ott tartózkodom.

Csak mert furán öltözök, beszélek és sminkelek...
Szóval jövő héten felkészülhet a vallatásra, független attól, hogy tanár, mert a tiszteletadás igenis kölcsönös. Tulajdonképpen a párbeszéd alapján arra is rájöttem, hogy semmit sem tud magáról a vegán életmódról, csak egy növényi étrendes -feltételezhetően- álszent nőci, nem nagy valaki. Aki pedig ilyeneket pampog emberekről már az első tanítási nap, az meg fogalmam sincs, egyáltalán hogyan mer a másik szemébe nézni, meg nem utolsó sorban vegánnak vallani magát. De hát miért is ne lenne igaz? Miért találna ki ilyet egy osztály pont erről a totálisan jelentéktelen nőről?
A fizikatanárom meg egy elmebeteg nőszemély, akinek a pszichiátrián a helye. Hát én basszus már mindent láttam, de ilyet, mint ez az embertelen alak még soha.
Fú, erről nem írok többet, már elszállt az energiám az írásban... minden esetre száradjon le a szőrős pnája a tetves csiklójával együtt.