Idézet (Psyché @ 2016.09.06. 19:46)
ON: Csak én szenvedek ezzel a bérletvétellel? Röhejes számomra az egész Volán és BKV. Mehetek holnap az okmányirodába lakcímet változtatni és új kártyát igényelni, NEK-t csináltatni, utána intézzem el a jogviszonyos igazolást. Iratkozzak még be jövő héten a könyvtárba, ami kötelező és még fizessek is érte.
Illetőleg, úgy néz ki, egyszerre fogok két iskolát végezni és mellette dolgozni. Szerintem én ezt az egész élet dolgot valahol régen nagyon elszúrtam...
Off: Sajnos barátomnak is így van... ideiglenes lakcíme van, a diákot ugye visszavonták, ezért ideiglenes diákigazolványt adtak papíron, plusz kellett hozzá az ideiglenes lakcím is. Igazából nem tudom, hogy kavarták-e a dolgokat, mert a volántársaságok már megszűntek, a helyüket a közlekedési központok vették át, ahol a különböző volántársaságokat térségenként összevonták, és fogalmam sincs, hogy az ügyintézés most hogy zajlik. Bár szerintem a feltételek nem változtak. Igaz, itt nagyon nem kötözködnek, mindig korrektek, és a sofőrök is többnyire rendesek (legalábbis az ex. Agria Volánnál, ehhez képest a Mátra volános sofőr barátomnak beszólt, mert azt állította, az ideiglenes diákija nem is érvényes, merthogy a diákigazolvány egy kártya, nem egy lap -.-), de elképzelhető, hogy van, ahol direkt szívóznak az emberrel.
On: Egyébként, hú, elkezdődött az egyetem. Nos, a hétfő reggeli felkelést semmi nem tudja überelni. Barátomnak kellett kirángatnia az ágyból. Pozitívum, hogy nem szorongtam annyit, bár igaz, hogy Valeriana-val kezdtem a napot. Annyira nem is volt vészes, a főépületben amúgy is eléggé otthon vagyok (annyira csak, hogy ne tévedjek el

), de sokat nyomott a latba, hogy barátom volt annyira kedves és drága, hogy a saját gólyahetes programjai helyett az enyémekre jött (igazából ugyanazt mondták mindenkinek, csak más beosztásban), így azért bőven jobban megnyugodtam. Ráadásul délután a gimis egyik legjobb barátommal voltam, jó volt őt látni. Tök durva amúgy, hogy mindenki mennyire el van veszve. Ma már mindenki otthonosabban mozgott mondjuk, én ma iratkoztam be, de aki mondjuk az ország másik feléről jött, annak gőze sincs, mi hol van Egerben, meg ilyenek. Egyébként eddig pozitívum, hogy az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek, akárcsak a felsőbb évesek, ami nagyon jól jön, mert ez a rendszer már sokkal nagyobb és bonyolultabb ügyintézés szempontjából, így egyelőre csak halvány fogalmam van arról, hogy milyen problémával kit kell keresni. Eléggé félek amúgy az óráktól is, hiszen a nagy részük angolul lesz, és félek, hogy a többiek esetleg jobb szinten vannak angolból. Bár gondolom, nem nevetnek majd ki, ha valami hülyeséget mondok, de konkrétan beszélni sem merek nagyon... Szóval, baromi sok a kérdés előttem még mindig, és csütörtökön tárgyfelvétel, az is kissé homály még, de majd kérdezgetek. Remélem, hogy összebarátkozok annyira a csoporttársaimmal, hogy hétfőn tudom valakivel kezdeni a hetet. Mondjuk azt sem tudom, akkor mi lesz, hova kell menni. De igyekszem nem beijeszteni magamat. Remélem, egy-két hét múlva már élvezni fogom a dolgokat és jobban érzem, hogy egy közösség része vagyok. Meg hogy nem egy idegen bolygón járok
Egyébként lyúly, Kimi Räikkönen a nap sztárja

Az élet apró örömei