Az érzés, amikor húsz perce ülsz az ambulancián, mire közlik veled, hogy az orvos szabadságon van, egyszerűen felbecsülhetetlen.

Tudni illik (bár ebben a topikban nem nyafogtam) szombat óta eléggé elkezdett fájni megint a vesém. Eddig nem is nagyon foglalkoztam vele, ám az éjszaka folyamán kiteljesedett egy erős vesegörcsben. Gondoltam, ha már úgyis a városban vagyok, meglátogatom a dokit, hadd örüljön szerény személyemnek. Az egy dolog, hogy a betegfelvételen nem mondták (pedig nekik tudniuk kellene), de szerintem a rendelő ajtajára sem volt kiírva, ugyanis nem én voltam az egyetlen, aki rá várt. Jó lett volna két BKV jegyet spórolni, szóval jövő héten megint elb*szok egy ezrest, éljen. Oké, én gyerekágyon vagyok, nem betegfelvételis meg adminisztrátor, de, ha keresik az orvost (pláne, ha többen) ki szoktam írni az ajtóra, így mindenki megfelelően tud tájékozódni e témával kapcsolatban. Örültem volna, ha egyszerre el tudok intézni mindent, de hát ez van, így jártam.
Valamint pár napja íródott meg azaz életviteles cikk, amiben a szerző erotikus vonzatú munkára, illetve annak veszélyére hívja fel a figyelmet. Az írója nyíltan leírta, hogy számára ez a fajta munka visszaadta az önbizalmát és a nőiességét. Nos, lehet én velem van probléma, de ma speciel két olyan eset is megtörtént velem, ami adott az önbizalmamnak. A vonaton ballag a kaller felém (sajnos ilyen 60 év körüli bácsi volt, szóval még véletlenül sem fiatal), és végig fapofával ellenőrizte a jegyeket, ám amikor rám pillantott, elmosolyodott. Pedig tunika, háromnegyedes farmernadrág volt rajtam és az egyik magas sarkú szandim, amit ugye kb. egy hónapja vásároltam. Azt sem lehet mondani, hogy k*rvásan voltam kisminkelve, mert elég szolidra vettem a figurát ezúttal. Végállomásom végül az ambulancia volt, ahol is egy fiatal beteghordó sráccal szemben ültem le. Szája fülig ért, amikor egymásra pillantottunk. Gondolkozok, gondolkozok, és - mivel magamból indulok of course - szerintem nem kell erotikus vonzatú munkával foglalkoznod ahhoz, hogy növeld az önbizalmad. Világ életemben önbizalom hiányos voltam (főleg a sulis évek és az aktív Crohn-betegségem alatt), ám az ilyen jellegű apró gesztusok, mosolyok, pillantások által képes vagyok szépnek, nőiesnek érezni magamat. Egyszerűen abszurdnak tartom ezt a kijelentést, egyáltalán nem értek vele egyet, pedig szerintem nem vagyok kiemelkedő szépséggel megáldva. Tizenkettő egy tucatnak gondolom magamat, hisz bármelyik lány nézhet ki ugyanúgy, mint én. Mondjuk a munkámból kifolyólag (a pasik gerjednek az ápolónőkre, oka rejtély számomra), így kaptam már kétértelmű célzásokat, megjegyzéseket, főleg mentősöktől. Emlékszem, tavaly volt egy kellemetlen szitu.

Nem sikerült a beöntés az egyik gyereknek, és nem volt a fürdőszobában egyszer használatos beöntő készülék. Na, akkor talpig sz*ros védőruhában rongyoltam ki a nővérpulthoz, erre meglátok egy fiatal, max tőlem pár évvel idősebb mentős srácot. Kedvesen rám mosolygott, én meg vissza, és csak azt tudtam gondolni magamban, hogy ez de gáz, bűzlöttem a széklettől, és még így is tetszettem neki. Vicces volt az egész jelenet, pedig nem tartott tovább fél percnél. Mindegy, eltértem a tárgytól. Mindenkinek a saját magánügye, hogy mivel akar foglalkozni, milyen szakmába akar belevágni, de nem igaz, hogy csak az erotikus munka adhat önbizalmat az embernek. Ha figyelsz a külső reakciókra, jelekre amiket akár idegenek közvetítenek feléd. Ez pedig képes az önbizalmadat növelni anélkül, hogy bármi olyasmit tennél, aminek köze van az erotikához.