Megjártam Pestet, a lábaim leszakadnak, és voltak is élményeim bőven.
- Bementem ismét leadni a táppénzes papíromat, és összefutottam a gazdasági előtt az egyik betegemmel, akinek eléggé szívemen viseltem a sorsát. Mindig megpróbáltam lelkileg támogatni, terelgetni a helyes útra és mivel tél óta nem fekvőbetege a kórháznak, így csak egyszer-egyszer futottam velük össze. Most meg mit láttak szemeim? Az a - már lassan felnőtt - lány pár hónap alatt leforgása alatt úgy összekapta magát, hogy szinte meg sem ismertem.

Rengeteget hízott, mosolygott és sokkal nyitottabb volt, mint amikor az osztályon feküdt. Úgy jól esett a kicsi szívemnek, hogy még ha egy picit is, de én is segítettem őt a felépülésében. Elbúcsúztam tőlük, hisz ide már biztosan nem fogok visszajönni dolgozni. Ez a legszebb ebben a szakmában, hogy a sok rossz mellett amit tapasztalok, pont az ilyen esetek miatt érzem azt, hogy nekem ezt kell csinálnom. Nem tudom szavakba önteni azt, hogy milyen jó érzés fogott el. Mondhat akárki akármit másokat segíteni és támogatni egy rossz időszakban igen is baromi jó érzés. Soha nem akarok olyan kiégett ápolónővé válni, mint a magyar kórházakban dolgozó többség.
- És
*dobpergést kérek* reggel kilenckor megszólalt a telefon (végre!), hogy a gyermekkardiológián sok szeretettel várnak, úgyhogy
csütörtökön behívtak állás interjúra! 
Hát úgy örültem neki, hogy majdnem kiugrottam a bőrömből. Pedig tegnap késő délután küldtem el az e-mailt, egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen hamar vissza fognak jelezni. Már kezdtem aggodalmaskodni, hogy vissza kell mennem az előző munkahelyemre amíg nem találok egy ép-kézláb normális kórházat, de ezek szerint szimpatikus vagyok nekik. Iszonyúan örülök!!!

Valóban nem ezt céloztam meg elsőnek, de most már úgy érzem, hogy a tegnapi e-mail jó döntés volt. Elvégre - mint ahogyan írtam már - a dolgok szakmai részére szeretnék koncentrálni és megtanulni mindent, amit csak lehet. Itt pedig az orvostudomány egyik érdekes ágával, kardiológia tudományával foglalkoznak (értsd a szív betegségei). Rengeteget lehet tanulni, ráadásul - reménykedek benne - nem kell lemondanom a vénázásról, amit ugyebár már hobbiszerűen űzök, annyira szeretek vért venni és branülálni. Szóval, ez a hír mondhatni nagyon feldobott.
- Na, és, hogy ne csak jó dolgokról is írjak, tesómat meg engem majdnem elütött egy autó. Nincsen zebra, ezért gyorsan átslisszoltunk, mire jön egy tetves b*zi, aki látja, hogy ketten is leléptek az úttestre. Mit csinált? Elárulom, nem lassított, hanem gyorsított, holott szerintem kapásból többel ment, mint 50 km/h. És utána még ő kezdett el az ablakon kifelé hangosan k*rvaanyázni. Most mondjátok meg, az ilyen normális?

Nem kívánom, hogy balesetben megsérüljön, de valaki törje össze a kocsiját úgy, hogy milliókba fájjon megcsináltatni. Aztán anyám csodálkozik, amiért azt mondom, hogy nem merek autóba ülni annak ellenére, hogy van jogosítványom. Nem azért, de ilyen tetű miatt nem fogok meghalni, mert ő csak a gázpedált ismeri. Eszem-f*szom megáll, hogy a magyar vezetési morál mennyire agresszív.

Na, aztán valami tizenöt éves kis p*csa kezdett el beszólogatni, amikor hazafelé sétáltunk. Tesómnak szóltam, hogy álljon arrébb, mert arra nem képes, hogy szóljon, ha már annyira siet. Aztán csak úgy megjegyeztem - de ő már heted hét országon járt -, hogy mennyiből tartott volna szólni. Erre ilyeneket szól be, hogy szálljak magamba, meg, hogy miért baj az, hogy siet. Aztán csak a röhögés jött rám, amiért egy tizenöt éves r*bi kinézetű kislány neki állt üvöltözni és oltogatni engem nyílt utcán. Végül elintéztem annyival, hogy hülye p*csa, aztán szerintem annyira felk*rta az agyát, hogy tripla sebességre kapcsolt.

Én ugyan jót mulattam rajta, de az ilyen nyegle stílusért anyámék úgy pofán vágtak volna, hogy a nyelvem a s*ggemig liftezett volna.