Végre, végre, végre meg van a szeptemberi esküvőre a koszorúslány ruhám/ánk.

Tegnap voltunk először ruhapróbán, akkor egy kecskeméti üzletben jártunk, de iszonyú gyenge volt a kínálat, már bánjuk is, hogy bementünk. Végig iszonyú kellemetlenül éreztem magam, mert a csajszi már úgy beszélt, mintha igent mondtunk volna a ruhára, és hát én ilyen helyzetben nem nagyon tudok mit mondani, mert utálok másokat megbántani.
Na mindegy, a jövőheti újabb próbát muszáj lesz lemondani, de biztos nem én leszek az, aki megteszi. 
Ma viszont elvitt bennünket Dabasra, ahol fúúú, elképesztő gyönyörű darabok voltak, nem győztem kapkodni a fejem, és nehéz volt választani. Barátnőm kérése az volt, hogy tüll szoknya legyen, jó nagy abronccsal, aminek örültem, mert kiskorom óta egy ilyen hercegnős, habos-babos ruha volt az álmom.

A választásom végül egy mély pink darabra esett
- azt a "bolerószerűséget" csak addig vagyok hajlandó felvenni, amíg a templomba vagyunk - viszont a rengeteg követ még szoknom kell, mert életemben nem volt rajtam ilyen csilivili ruha, és még fura.

A benne való mozgásról nem is beszélve, azt hiszem nem kell benne túl sok mindent csinálnunk, mert a képen nem jön át rendesen a szoknya valós mérete.

Barátnőm lelke is megnyugodott, hogy végre a mi részünk is le van tudva, ráadásul a választással is elégedett, mert ilyet álmodott meg számunkra, úgyhogy szeptembeeeer 10. siess!

Az külön vicc, hogy itthon nem mertem elmondani a ruha valós árát, mert már ezen a kamu összegen is kiakadtak; végül is jobb esetben az ember gyerekkori barátnője csak egyszer házasodik élete során, így adjuk már meg a módját..
Nem kicsit bosszant, hogy 24 évesen, dolgozó emberként még mindig előszeretettel próbálják megmondani, hogy mire mennyit költsek; ebből vannak itthon folyton az óriási veszekedések, és ennek ellenére sosem tanulnak belőle...