Idézet (Beyla @ 2016.07.16. 19:09)
Az egy dolog, hogy nem csípem, ha egy általam közkedvelt, rengeteget olvasott témáról jön valaki az észt osztani, de azt még jobban utálom, amikor leírja flegmán p*raszt stílusban, hogy hülye vagy, mert nem értünk egyet. Információk és ész érvek persze sehol sem, ami gáz, mert szeretem tudni, hogy miért vagyok éppen hülye abban a témában amiben eléggé jártasnak gondolom magamat. Rejtély nekem, komolyan. A mai fiatalok nem tanulnak vitázni (nem veszekedni!)? Hol marad a retorika kérem szépen? Nem vagyok matuzsálemi, de nekem kilencedikben még kötelező tananyag volt nyelvtan órán.
Anno nálunk még Cuki - de csak mert tudod, hogy kiről van szó - rendes órát tartott nekünk, ahol kihúztunk egy témát. Ő osztott be minket csoportba, azt mondta, attól függetlenül, hogy milyen véleményen vagyunk, álljunk ki az adott álláspont mellett. Óra végén osztályozta a technikát. Jó, én mondjuk verhetetlen vagyok, imádom a retorika és dialektika ágazatait
Régebben nálam is jellemző volt, hogy lekezelő voltam és személyeskedő. Ezt tényleg lehet tanulni. Mostanra nem csak én, de nagyon sok felhasználó is kulturáltan és ésszerűen tudja közöni a mondanivalóját, és tényleg, vitázunk, nem pedig veszekszünk.
A gond csak azzal van, hogy sokan azt hiszik, attól, mert az egyébként tartalmas információ/vélemény végére odabiggyesztenek egy-egy bunkó szókapcsolatot, vagy személyeskedő sértést, nyert ügyük van. Ez nem erről szól.
ON: Aaa, most, hogy leírtam, vissza sírom ezeket a klassz kis magyar órákat. Hogy én mennyire szerettem!
Egyébként, arra, hogy hol találom meg a neten a Jimmy Fallon, Ellen DeGeneres és Saturday Night Live évadokat. Angoltudásom 80%-át nekik köszönhetem, aztán lenne egy-két teljes műsoridős adás, amit megnéznénk, nem csak a töredékvideókat a neten.

5 felhasználónak tetszik: