Starity

Hetedik-Harcosok Klubja

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. július 06. 16:49 #1
Máté
Máté
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 32
Csatolások: 0
Azonosító: 5992
A világ 2 legjobb filmje.nem nyitok erről vitát w00t.gif na meg a Ponyvaregény 110.gif
2005. július 07. 08:44 #2
carmody
carmody
Hozzászólás: 610
Csatolások: 54
Azonosító: 2165
Nagyon bejönnek Fincher filmjei. Sötét, borongós atmoszféra teremtésében nagyon ott van az ürge. Kedvenc alien filmem is a harmadik.
Mindkét általad említett film zseniális, nekem a Harcosok Klubja ott van a legjobb öt film ever made-ben.
Jah, egyébként tényleg írhatnál valamit, hogy legyen mire reagálnunk. Ha csak ennyi, hogy k. jó filmek, akkor köszönjük, egyetértünk. biggrin.gif
(bocs a királyi többesért)
2005. július 07. 11:15 #3
Máté
Máté
új tag
Hozzászólás: 32
Azonosító: 5992
Idézet(carmody @ 2005, July 7. - 07:44)
Nagyon bejönnek Fincher filmjei. Sötét, borongós atmoszféra teremtésében nagyon ott van az ürge. Kedvenc alien filmem is a harmadik.
Mindkét általad említett film zseniális, nekem a Harcosok Klubja ott van a legjobb öt film ever made-ben.
Jah, egyébként tényleg írhatnál valamit, hogy legyen mire reagálnunk. Ha csak ennyi, hogy k. jó filmek, akkor köszönjük, egyetértünk. biggrin.gif
(bocs a királyi többesért)
[right][/right]

Na akkor közkívánatra most írok róluk.A Hetediknek a hangulata fogott meg, de nagyon, a helyszíne merő ocsmányság és pusztulás-a Taxisofőr és A szárnyas fejvadásza metropolisza sztem ehhez a filmhez képest vidámparknak tűnik-s az iszonyat akkor sem szűnik meg mikor hőseink a film csúcspontján vidékre utaznak.Nyomasztóan sötét képek, a városban mindig esik az eső stb.
Szintén nagyon jó ötlet volt h a film elején a szereplők között Spacey-t meg sem említették, aztán egyszer csak megjelenik a filmben mint a hét halálos bűn sorozatgyilkosa.A másik hidalós pillanat a film vége, amikor a két nyomozó kiszállítja Spacey-t a sivatagba, aki azt vallotta h van még két áldozata.Itt végig azt találgattam h ki az a kettő:a 2 nyomozó?Pitt felesége plusz a magzat?Ám a csattanó:Spacey lelöveti magát Pittel.A 2 áldozat Spacey és Pitt, az egyikük bűne az írigység a másiké a harag.Szóval ez is fantasztikusan lett megcsinálva.Sztem erkölcsileg és művészileg is felülmúlja A bárányok hallgatnakot, a szenvedést nem szórakoztatásból ábrázolja, de elgondolkodtat a világról, amelyben élünk."Halálos bűnnel találkozunk minden utca sarkon, minden otthonban, és eltűrjük őket mert annyira hétköznapi"
A Harcosok klubjának a képi világa teljesen lenyűgözött, Fincher fantasztikus látomása erről a világról.A fogyasztói társadalom kritikája ugyanis nagymértékben jellemzi az alkotást, megspékelve nagyon jól megcsinált, véres ökölharcokkal biggrin.gif A film rettentő jól használja még a narrációt, és Brad Pitt a 12 majom után ebben a filmben a legjobb.Kedvenc jelenetem mikor Norton a főnöke előtt összeveri magát, és akkor még nem is beszéltem Meat Loaf óriási emlőiről laugh.gif A film végén lévő csavar pedig egyszerűen zseniális.Imádom!!
2005. július 07. 22:25 #4
Steffff
Steffff
visszatérő vendég
Hozzászólás: 142
Csatolások: 1
Azonosító: 265
Idézet(Máté @ 2005, July 7. - 10:15)
Na akkor közkívánatra most írok róluk.A Hetediknek a hangulata fogott meg, de nagyon, a helyszíne merő ocsmányság és pusztulás-a Taxisofőr és A szárnyas fejvadásza metropolisza sztem ehhez a filmhez képest vidámparknak tűnik-s az iszonyat akkor sem szűnik meg mikor hőseink a film csúcspontján vidékre utaznak.Nyomasztóan sötét képek, a városban mindig esik az eső stb.
Szintén nagyon jó ötlet volt h a film elején a szereplők között Spacey-t meg sem említették, aztán egyszer csak megjelenik a filmben mint a hét halálos bűn sorozatgyilkosa.A másik hidalós pillanat a film vége, amikor a két nyomozó kiszállítja Spacey-t a sivatagba, aki azt vallotta h van még két áldozata.Itt végig azt találgattam h ki az a kettő:a 2 nyomozó?Pitt felesége plusz a magzat?Ám a csattanó:Spacey lelöveti magát Pittel.A 2 áldozat Spacey és Pitt, az egyikük bűne az írigység a másiké a harag.Szóval ez is fantasztikusan lett megcsinálva.Sztem erkölcsileg és művészileg is felülmúlja A bárányok hallgatnakot, a szenvedést nem szórakoztatásból ábrázolja, de elgondolkodtat a világról, amelyben élünk."Halálos bűnnel találkozunk minden utca sarkon, minden otthonban, és eltűrjük őket mert annyira hétköznapi"
A Harcosok klubjának a képi világa teljesen lenyűgözött, Fincher fantasztikus látomása erről a világról.A fogyasztói társadalom kritikája ugyanis nagymértékben jellemzi az alkotást, megspékelve nagyon jól megcsinált, véres ökölharcokkal biggrin.gif A film rettentő jól használja még a narrációt, és Brad Pitt a 12 majom után ebben a filmben a legjobb.Kedvenc jelenetem mikor Norton a főnöke előtt összeveri magát, és akkor még nem is beszéltem Meat Loaf óriási emlőiről laugh.gif A film végén lévő csavar pedig egyszerűen zseniális.Imádom!!
[right][/right]

Teljesen egyetértek veled!
A hetedikben a vége engem annyira megfogott, hoyg még húszszor (ha nem 30 szor kelett ujra megnéznem a filmet!
Iszonyat jó a vége!
huh
A Harcosok Klubja pedig..
erről nem is kell beszélni!
Hogy is van az idézet?
"Anyuci [valami]... -je vagyok"
Nagyon ott van!

De ennek ellenére személyesen nem ez a kettő a legjobb film nálam!
Nemek az első kettő a Bornxi mese és a Fedőneve Donnie Brasco.
Habár mind a hetediket és a HK-át is szeretem!!!
2005. július 24. 15:13 #5
voight
voight
visszatérő vendég
Hozzászólás: 335
Azonosító: 2015
Sokan nem értik, mi a jó ezekben a filmekben, pedig Tarantino mellett a 90-es években leginkább Fincher alkotott maradandót, ha majd lesz 1 kis időm, irok bővebben is, addig annyit, hogy ha van benned 1 kis lázadó szellem és ki akarod élni magad, nézd meg a Harcosok klubját, lehet találsz magadnak benne "lelki-fogodzót". A Hetedikről meg annyit, hogy ez a Szárnyas fejvadász után a legjobb krimi-film noir. Ha nem tudod mi ez a műfaj, nézd meg a filmet! smile.gif
2005. október 10. 09:42 #6
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Hozzászólás: 146
Csatolások: 39
Azonosító: 4284
We are the all singing, all dancing crap of the world...
2005. október 10. 09:53 #7
Brootal
Brootal
Hozzászólás: 741
Csatolások: 34
Azonosító: 688
+ : 12 majom, Interjú a vámpírral, Az ördög maga, Hét év Tibetben, Ha eljön Joe Black, Blöff, A mexikói és még sorolhatnám Brad Pitt jó filmjeit.
2005. október 10. 11:01 #8
szarvaszsolt
szarvaszsolt
új tag
Hozzászólás: 76
Csatolások: 7
Azonosító: 1159
A harcosok klubját még nem láttam, de nem remélek sokat, tekintve hogy a Hetedik is csak összezavart. A filmben bemutatottal ellentétben az irigység olyan rossz, ami alulról bomlaszt... az nem áll ki félmeztelen táncolni a várfal tetejére, miközben azt énekli, hogy "Én vagyok az Irigységek Irigysége" - mondaná Vipera. És attól tartok, hogy pl. a falánkság sem elsősorban a 300 kilós lúzerek bűne. Nem folytatom, de hogy legyen már ellenvélemény is: nekem úgy tűnik popularista mozifilm(ek) ez(ek), ami(k) meglovagolta(ták), hogy az utóbbi években divat a morbid. A 12 majom és az Interjú a vámpírral nekem is tetszett. Lehet szidni, készen állok. smile.gif
2005. október 10. 11:31 #9
voight
voight
visszatérő vendég
Hozzászólás: 335
Azonosító: 2015
A Hetedik és a Harcosok klubja teljesen eltérő műfajú. Ettől még tetszhet a HK, ajánlom vmi sötét helyen, nyugodtan, s legfőképp nyitottan, befogadóan nézd meg a filmet, s akkor lehet, hogy megváltoztatja az életről való látásmódodat, akár pl. a Ponyveregény.
2005. október 10. 11:35 #10
szarvaszsolt
szarvaszsolt
új tag
Hozzászólás: 76
Csatolások: 7
Azonosító: 1159
Idézet(voight @ 2005, October 10. - 10:31)
A Hetedik és a Harcosok klubja teljesen eltérő műfajú. Ettől még tetszhet a HK, ajánlom vmi sötét helyen, nyugodtan, s legfőképp nyitottan, befogadóan nézd meg a filmet, s akkor lehet, hogy megváltoztatja az életről való látásmódodat, akár pl. a Ponyveregény.[right][/right]

Úgy teszek, már rég szerettem volna megnézni.
VIASAT3: október 15. (szombat), 22:00
2005. október 10. 13:55 #11
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Hozzászólás: 146
Csatolások: 39
Azonosító: 4284
Lesz a harcosok Klubja a dobozban? Mindenki a TV elé!
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!