Halloween - hogyan ünnepeled?
2008. október 29. 20:55
Idézet(elba @ 2008. October 29. - 20:44)
Összekell gyûjteni 200.000 hiteles aláírást,és az alkotmánybírák elé kerülne a javaslatunk,õk még elmeszelhetnék,de jó "marketinggel" átmenne rajtuk és Miguel Veloso születésnapjáról is köteles lenne a parlament ünnepnap módosítási népszavazást kiírni.Ott pedig már csak rajtunk múlna! 
húúú, hallod, most olyan jót röhögtem
de egyébként egy hivatalos fociünnepben benne lennék, amikoris el lehetne mondani, hogy a magyar válogatottnak mért ne kellene annyira törnie magát, tehát elég hosszú ünnep lehetne
Idézet(Kata159 @ 2008. October 29. - 20:46)
Eléggé elkanyarodtatok a Halloweentõl. 
bocsi
ON
na, csak 200.000 ember kell, és bevezthetjük a Halloween-t Mo.-ra is
2008. október 29. 20:59
|
|
elba |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 816 Csatolások: 3210 Azonosító: 854 offline
|
Idézet(Kata159 @ 2008. October 29. - 21:46)
Eléggé elkanyarodtatok a Halloweentõl. 
Akkor kanyarodjunk vissza.Az elsõ rockzene amit 100-nál többször meghallgattam:
http://www.youtube.com/watch?v=yOAl0enE7kI&feature=related
2008. október 31. 17:57
Sehogy, mivel ilyen ünnep nincs Magyarországon. Egyébként is utálom az amerikaiak majmolását, véleményem szerint egy olyan országot kellene majmolnunk (ha már mindenáron kell valakit), akitõl tanulhatnánk is valamit, nemcsak a hülyeséget és a mûveletlenséget.
1 felhasználónak tetszik:
Cira
2008. október 31. 21:21
|
|
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline
|
Idézet(ZTM @ 2008. October 31. - 18:57)
Sehogy, mivel ilyen ünnep nincs Magyarországon. Egyébként is utálom az amerikaiak majmolását, véleményem szerint egy olyan országot kellene majmolnunk (ha már mindenáron kell valakit), akitõl tanulhatnánk is valamit, nemcsak a hülyeséget és a mûveletlenséget.
Sajnos az a helyzet, hogy ez nem amerikai ünnep, mint ahogyan sokan, köztük te is így hiszed. Használjatok Google-t.
ON: Ma faragtam ki életem elsõ tökét és ahhoz képest elég jól sikerült.
2008. november 01. 15:28
|
|
Mr. Uriah Heep |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 1448 Csatolások: 3701 Azonosító: 25 offline
|
Idézet(ZTM @ 2008. October 31. - 17:57)
Na végre, valaki!
Keblemre Cimbora!
Jut eszembe, az az agyatlan népség hány magyar ünnepet tart meg?
2008. november 01. 17:19
|
|
wolf12új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.12.19. Hozzászólás: 70 Csatolások: 61 Azonosító: 2255 offline
|
Idézet(Kata159 @ 2008. October 31. - 22:21)
Sajnos az a helyzet, hogy ez nem amerikai ünnep, mint ahogyan sokan, köztük te is így hiszed. Használjatok Google-t. 
Egyáltalán tartjátok-e a Halloweent? (gondolok itt az általános szokásokra: tökfaragás, beöltözés, stb..)
Vagy ha nem, miért nem és mi a véleményetek róla?
Egyáltalán tartjátok-e a Halloweent? (gondolok itt az általános szokásokra: tökfaragás, beöltözés, stb..)
Vagy ha nem, miért nem és mi a véleményetek róla?
Utána néztem, hogy pontosan tudjam mondani) szóval Ki wikipediáztam
Mint érdekesség Nem sok de 1 pillantást megér szerintem :
"Halloween valószínûleg a kelta kultúra õszre esõ újév Samhain ünnepébõl ered."
Vagyis nem-nem voltak Amerikában kelták
"A kereszténység terjesztésekor a hittérítõk azt a feladatot kapták, hogy lehetõség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett (omnium sanctorum)"
És az angol wikibõl ami enyhén szólva elégé részletes és pontos a magyarral szemben kiderült pár dolog :
Kb 1870 tõl ünneplik a halloween az Egyesült Államokban
Mivel majdnem 2 MILLIÓ Ír emigrált oda mivel otthonukat nem találták akkoriban elégé "élelmiszer dúsnak"
=
! Éhínség volt Írországban akkoriban! ( Nehogy már azt higgyétek csak utazni akartak
A huszadik század fordulójára ez az este rendszeresen vandalizmusba fulladt ezért civil szervezetekkel együtt (pl. Cserkészek és mások) Vezették rá az embereket a normális ünneplésre innentõl számít a házró- házra járás jelmezek csokiosztás stb. stb.
Remélem inkább pozítivan godoltok arra amit ide irtam és nem okoskodásnak, csak Gondoltam ha már szóba került az Amerikából átvett szokások témája legyünk tisztába azzal is hogy ezekbe az országokban tartanak hallowent rajtuk kivül még:
Canada, Ireland, Australia, United Kingdom, Japan, Bahamas, United States, néha New Zealand, Sweden, és más Latin Amerikai országokban.
Gratulálok az elsõ tök faragásodhoz
Ja én a 15 éves macskámat temettem el aki sikeresen feldobta a talpát szegény
2008. november 01. 18:47
|
|
Ginnie |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.06.11. Hozzászólás: 658 Csatolások: 33 Azonosító: 32031 offline
|
Szerintem a Halloween tök jó.
Nekem tetszik,bár nem szoktam beöltözni,nagy partikra járni,csak összejönni pár barátnõmmel,iszogatni,beszélgetni kicsit,filmeket nézni,sokat hülyéskedni.
Ja,és persze egy kis hangulatot teremtõ díszítés sem hiányozhat.Idén sem volt ez másképp.
2008. november 01. 18:53
Tökmécses van vagy 5 otthon + beveszek pár édességet + horrorfiolmezés (pl. HALLOWEEN-filmek, Alien-sorozat stb.)
Minden évben
Minden évben
2008. november 01. 21:04
|
vACAK_0129új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.11.01. Hozzászólás: 8 Csatolások: 2 Azonosító: 75828 offline
|
Ide is az kéne mint ami USA-ban van......azt bírnám:D
Tegnap voltam egy buliban....beszéltem egy Kanadai srácal....épp világ körüli úton van barátjaival 21 évesen.....de a Haloween-t még itt tölti el Magyarországon!
Ez se rossz ünneplési mód:D Elmenni idegen országokba....leinni magunkat a halottakért xD
Tegnap voltam egy buliban....beszéltem egy Kanadai srácal....épp világ körüli úton van barátjaival 21 évesen.....de a Haloween-t még itt tölti el Magyarországon!
Ez se rossz ünneplési mód:D Elmenni idegen országokba....leinni magunkat a halottakért xD
tothbianka
2010. október 22. 19:06
|
|
tothbiankavalhalla |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.11.01. Hozzászólás: 2163 Csatolások: 4815 Azonosító: 42641 offline
|
én rohadtul várom az ideit.
és sajnálom, hogy nálunk ez nem olyan jelentős ünnep. pedig nagyon jóó
és sajnálom, hogy nálunk ez nem olyan jelentős ünnep. pedig nagyon jóó
2010. október 22. 19:34
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Sehogy.
2010. október 23. 11:04
|
|
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4150 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.10.22. 19:34)
Sehogy. 
dettó!
A mai világ totál átveszi az amerikai szokásokat, tiszta fölös, eddig nekünk nem is volt Halloweenünk, nem ünnepeltük, csak amerikában hódított, most meg, mi van, itt is elkezdődik... jesszusom!
2010. október 23. 11:08
|
|
Lisa Veronicastjlc |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.05. Hozzászólás: 2705 Csatolások: 448 Azonosító: 130604 offline
|
nekünk majd lesz egy Halloween-i pénteki party a suliban
de amúgy ha nem lenne ez a buli a suliban akkor meg sehogy..
de amúgy ha nem lenne ez a buli a suliban akkor meg sehogy..
Gyurica Dorina
2010. október 23. 11:20
|
|
Barak Stefániaörök álmodozó |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.11.20. Hozzászólás: 6372 Csatolások: 608 Azonosító: 112664 offline
|
Nálam évek óta hagyomány a Töklámpa készítés! Az idén sem fog elmaradni!
Gyurica Dorina
2010. október 23. 11:23
hát én ugy ünneplem hogy pont akkor van a szülinapon október 31
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.