Penelope Cruz - spanish premiere for 'Volver' in Madrid
2008. október 29. 15:43
Ajjajj...nekem az agyamra ment a spanyol...xDxDxD Elkezdtem ragozni a volver-t
Egyébként köszi a képeket
2008. október 29. 15:50
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 15:43)
Ajjajj...nekem az agyamra ment a spanyol...xDxDxD Elkezdtem ragozni a volver-t

Melyik mód milyen idõben?
(Nálunk úgy volt annak idején, hogy mondta a tanár - anyenyelvi volt, dél-amerikai - hogy pl. "a poner indefinido-ja", rábökött valakire, "na te mondd!"... és akkor fejbõl nyomni kellett
2008. október 29. 15:52
|
|
Josh_ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.12.09. Hozzászólás: 2374 Csatolások: 4774 Azonosító: 21288 offline
|
Idézet(_ToTo_ @ 2008. October 29. - 16:39)
Josh ma is gyûjti a
-t
itt van még pár:

Én szeressem a csirkéket, valakihez mégiscsak kötõdni kell.
Pé gyönyörû
Dana nem vállalsz retusálást?
2008. október 29. 16:00
Idézet(ZTM @ 2008. October 29. - 15:50)
Melyik mód milyen idõben?

(Nálunk úgy volt annak idején, hogy mondta a tanár - anyenyelvi volt, dél-amerikai - hogy pl. "a poner indefinido-ja", rábökött valakire, "na te mondd!"... és akkor fejbõl nyomni kellett
)
Még csak egyszerû jeneben, de a mi tanárunk se abból az engedékeny fajtából való(mármint a magyar anyanyelvû spanyolnyelvtanos), de nekünk is van lektorunk, csak az jobban el van foglalva a magyar nyelv szépségeivel
2008. október 29. 16:03
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet(Josh_ @ 2008. October 29. - 15:52)
Én szeressem a csirkéket, valakihez mégiscsak kötõdni kell.
oké, megegyeztünk, Te kötõdsz a
2008. október 29. 16:09
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 16:00)
Még csak egyszerû jeneben, de a mi tanárunk se abból az engedékeny fajtából való(mármint a magyar anyanyelvû spanyolnyelvtanos), de nekünk is van lektorunk, csak az jobban el van foglalva a magyar nyelv szépségeivel
(pl. "1 pohár sör, 2 pohár sörök" - mi meg természetesen javítjuk
)
Na igen, amikor engem kérdeztek spanyol anyanyelvûek magyar nyelvrõl, kicsit meg voltak lepõdve, hogy mi az, hogy a magyarban nincs nyelvtani nem és nincs x meg q.
2008. október 29. 16:18
Idézet(ZTM @ 2008. October 29. - 16:09)
Na igen, amikor engem kérdeztek spanyol anyanyelvûek magyar nyelvrõl, kicsit meg voltak lepõdve, hogy mi az, hogy a magyarban nincs nyelvtani nem és nincs x meg q.
A legjobb sztori az volt, hogy a tanár csak úgy tudta kiejteni a zaj-t, hogy "száj", mi meg mondtuk neki, hogy a kettõ nem egészen ugyanaz magyarul
Mondanom sem kell, egy kollegám egyszer spanyolt akart tanulni, meglátta az igeragozást és lemondott a tervérõl. 
Jahhh, igen, a kiejtés...
Pl.: Franciska = Francsicska, olajos = olahhos, Adrienn = Odrien, most így kb több nem nagyon jut eszembe, de szoktunk dõlni elég sokszor a röhögéstõl
2008. október 29. 18:01
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 16:18)
Jahhh, igen, a kiejtés...
nálunk is vannak "fincsi" dolgok
Pl.: Franciska = Francsicska, olajos = olahhos, Adrienn = Odrien, most így kb több nem nagyon jut eszembe, de szoktunk dõlni elég sokszor a röhögéstõl

Én még arra emlékszem, hogy Váci utca = "bácsi usza" volt.
Meg a spanyol gyerek angolórán: She is = "szi isz"
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: