Starity

Penelope Cruz - spanish premiere for 'Volver' in Madrid

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2008. október 29. 15:38 #1
dana1
dana1
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5028
Csatolások: 61337
Azonosító: 62032
+ Matthew McConaughey, Pedro Almodovar, Carmen Maura, Lola Duenas, Yohana Cobo
2008. október 29. 15:39 #2
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Josh ma is gyûjti a chicken.gif -t biggrin.gif itt van még pár: chicken.gif chicken.gif chicken.gif

Dana, köszi beer.gif

Josh pardon.gif
2008. október 29. 15:43 #3
- törölt felhasználó -    
Ajjajj...nekem az agyamra ment a spanyol...xDxDxD Elkezdtem ragozni a volver-t rohog.gif rohog.gif rohog.gif
Egyébként köszi a képeket meghajolo.gif smileeee.gif
2008. október 29. 15:50 #4
- törölt felhasználó -    
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 15:43)
Ajjajj...nekem az agyamra ment a spanyol...xDxDxD Elkezdtem ragozni a volver-t rohog.gif  rohog.gif  rohog.gif
Egyébként köszi a képeket meghajolo.gif  smileeee.gif

Melyik mód milyen idõben? laugh.gif _nevet.gif

(Nálunk úgy volt annak idején, hogy mondta a tanár - anyenyelvi volt, dél-amerikai - hogy pl. "a poner indefinido-ja", rábökött valakire, "na te mondd!"... és akkor fejbõl nyomni kellett biggrin.gif )
2008. október 29. 15:52 #5
Josh_
Josh_
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2374
Csatolások: 4774
Azonosító: 21288
Idézet(_ToTo_ @ 2008. October 29. - 16:39)
Josh ma is gyûjti a chicken.gif -t biggrin.gif itt van még pár: chicken.gif chicken.gif chicken.gif

Én szeressem a csirkéket, valakihez mégiscsak kötõdni kell. _nevet.gif biggrin.gif tongue.gif

Pé gyönyörû wub.gif , Matthew meg beee.gif
Dana nem vállalsz retusálást? biggrin.gif

beer.gif
2008. október 29. 16:00 #6
- törölt felhasználó -    
Idézet(ZTM @ 2008. October 29. - 15:50)
Melyik mód milyen idõben?  laugh.gif  _nevet.gif

(Nálunk úgy volt annak idején, hogy mondta a tanár - anyenyelvi volt, dél-amerikai - hogy pl. "a poner indefinido-ja", rábökött valakire, "na te mondd!"... és akkor fejbõl nyomni kellett biggrin.gif )

Még csak egyszerû jeneben, de a mi tanárunk se abból az engedékeny fajtából való(mármint a magyar anyanyelvû spanyolnyelvtanos), de nekünk is van lektorunk, csak az jobban el van foglalva a magyar nyelv szépségeivel laugh.gif laugh.gif (pl. "1 pohár sör, 2 pohár sörök" - mi meg természetesen javítjuk biggrin.gif )
2008. október 29. 16:03 #7
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet(Josh_ @ 2008. October 29. - 15:52)
Én szeressem a csirkéket, valakihez mégiscsak kötõdni kell.  _nevet.gif  biggrin.gif  tongue.gif

oké, megegyeztünk, Te kötõdsz a chicken.gif -hez, én meg Pé-hez pardon.gif
2008. október 29. 16:09 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 16:00)
Még csak egyszerû jeneben, de a mi tanárunk se abból az engedékeny fajtából való(mármint a magyar anyanyelvû spanyolnyelvtanos), de nekünk is van lektorunk, csak az jobban el van foglalva a magyar nyelv szépségeivel laugh.gif  laugh.gif (pl. "1 pohár sör, 2 pohár sörök" - mi meg természetesen javítjuk biggrin.gif )

Na igen, amikor engem kérdeztek spanyol anyanyelvûek magyar nyelvrõl, kicsit meg voltak lepõdve, hogy mi az, hogy a magyarban nincs nyelvtani nem és nincs x meg q. _nevet.gif A legjobb sztori az volt, hogy a tanár csak úgy tudta kiejteni a zaj-t, hogy "száj", mi meg mondtuk neki, hogy a kettõ nem egészen ugyanaz magyarul laugh.gif laugh.gif laugh.gif Mondanom sem kell, egy kollegám egyszer spanyolt akart tanulni, meglátta az igeragozást és lemondott a tervérõl. ohmy.gif
2008. október 29. 16:18 #9
- törölt felhasználó -    
Idézet(ZTM @ 2008. October 29. - 16:09)
Na igen, amikor engem kérdeztek spanyol anyanyelvûek magyar nyelvrõl, kicsit meg voltak lepõdve, hogy mi az, hogy a magyarban nincs nyelvtani nem és nincs x meg q.  _nevet.gif  A legjobb sztori az volt, hogy a tanár csak úgy tudta kiejteni a zaj-t, hogy "száj", mi meg mondtuk neki, hogy a kettõ nem egészen ugyanaz magyarul  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif Mondanom sem kell, egy kollegám egyszer spanyolt akart tanulni, meglátta az igeragozást és lemondott a tervérõl.  ohmy.gif

Jahhh, igen, a kiejtés... rohog.gif rohog.gif rohog.gif nálunk is vannak "fincsi" dolgok biggrin.gif
Pl.: Franciska = Francsicska, olajos = olahhos, Adrienn = Odrien, most így kb több nem nagyon jut eszembe, de szoktunk dõlni elég sokszor a röhögéstõl biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
2008. október 29. 18:01 #10
- törölt felhasználó -    
Idézet(Cynthia @ 2008. October 29. - 16:18)
Jahhh, igen, a kiejtés... rohog.gif  rohog.gif  rohog.gif nálunk is vannak "fincsi" dolgok biggrin.gif
Pl.: Franciska = Francsicska, olajos = olahhos, Adrienn = Odrien, most így kb több nem nagyon jut eszembe, de szoktunk dõlni elég sokszor a röhögéstõl biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Én még arra emlékszem, hogy Váci utca = "bácsi usza" volt. laugh.gif
Meg a spanyol gyerek angolórán: She is = "szi isz" laugh.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok