Starity

Flood / Túl Sok Üzenet Küldése..../

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2005. július 02. 10:12 #1
ViC
ViC
CAP-tain
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
Mi is az a Flood?

Túl sok üzenet küldése, ugyanannak a sornak az ismétlése gyors egymásutánban.

Mi lehet a következménye?

Kirúgást, tiltást vonhat maga után.

Természetesen a látogatók jóérzésében bízva csak a vad túlkapásokat büntetjük.
Itt is érdemes megtalálni az arany középutat. Mert aki a témát indította és a képeket feltette, jól esik az elismerés, de ha minden témába azonos "köszi" vagy "THX" kerül beírásra egy látogatótól akkor a téma szerzője is tudja hogy ez az elismerés bizony fabatkát sem ér.

Mivel a fórumon csak nagyméretű képek vannak, ezek érdemi áttekintése nem egyperces időtöltés. Tehát ha valaki 1-2 percenként köszönget az 100% hogy alaposabban meg sem nézte a képeket.

Kérek minden látogatót, hogy segítse a munkánkat azzal hogy az ilyen apró netikett szabályokat betartja.

beer.gif
8 felhasználónak tetszik: Kelsey, Csinibaba, Zsanett.Zsüliett, SelenaDebbyMiley, anna21, Twilight6, Vy98, Emily O.
2005. július 02. 10:49 #2
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1230
Csatolások: 456
Azonosító: 445
Teljesen egyetértek Veled, hogy nem sok értelme van a tartalom nélküli egyszavas "THX" vagy "köszi" bejegyzéseknek, bár szerintem nem igazán floodolás, ha valaki különböző topikokban (maradjunk a fórumos elnevezéseknél) teszi ezt meg. A flood igazából olyan fórumot lassító "ártó eszköz", ami akkor fejti ki hatását, ha egy topikra ráállva ismétlünk egyazon üzenetet, vagy speciális flood eszközzel (program), vagy akár manuális módon. Ekkor végső esetben akár a fórumot üzemeltető szerver leállásához is vezethet.

Az persze látszik, hogy nem jó szándékú, ha valaki túl közeli időn belül ír több nagyobb mennyiségű képet felvonultató topokba, bár az is lehet, - amit én is szoktam néha - hogy valamilyen "dánlódmenedzser" progival húzza le a képeket, és ekkor elképzelhető, hogy több topikba is közel egyazon időben írjon be. Nem tudom...

Azért jogos a felvetésed! cool.gif
2005. július 02. 10:55 #3
ViC
ViC
CAP-tain
A fórumban van védelem az egy témában való gyors beírások ellen.
Kimondottan a hozzászólásszám növelő beírásokról írtam.

Ha letöltőprogrammal szeded le a képeket akkor is több mint egy perc a képek letöltése ill a nagy kép megnézése. Sajnos az utóbbi napokban több egy perc körüli hozzászólásokat láthattunk.
2005. július 02. 12:45 #4
lacaceleb
lacaceleb
Hozzászólás: 587
Csatolások: 111
Azonosító: 14
miután érintett vagyok a kérdésben, beírok...smile.gif (ViC küldött egy terjedelmes privit) a külső szemlélődő csak azt látta hogy gyors egymásutánban megköszöntem 10-15 topikot... az ok egyszerű: a jövő héten egy nagyobb oldal frissítésre készülök (kb 10-15000 kép) ezért gyűjtök minden fórumon ahol tag vagyok, a letöltött képeket pedig minden esetben megköszönöm... megnézni pedig max 1-2 képet nézek a sorozatokból.... ez egy gyors adsl kapcsolotnál pár másodperc képenként... tehát a látszat ellenére nem flodolok...
2005. július 02. 12:57 #5
ViC
ViC
CAP-tain
Na jó is, hogy szóbahoztad,

1: így láthatja mindenki, a cimoráknak is szólunk ha furcsaságot észlelünk a postolási szokásaiban és nemcsak a kezdőket maceráljuk
2: előfordul, hogy tévesen ítéljük meg a dolgot, de ezt egy megbeszéléssel rendbe lehet tenni pikk-pakk
2005. július 02. 22:53 #6
lacaceleb
lacaceleb
helyes és jogos smile.gif megtisztelő számomra hogy erre egy admin, két moderátor és egy házigazda is figyelmeztetett privátban biggrin.gif
az admin üzije:
nekem aztán mindegy, de értelmes legyen mert harapok biggrin.gif biggrin.gif
2005. július 02. 22:57 #7
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet(laca @ 2005, July 2. - 22:53)
az admin üzije:
nekem aztán mindegy, de értelmes legyen mert harapok biggrin.gif biggrin.gif
[right][/right]

Melyik volt az? d3.gif
2005. július 02. 22:58 #8
lacaceleb
lacaceleb
Idézet(Freeze @ 2005, July 2. - 23:57)
Melyik volt az?  d3.gif
[right][/right]

nem ismered meg az írásod? w00t.gif _nevet.gif
2005. július 02. 23:15 #9
Freeze
Freeze
Idézet(Crow @ 2005, July 2. - 10:49)
Teljesen egyetértek Veled, hogy nem sok értelme van a tartalom nélküli egyszavas "THX" vagy "köszi" bejegyzéseknek, bár szerintem nem igazán floodolás, ha valaki különböző topikokban (maradjunk a fórumos elnevezéseknél) teszi ezt meg. A flood igazából olyan fórumot lassító "ártó eszköz", ami akkor fejti ki hatását, ha egy topikra ráállva ismétlünk egyazon üzenetet, vagy speciális flood eszközzel (program), vagy akár manuális módon. Ekkor végső esetben akár a fórumot üzemeltető szerver leállásához is vezethet.

Az persze látszik, hogy nem jó szándékú, ha valaki túl közeli időn belül ír több nagyobb mennyiségű képet felvonultató topokba, bár az is lehet, - amit én is szoktam néha - hogy valamilyen "dánlódmenedzser" progival húzza le a képeket, és ekkor elképzelhető, hogy több topikba is közel egyazon időben írjon be. Nem tudom...

Azért jogos a felvetésed!  cool.gif
[right][/right]

Volt olyan tag, aki közel fél óra leforgása alatt 37 különböző topikba írta bele, hogy "jó képek". Na ha ez nem flood, akkor semmi. smile.gif

Idézet(laca @ 2005, July 2. - 22:58)
nem ismered meg az írásod? w00t.gif  _nevet.gif
[right][/right]

Na itt hagyd abba, mert tényleg harapok! rohog.gif
2005. július 03. 12:08 #10
Joe-ker
Joe-ker
Hozzászólás: 1401
Csatolások: 1525
Azonosító: 175
Én pl. úgy szoktam, hogy rányomok az új hozzászólásokra, aztán az engem érdeklő témákat megnyitom külön ablakokban. Szerintem a kis képek alapján már lehet látni, hogy jók vagy nem, így azokat gyorsan meg is köszönöm, és utána mentegetem le őket biggrin.gif
Na nem mintha én floodolnék (szerintem), csak úgy mondtam, hogy növeljem a hozzászólásaim számát _nevet.gif
2005. július 03. 22:36 #11
- törölt felhasználó -    
Szerintem igazatok van. DE! Nekem nem szokásom sem a flood, sem a szócséplés. Bevallom, ide leginkább a videóklipekért járok/jártam. Ha sztárokról akarok képeket, vagy videókat nézegetni, arra ott a Borda. Elismerem, itt biztosan más a tartalom mint ott, de a Borda bőséges tartalmát is épp elég végig böngésznem. Pár napja meglepődve vettem észre, hogy a videóklipes topicnál a "Zárt körű topic" felirat fogad. Megtudtam, hogy 50 hozzászólás kell a bejutáshoz. Mint e hozzászólásom 3. mondatában általam említettekhez híven semmi kedvem 35 topicot megörvendeztetni a THX jellegű válaszaimmal. Ez a döntésetek egy kicsit lehangolt, annyira, hogy mióta észrevettem e kis változást, azóta nem is jártam erre. Ma is csak kiváncsiságból jöttem ide, hátha. De nem. No nem baj, klipeket máshonnan is lehet szerezni, bár innen egy kicsit könnyebb, mint valamelyik fájlcserélőről letölteni. Én nem fogom 50-re felturbózni a hozzászólásaim számát, csakhogy bejussak kedvenc helyemre. De ezzel szerintem nincs mindenki így. Arra nem gondoltok, hogy esetleg a floodolás mögött a zárt részek elérésének vágya lapul? Ebben az esetben pontosan a fórum vezetősége - akik számomra érthetetlen okból lezárták a fórum egy részét - okolható közvetetten a sok floodért.
2005. július 03. 22:47 #12
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
Értelemes hozzászólásokkal is elérhető az az 50!! wink.gif
Ha valaki képtelen értelmesen írni 50 mondatot, 50 gönyörű nőről, akkor ne is jöjjön..... tongue.gif
2005. július 03. 23:10 #13
Freeze
Freeze
Idézet(MetaZoid @ 2005, July 3. - 22:36)
Szerintem igazatok van. DE! Nekem nem szokásom sem a flood, sem a szócséplés. Bevallom, ide leginkább a videóklipekért járok/jártam. Ha sztárokról akarok képeket, vagy videókat nézegetni, arra ott a Borda. Elismerem, itt biztosan más a tartalom mint ott, de a Borda bőséges tartalmát is épp elég végig böngésznem. Pár napja meglepődve vettem észre, hogy a videóklipes topicnál a "Zárt körű topic" felirat fogad. Megtudtam, hogy 50 hozzászólás kell a bejutáshoz. Mint e hozzászólásom 3. mondatában általam említettekhez híven semmi kedvem 35 topicot megörvendeztetni a THX jellegű válaszaimmal. Ez a döntésetek egy kicsit lehangolt, annyira, hogy mióta észrevettem e kis változást, azóta nem is jártam erre. Ma is csak kiváncsiságból jöttem ide, hátha. De nem. No nem baj, klipeket máshonnan is lehet szerezni, bár innen egy kicsit könnyebb, mint valamelyik fájlcserélőről letölteni. Én nem fogom 50-re felturbózni a hozzászólásaim számát, csakhogy bejussak kedvenc helyemre. De ezzel szerintem nincs mindenki így. Arra nem gondoltok, hogy esetleg a floodolás mögött a zárt részek elérésének vágya lapul? Ebben az esetben pontosan a fórum vezetősége - akik számomra érthetetlen okból lezárták a fórum egy részét - okolható közvetetten a sok floodért.
[right][/right]

Neked is igazad van, DE egyvalamit nem veszel figyelembe. A videók egy plussz szolgáltatás a fórum aktív résztvevői számára, (aktív fórumozók: akik a fórumba életet visznek a különböző érdekes, szellemes hozzászólásaikkal). Ez nem a mellesleg és nem is egy fájlcserélő hálózat. Pont azért van lezárva, hogy csak ez miatt ne járjanak ide az emberek. Persze sokan a bejutásért bármire képesek, van aki szép lassan értelmeseket elkezd postolni van aki viszont azonnal be akar jutni és elkezd eszeveszetten beirni valamit a topikokba, általában ugyanazt mindenhova. És az utóbbi tipusú forumozókról szól igazából ez a topik.
Az emelés miatti floodolási lázt talán egy újabb emelés oldaná meg mondjuk 100-ra. Talán annyi postot már nem akar senki 5perc alatt begyűjteni. unsure.gif
2005. július 03. 23:59 #14
- törölt felhasználó -    
Idézet(Freeze @ 2005, July 3. - 23:10)
A videók egy plussz szolgáltatás a fórum aktív résztvevői számára, (aktív fórumozók: akik a fórumba életet visznek a különböző érdekes, szellemes hozzászólásaikkal).
[right][/right]

És aki több videóklipet rakott már fel? Mint pl. én? Nyugi, nem ebből akarok itt megélni.
2005. július 04. 00:11 #15
Freeze
Freeze
Idézet(MetaZoid @ 2005, July 3. - 23:59)
És aki több videóklipet rakott már fel? Mint pl. én? Nyugi, nem ebből akarok itt megélni.
[right][/right]

Jogos.... dry.gif Ilyesmire nem nagyon gondoltunk, mert aki a videknél aktív az általában az egész fórumon is.
2005. július 05. 16:17 #16
V-Man
V-Man
Hozzászólás: 2232
Csatolások: 41
Azonosító: 216
én már elég régen tag vagyok, nemsokára bejutok a vid részlegbe is thumbsup.gif
1 felhasználónak tetszik: Princess Selena
2005. július 05. 17:43 #17
- törölt felhasználó -    
Idézet(V-Man @ 2005, July 5. - 16:17)
én már elég régen tag vagyok, nemsokára bejutok a vid részlegbe is  thumbsup.gif
[right][/right]

Jó neked. Tényleg, vajon mit szólnának az itteni modik, ha ebben a topicban teljesíteném a maradék 31 hozzászólásom? tongue.gif
2005. július 06. 09:58 #18
Mr. Uriah Heep
Mr. Uriah Heep
Hozzászólás: 1448
Csatolások: 3701
Azonosító: 25
Idézet(V-Man @ 2005, July 5. - 16:17)
én már elég régen tag vagyok, nemsokára bejutok a vid részlegbe is  thumbsup.gif
[right][/right]

[OFF]
GRATULÁLOK AZ 50-HEZ!!! beer.gif beer.gif beer.gif
Húzz bele, hogy utólérd önmagad, nincs is olyan messze az a bizonyos 9861 hozzászólás, úgyhogy HAJRÁ rohog.gif
[/OFF]
2005. július 07. 11:54 #19
hokuszpok
hokuszpok
Hozzászólás: 1400
Csatolások: 2610
Azonosító: 47
hümm
http://starity.hu/profil/7345/
2005. július 07. 12:03 #20
- törölt felhasználó -    
Idézet(hokuszpok @ 2005, July 7. - 10:54)
hümm
http://starity.hu/profil/7345/
[right][/right]

Csönd lett ... biggrin.gif wink.gif

Felhívom a figyelmet ha 1 modi privit küld azt tessék elolvasni ... mert nem unalomból írkálják ... köszönöm a figyelmet ... wink.gif
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!