Starity

War of The Worlds/Világok Harca (2005)

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. július 01. 21:11 #1
Devil
Devil
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1726
Csatolások: 982
Azonosító: 921
Na kérem szépen, itt most ki lehet beszélni a filmet. Én ma néztem meg, és kíváncsi vagyok a véleményetekre, mivel szerintem nagyon meg fogja osztani a nézőközönséget ez a film. Nekem az a véleményem, hogy egy hatttttalmas film lehetett volna belőle, ha...
De itt most befejezem, mert kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is ( nem akarok senkit befolyásolni smile.gif ) . Szóval várom a véleményeket, aki látta, aztán majd megbeszéljük... laugh.gif

Ha valaki esetleg nem ismerné a történetet:
Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket - hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak.

Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték ellenünk...

A film H. G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel.

Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, a marslakók tényleg megtámadták a Földet.
2005. július 01. 21:28 #2
Freak
Freak
Out
Hozzászólás: 1450
Csatolások: 4837
Azonosító: 6676
Én még nem láttam, de abszolút pozitívan állok hozzá.
Viszont azt sem hiszem, hogy bárkinek is befolyásolnád a véleményét azzal, hogy leírod a sajátodat. Szóval kérlek, írd le!!! smile.gif
2005. július 01. 21:35 #3
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 146
Csatolások: 39
Azonosító: 4284
nekem most rövid véleményem van: ##### jó film.
2005. július 01. 21:38 #4
Devil
Devil
Idézet(Freak @ 2005, July 1. - 20:28)
Én még nem láttam, de abszolút pozitívan állok hozzá.
Viszont azt sem hiszem, hogy bárkinek is befolyásolnád a véleményét azzal, hogy leírod a sajátodat. Szóval kérlek, írd le!!! smile.gif
[right][/right]

Na egye fene laugh.gif
Szóval, mint írtam piszkosul nagy film is lehetett volna beéőle, ha...
...ha nem "rontják" el a végét. A hideg rázott az egész film alatt, annyira jó volt, csak a vééééége reklamalo.gif Sokkal-sokkal többet ki lehett volna hozni belőle. Az igaz, hogy nem egyszerű lett volna kitalálni, de Spielberg azért nem egy buta fickó, kicsit lehett volna más a vége, vagy legalább valami "ütős" zárókép. Ami sajnos elmaradt. Viszont mindenkinek ajánlom, akit kicsit is érdekel a téma, mert elég érdekes.
Ja, amit kicsit furának találtam, az a 12 éves korhatár. Háááát, nem is tudom. Az igaz, hogy kimondottan nem mutattak benne durva dolgokat, de pl volt benne egy olyan jelenet, ahol kiszívták az emberek vérét, és azt "szétpermetezték" a földön... Szóval hát.. na mindegy csak tudják az okosok smile.gif
100 szónak is 1 a vége, nekem nagyon tetszett, csak a vége...
1 felhasználónak tetszik: Long Fart
2005. július 01. 21:44 #5
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Jobbat kitalálni? Ez
egy könyv adaptáció. A könyvben éppenséggel náthásak lettek az idegenek és úgy haltak meg.
2005. július 01. 21:50 #6
Devil
Devil
Idézet(Alfaproton @ 2005, July 1. - 20:44)
Jobbat kitalálni? Ez
egy könyv adaptáció. A könyvben éppenséggel náthásak lettek az idegenek és úgy haltak meg.
[right][/right]

Rendben, de nekem akkor sem tetszett a vége... De ezen ne vesszünk össze. Maga a film nagyon jó volt.
2005. július 01. 22:15 #7
nofene
nofene
Hozzászólás: 2831
Csatolások: 996
Azonosító: 920
A film engem nagyon megfogott és télleg nagyon tetszett, de most azért belekötnék 1-2 dologba:

SPOILER!!!

Az elején úgy kimegy az elektromosság, hogy Ray órája sem működik erre 5 perccel később videókameráznak...

Ha télleg elfogadjuk azt, hogy a gépeket évmilliókkal ezelőtt ásták le akkor nem hiszem el, hogy ezek a "magasabb intelligenciájú" lények nem vizsgálták meg ennyi idő alatt a Földi atmoszféra, illetve egysejtűek, baktériumok hatásait. (Te esem mész dzsungeltúrára oltások nélkül...)

Robbienak meg kellett volna halnia.

Amikor a gránátokat sikerül "beraknia" az egyik gépbe majd az felrobban az emberek lezuhannak abban a kosárbasn vagy 30 méterről mindenki sértetlenül mászik ki.

------------------------

Ez mind az élő fába való belekötés kategóriájába tartozik, de itt-ott igen zavaróak, összességében nekem bejött a film és csak ajánlani tudom, én 2 kellemes órát töltöttem a moziban.

12 éves korhatár: 9 évesen Mortal Kombatban Fatalityztük meg Brutalitiztük egymást biggrin.gif, namármost ezekután nem hiszem, hogy gáz lenne ez a 12 éves korhatár
egyébként nyugis a film egyszer nem lehet megijedni (hiába sikoltozik Rachel biggrin.gif)

Más: Szvsz lehetne indítani egy nagyobb filmes topikot mert ezenkívül még mást is szívesen kibeszélnék biggrin.gif Pl jön lassan Bruce Wayne thumbsup.gif és nem akaok minden filmnek külön totyikot nyitni.
2005. július 01. 22:34 #8
Devil
Devil
Idézet(nofene @ 2005, July 1. - 21:15)
Amikor a gránátokat sikerül "beraknia" az egyik gépbe majd az felrobban az emberek lezuhannak abban a kosárbasn vagy 30 méterről mindenki sértetlenül mászik ki.

Megvédte őket a kosár smile.gif
Amúgy teljesen igazad van, volt benne pár érdekes dolog, de ezekkel én úgy vagyok, hogy nem azért megyek moziba hogy ezeken fennakadjak smile.gif Így volt aztán ennyi laugh.gif
Amúgy szerintem fogom én ezt még párszor látni biggrin.gif
2005. július 01. 22:48 #9
csapoati
csapoati
visszatérő vendég
Hozzászólás: 476
Csatolások: 23
Azonosító: 1060
Nekem nagy csalódás volt. A képek nagyon rendben vannak, de pl. az egész család nagyon idegesítő és idióta:
-Kik tették? A terroristák?
-Nem, ezek máshonnan jöttek.
-Európából?
laugh.gif Na itt az egész moziterem röhögött ezen a hülyeségen.
Robbie-nak tényleg meg kellett volna halnia (hisz körülötte mindenki odaveszett, de a tökös amerikai kiccsávó persze nem..), és a vége meg egész egyszerűen szánalmas volt (nem is az egysejtűs téma, hanem a családegyesítés pff....)
Röviden nem rossz film de számomra bőven a várakozások alatt maradt, és ez egyszerűen kevés Spielbergtől. 79%
2005. július 02. 10:48 #10
Freak
Freak
Out
Hozzászólás: 1450
Csatolások: 4837
Azonosító: 6676
Idézet(Devil @ 2005, July 1. - 21:34)
Amúgy teljesen igazad van, volt benne pár érdekes dolog, de ezekkel én úgy vagyok, hogy nem azért megyek moziba hogy ezeken fennakadjak smile.gif
[right][/right]

Devil! Először is köszönöm, hogy leírtad a véleményedet! beer.gif
Teljesen egyet értek abban, hogy nem hibákat keresni járunk moziba.
Úgy nem lehet szerintem átélni egy filmet, hogy azt nézzük, hogy:
"Ááá, ez baromság!!!"
Így teljesen elveszti a belső értékét a film... szerintem. unsure.gif

Csapoati! Hogy jött ki az a 79%? _nevet.gif
Mi volt az az 1% ami lerontotta azt a 80-at? biggrin.gif
2005. július 02. 14:10 #11
Robin
Robin
사랑해 한국
Hozzászólás: 1831
Csatolások: 978
Azonosító: 736
Sztem se volt rossz, de a vege az igen. Bleee. Szoval ezt nem kellett volna.

12 eves korhatar meg azert ennyi, mert nem volt benne szex. Amerikaiak (vagy magyarok is, azt nem tudom) e szerint nezik. Nincs benne szex, akkor lehet benne durvasag, de az nem szamit. Durvasag nincs rad rossz hatassal, csak a szex. Hogy az miert van rad rossz hatassal szerintuk, azt nem tudom. wink.gif
2005. július 02. 20:38 #12
csapoati
csapoati
visszatérő vendég
Idézet(Freak @ 2005, July 2. - 09:48)
Csapoati! Hogy jött ki az a 79%? _nevet.gif
Mi volt az az 1% ami lerontotta azt a 80-at? biggrin.gif
[right][/right]

Semmi, annyi az egész, hogy viszonyítottam, mert magamban minden filmnek adok egy százalékot. A 79% nálam nem olyan jó, pl. a Fűrész 94%-ot kapott tőlem.
2005. július 02. 20:47 #13
Máté
Máté
új tag
Hozzászólás: 32
Csatolások: 0
Azonosító: 5992
Nekem is tetszett a film, elképeztőek voltak a speciális effektek, csak hát a vége...
Elég nagy hülyeség volt, h végül a baktériumok pusztították el az idegeneket, illetve h Robbie túlélte a katasztrófát.Összeségében jó volt, de nem tudott semmi újat nyújtani a sci-fi filmek kategóriájában, legalábbis számomra, főleg Spielbergtől volt ez elég kevés. blink.gif 7/10
2005. július 02. 21:08 #14
Devil
Devil
Hehe, ahogy gondoltam úgy történt minden... laugh.gif
Mindenkinek a végével van a baja. De ettől függetlenül én azt mondom hogy jó film volt, viszont van egy dolog amit nem stimmel nálam, mégpedig:
Erre a filmre még kb 2-3 hónapja hívta fel a figyelmet egy havarom, ő mesélt róla. Csakhogy ő olyanokat olvasott, hogy elvileg 3 részes film lett volna, de olyan szintű szünetekkel, hogy max 2-3 hónap, valamint hogy ezek közül egyenként mindegyik film a legnagyobb költségvetéssel készült volna. Sőt, hogy ezt még fokozzam: úgy lett volna vége az első résznek, hogy (majdnem )minden országban, ahol épp vetítik a zárókép az éppen aktuális ország fővárosának lerombolt felégetett képe lett volna... dry.gif
Na aztán hogy ebből mennyi valósult meg, azt mindenki eldönthet mellow.gif De aztán az is lehet hogy csak a haverom volt egy "kicsit" másnapos, amikor olvasta ezeket _nevet.gif Gondoltam azért megosztom veletek, hátha más is hallotta. Ha meg nem, akkor eltiltom a piától _nevet.gif _nevet.gif
2005. július 02. 21:12 #15
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Mondjuk ez tök jó lett volna:) A parlament égő maradványai:)
De nekem így is tetszett a vége! Sőt nekem így tetszett. Végre nem a Team AMerica jött hogy megmentse a világot.
2005. július 02. 21:20 #16
Devil
Devil
Idézet(Alfaproton @ 2005, July 2. - 20:12)
Végre nem a Team AMerica jött hogy megmentse a világot.
[right][/right]

_nevet.gif _nevet.gif Ez jóó. Amúgy tényleg nem tudom mi lehetett volna igazán jó befejezés. Gondoltam is, hogy "na ezt hogy oldják meg?". Vagy nem is az a bajom igazán hogy így lett vége, hanem az hogy nagyon gyorsan, kb 2-3 perc alatt.
2005. július 03. 03:48 #17
Steffff
Steffff
visszatérő vendég
Hozzászólás: 142
Csatolások: 1
Azonosító: 265
Idézet(Devil @ 2005, July 2. - 20:20)
_nevet.gif  _nevet.gif Ez jóó. Amúgy tényleg nem tudom mi lehetett volna igazán jó befejezés. Gondoltam is, hogy "na ezt hogy oldják meg?".  Vagy nem is az a bajom igazán hogy így lett vége, hanem az hogy nagyon gyorsan, kb 2-3 perc alatt.
[right][/right]

De nekem sajna az jött le hogymost már megint AMERIKA a nagy betűs.. megmentette a földet az idegenektől...
hmmm
Nah mindegy!

amúgy télleg egy jó film, cask vannak benne furcsaságok!

Mielőtt elmentm volna rá a moziban elkövettem egy oltái nag hibát:
filmkritikát olvastm róla..
Az sg.hu-n!
Teljesen lealázták a filmet és felhívták mindneki figyelmét, hogy ne menjen el a mzba, mert tök felesleges..
én azért is elmentem és nem bántam meg!
Jókis film lett!
Egy valamivel azért egyet értek az sg.hu-val!
Idáig én se láttam még ennyire nagyra nyitott szemeket egy kislánytól egy filmben se! Pláne végig az egész film alatt! biggrin.gif

Szal mindnekinek ajánlom sok szeretettel!
Bye all!
Steffff
2005. július 03. 07:21 #18
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
De ,ér az jött le hogy amerika a nagy betűs??????????????? MOST komolyan???

Szerencsére egyetelen amerikai zászló nem lobog, A katonák meg harcolnak de minek? Esélyük sincs. Sőt Japánban már megölnek párat, mikor amcsik még egyet se:)
Meg amúgy is amerikának semmi köze nem volt a győzelemhez.
2005. július 03. 09:24 #19
csapoati
csapoati
visszatérő vendég
Idézet(Alfaproton @ 2005, July 3. - 06:21)
De ,ér az jött le hogy amerika a nagy betűs??????????????? MOST komolyan???

Szerencsére egyetelen amerikai zászló nem lobog, A katonák meg harcolnak de minek? Esélyük sincs. Sőt Japánban már megölnek párat, mikor amcsik még egyet se:)
Meg amúgy is amerikának semmi köze nem volt a győzelemhez.
[right][/right]

Dehogynem lobog. A kisvárosban minden házon ott feszített a csillagos-sávos lobogó! biggrin.gif De valóban nem az amerikaiak mentették meg a világot, bár ettől nem lett jó a vége. Egyébként az a vicces, hogy bár elvileg minden szempontból jobb a Világok harca, én 3-adjára is jobban élveztem a Függetlenség napját, mint az előbbi filmet. 110.gif
2005. július 03. 22:30 #20
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Én meg pont a WOTW után találtam gagyinak az eddig szeretett filmet, és pár perce elhatároztam hogy jövő héten megin elmegyek rá moziba, mert ezt a hang és vizuális hatást a Házimozi sem fogja tudni visszaadni! SZVSZ az idei év legjobb hanghatásai vannak e filmben!! Csodálkoznék ha nem ez kapná az Oscart hangért. Sőt én eddig a Vizuális effekteket is odadnám. (Jójó SW3 is szép volt, de ebben élethűnek tűnik a dolog, ott meg olyan műanyag.)

Mondjuk Még King Kong meg néhány ilyen jobb stuff elöttünk áll:)
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!