Idézet (Cynthia @ 2010.07.12. 02:00)
Úgy érzem, ezen a VB-n ez a spanyol válogatott nem érdemelte meg a címet. És most nem az a bizonyos vereség beszél belőlem, hanem az, hogy a németek sokkal jobbak voltak, az más kérdés, hogy amikor megállíthatták volna a spanyolokat, akkor nem jött össze.(Előtte meg ugye az összes ellenfelükön kegyetlenül végigmentek, szóval elgondolkodtató). Ez van, így jártak (egyéb iránt a németekkel sem állok nagy barátságban, tehát...).
A hollandok viszont tényleg megérdemelték volna a mostani győzelmet, őket annyira nem ismerem, de nem az a tipikus csapat, aki az összes VB-n/ EB-n eljut idáig.
Összegzésként szerintem ez egy elég sz*r VB volt, mint ahogy említették már előttem, nem csak a fociról szólt, az a baj, hogy az esetek kisebbik hányadában foglalkozott a média/emberek a játékkal. Remélem a 2012-es EB (ha megéljük :rohog: ) jobb lesz :koccint:
Ennyi, a németek ezért nem érdemeltek vb-t a spanyolokkal szemben.
A németek játszottak egy gyenge mérkőzést a csoportkörök után, és kikaptak.
A hollandok játszottak egy gyenge mérkőzést a csoportkörök után, és kikaptak.
A spanyolok játszottak SOK gyenge mérkőzést a csoportkörök után, és MINDET megnyerték.
Örvendenék egy olyan Mo-nak ahol a futballban ezt is tudná mindenki értékelni.
Ez az igazi teljesítmény szvsz.
Más sportokra reflektálva, gyakorlatilag mindenhol miért van az, hogy az tartozik az igazán nagyok közé,aki mentálisan erős, szenvedve is tud nyerni?
Ott van pl. a tenisz, ott csaknem félisten vagy ha úgy nyersz meg több meccset amikor bűn rosszul játszol, az ellenfél pedig jól és mégis nyersz.
És nem hőzöngenek emberek tucatjai, hogy mennyire nem érdemelte meg, csak annyit mondanak hogy "Bajnok". /Másik verzió,hogy az ellenfél nem érdemli meg a győzelmet, ugyanis ha a gyengébb formában játszó riválisával sem bír,miközben ő csaknem G.O.A.T., akkor tényleg nem érdemli meg./
"Apró" szépséghiba a párhuzamban, hogy a németek-hollandok nyomás alatt még csak jól sem játszottak a spanyolok ellen, ők viszont mikor KELLETT akkor jobban.
Jah,hogy előtte mindkét csapat meggyőzőbb volt? Igen. De ez nem egyfordulós bajnokság, ne akarjunk már egy időmérő alapján futam győzelmeket osztogatni :)
Senki sem mondta nekik hogy azon a meccsen rosszul kell játszaniuk, kaptak lehetőséget,(egy NAGY lehetőséget, egy max.közepes spanyol csapatot) ám mégis betojtak, és elbuktak.