Idézet (Jessy @ 2013.06.11. 01:18)
Lehet,hogy teljesen más jellegű a probléma,de nekem egy majdnem 4 éves Asusom van,amiben kb.2 év után volt cserélve a dvd-író/olvasó,mert egy idő után már nem olvasta be ez sem a dvd-ket.Kiírni még kiírt,de utána mindig egy másik gépen kellett leellenőriznem,hogy jól sikerült-e az írás,mert ha a laptopba tettem vissza a dvd-t,akkor azt írta ki,hogy üres,pedig amúgy teleírta.

Aztán egy idő után már írni se nagyon akart,ekkor lett cserélve.
Néhány hónapig jó volt minden,írt és olvasott,aztán újra semmi,sőt most már még írni se nagyon akar,állandóan azt csinálja,hogy néhány vagy éppen elég sok % után kiírja,hogy az írás nem sikerült...És mindegy,hogy mivel írok,a Windows saját progijával vagy Nero-val.
Úgyhogy szerintem ez az olvasó hibája lesz,még akkor is,ha írott dvd-ket olvas,mert az eredetikkel semmi baja nem lehetne.
Esetleg még a meghajtó illesztőprogramja lehet a hibás,ha volt vmi frissítés vagy ilyesmi,de ez sajnos nem tuti.
Öcsémnek egy Acer Aspire gépe van, nagyjából két éves volt, amikor kihalt belőle a dvd-író. Egy kisebb vagyonért lehetett volna újat venni bele, de úgyis jött a születésnapja, így vettem neki egy külső, USB-n csatlakozó dvd-írót, így a problémája azóta megoldódott.
Ami miatt egy dvd meghajtó nehezebben birkózik meg a gyári lemezekkel, annak lehet oka az írás sebessége, másolásvédelem, régiókód, stb. Írott lemeznél jó esetben ilyen nincs.
Ami az illesztőprogramot illeti, Windows XP-től felfelé minden újabb Windows tartalmazza a cd/dvd meghajtókhoz szükséges illesztőprogramot, így nem valószínű, hogy az rossz lenne. Annyit meg lehet tenni, hogy az Eszközkezelőben eltávolítjuk a dvd meghajtót, majd újraindítjuk a gépet. Ha a Windows automatikusan társít hozzá illesztőprogramot, akkor nem a Win a ludas, hanem nagy esélyjel a dvd-író.