Részletes beszámolóm
A tervezett indulási idõ után nemsokkal el is indultunk Bécsbe, már mindannyian a kis csapattal végtelenül izgatottak voltunk, de õszintén, Celine bevonulásáig személy szerint én nem tudtam elhinni, hogy ez az egész igaz lehet, és velem történhet meg. Igaz volt. És velünk történt meg. Négy óra körül érkeztünk Bécsbe, majd egy roham innivaló-beszerzés után mentünk is a März parkba, ahol jó sok magyarral találkoztunk, és kellemes meglepetésemre teljesen új arcokkal is, a "régi" nagy csapat mellett. Ekkor már kezdett körvonalazódni, hogy létezhet ez az egész, fõleg, hogy Istiék informáltak minket, hogy Céline hátul már megérkezett az arénába; itt van! Kis veszekedés és extra idegtépés után átvehettük Team Celine jegyeinket is, és elkezdõdött az esemény, elkezdõdött az igazi július elseje, amelyre körülbelül fél évet vártunk hivatalosan, és szívünkben éveket, van aki lassan egy évtizedet.
Kint Viviék tetkószalont üzemeltettek a jegyátvétel után, egy elõre legyártott sablon alapján kaphattunk "klasszikus Celine logó" kiszerelésben -igen tartós- tetkókat, melyeket mellesleg bent imádott a kamera, és Angievel megszavaztuk, hogy tuti helyünk van a bónusz DVD-n
Valamivel hét óra elõtt bementünk végre a Stadthalle-ba. Szerencsére rengeteg magyar ismerõs köszönt ránk ugye az elsõ sorban, hogy csak példaként hozzam fel Viviéket, Istit és Tomiékat, de további nevek helyett inkább legyen az, hogy a helyszínen legalább jó félszáz magyar üldögélt, álldogált, és Jon Mesek "ott is vagyok, meg nem is" bevezetõje után tombolgatott
Celine testõrei és színpadi munkatársai kíséretében érkezett be az arénába, majd eltûnve a színpad alatt elkezdõdött a várva várt, mindaddig azért tudat alatt hihetetlennek tûnõ esemény: énekelni fog nekünk! Az I Drove All Night elsõ taktusait meghallva pedig szerencsére senkinek nem maradt kedve a széken ücsörögni, mindenki robbant, szaporodtak a szívverések és az ájulásos gyönyör közelgett, ahogy egyre elérhetõbbé vált Celine... A haja, a feje, és egy pillanat alatt már "ki is ugrott" a színpad alól, és kezdetét vette a koncert, a show, mely egyben volt lírai, drámai, elképesztõ és ütemes, erõs rockos is.
1. I Drove All Night: Az intro egy rész, de maga a szám!!! Hihetetlenül formában volt Celine, bár egy kicsit kihagyott az elején, de mint utóbb kiderült nem az õ hibája volt, a mikrofon valamely része akadt be öltözékébe, így megnyugodtunk, semmi baj sincs, és egészen biztosak lehettünk benne, hogy nem is lesz.
2. The Power Of Love: Sajnos teljesen nem felénk énekelte, mások nagy örömére viszont a jobb kifutón fejezte be a dalt, mely a kivetítõkön nézve is fantasztikusan energikus volt. Ez egy unikum, nem lehet kihagyni egy koncertbõl. Sajnos a háttal ülõ bácsi a színpadnál mutogatni kezdte, hogy üljünk le, de hát most miért ne állnék fel, aki hátul háborog az szedje fel a popóját, mi van; odaragadt a székhez? Ilyen nem adatik meg minden nap, bulizni kell!
3. Taking Chances: Még hogy ülõ koncert
4. It's All Coming Back To Me Now, 5. Because You Loved Me, 6. To Love You More: a számok kicsit rövidítve is voltak, meg egybe is, de semmi panaszra nem lehet ok. Mikor elkezdte a Because You Loved Me c. számot pont felénk, akkor egy pillanatra minden felértékelõdött az emberben
7. Eyes On Me: a szám elõtt lévõ koreográfia elképesztõ volt, nagyon igényes tánc volt, nem ilyen idõhúzó lötty, míg Celine öltözik. A szám lényegi, jelmezileg lényegi részét meg elõttünk kezdte el énekelni egy nagy ventilátor mûködésbe hozásának segítségével. Annyira tökéletes volt
8. All By Myself: no komment. Egy csoda! Celine az ominózus részt épp háttal énekelte, de utána hátrahajolt és minket látott, ahogy nem gyõztünk felugrálni a székekrõl.
9. I'm Alive: ez a remix meg kell hagyni fantasztikusan sikerült! Tényleg nem maradhattunk ülve és tényleg nem lehetett megállni egy kis mozgás nélkül!
10. Shadow Of Love: Folytatva a székek elhagyását, a szám fantasztikus volt! Mindenki mozgott és üvöltözött, mert Celine minden porcikájának energiáját átadta nekünk, mely csak fokozódott...
11. Fade Away: Hát ezt meg kell tapasztalni. Nem lehet szavakban kifejezni azt az energiát és azt a lendületet ami benne volt.
12. I'm Your Angel: Nagyon jó volt, bár Celine nem elõttünk énekelt, hanem fõleg a kifutókon, de nem panaszkodhatunk. Csodálatos szám, örülök, hogy betették.
13. Alone: ezt hallani kell! Felül énekelte a forgó részeken, így nagyon sokszor láthattuk. Csodálatos volt, nagyon nagy energia volt ebben is ám
14. My Love: az elején kicsit megkavarodtunk mi is következik, de aztán szerencsére megkaptuk a My Love-ot is... Csodálatos szám és nem lehetett volna kihagyni! Semmiféleképp nem szabadott volna kihagyni!
15. The Prayer: annyira nem voltam elragadtatva az ötlettõl, hogy Prayer lesz, mondjuk egy Think Twice nagyobbat ütött volna, de aztán teljesen megbékéltem a gondolattal, hiszen fantasztikusan hangzott a szám élõben, melyet Sinatra-módra (All the way) kivetítõ segítségével oldottak meg.
16. Pour que tu m'aimes encore: na itt volt az amikor valamit csináltam, mert Celine megállt visszalépett és intett egyet felém... Azt tudom, hogy a fénnyel babráltam, lehet, hogy valami köze volt a szöveghez, fogalmam sincs. Örök élmény marad. Kár, hogy a végén nem várta ki a tapsot teljesen, hanem továbbrohantak. Kicsit várhatott volna, hiszen aki egy szót sem tudott franciául is végigénekelte a számot!
17. We Will Rock You: egy energikus, mozgósító "kis" átszellemülés a francia balladából
18. The Show Must Go On: ez elképesztõ volt! Celine úgy eleresztette a hangját, hogy még Montrealban is hallották! Hihetetlen mennyi átérzés és erõ volt benne! Le a kalappal.
19. James Brown medley: Celine öltözése alatt fõleg a háttérénekesek és a táncosok csillogtathatták meg tudásukat! Meg kell hagyni nagyon jól esett a háttérénekeseknek, hogy õket is szinte Celine-szintû elismerés fogadta, vegyük a vörös hajú hölgyet, aki 1994 óta énekese Celine-nek és legalább akkora ováció volt, mikor felénk jött ki, mintha Celine közeledett volna. Õ is meglepõdött, de megérdemelte!
20. It's a man's man's world: Energia és erõ! Hatalmas erõ! Elképesztõ volt.
21. Love Can Move Mountaints: mindaddig nem értettem, miért kell ez a dal mindenhová. De már tudom. Óriási energiát és ritmust ad az estet lezáró buli kezdõpontjaként! Nagyon nagyon jó volt, végre az egész Stadthalle felállt!
22. River Deep, Mountain High: a szám felcsendüléséig sajnos tudatosult bennünk, hogy már "csak" két számunk van hátra
23. My Heart Will Go On: ez az elcsépelt, végig felén énekelt ballada élõben olyat szólt, hogy szem nem maradt szárazon! Teljesen más lelkületet kap a csodálatos ruhával és a gyertyákkal! Újra megimádtam a számot!
A koncert befejeztével szerencsére elég hamar rohantunk ki a folyosóra, így kezet tudtunk fogni Celine-nel, ahogy kifelé ment! Mikor kivonult még eszembe jutott, hogy a koncert elején kinéztem magamnak a rózsákat, melyeket a táncosok és Celine használtak. Elkértem õket a biztonságitól, aki készségesen odaadta nekem mindhármat, melybõl kettõt el is osztogattam

1 felhasználónak tetszik: