Részben egyetértek Veled, BeJoyful, azzal kapcsolatban, amit Yujinról írtál, bár még annak ellenére is, hogy kicsit izzadtságszagú a performance, szerintem nem volt akkora mellényúlás ez a választás. Eleve az, hogy egy CUBE-os előadó Hyuna számot választ egy egyéni vállalkozásához, szerintem egészen szimbolikus, és ha már Hyuna (aki önmagában akkora ikon, hogy én már azért odavagyok, hogy Yujin bevállalta), akkor ez a könnyed, játékos stílus és a mezítlábas fellépés sokkal Yujinosabb. A fellépése előtt el is mondta, hogy igazából semmi más célja nincs, mint hogy kóstolgassa a határait és jól érezze magát, amikor fel kell lépnie, ez pedig nekem teljesen átjött.

Ráadásul inkább ez legyen kicsit szétszórt, kicsit amatőr és kicsit nem hozzáillő, mert ez még passzol is a koncepcióhoz, mint mondjuk egy "I'm Not Cool" performance, amibe szerintem belesült volna. Én ebben egészen éreztem Yujin egyéniségét, bár szerintem bele fog még telni egy kis idejébe, mire megtalálja önmagát egyedül a színpadon, ha egyáltalán sikerül neki. Mindenesetre engem eddig megvett, nagyon szurkolok neki, hogy ha nem is a debütáló csapat tagjaként, de olyan sikerrel hagyja el a műsort, amilyet remélt.
Egyébként Rui Qi előadása engem is lenyűgözött, főleg a hangja, egészen különleges a hangszíne. Rajta kívül még az előző adásban dobtam egy hátast néhány leányzótól, például engem
Kawaguchi Yurina megvett kilóra, illetve természetesen nagyon komoly potenciált látok
Ezaki Hikaru-ban is.
(Hikaru esetében amúgy nem tetszik, hogy azóta, hogy képernyőre került, a műsor szinte az arcunkba nyomja, hogy ő az ászok ásza, és érte rajongani KELL. Veszettül tehetséges lány, de neki is van hova fejlődnie, mint mindenki másnak. Mindenesetre rettenetesen meglepődnék, ha ő nem debütálna.) A legnagyobb kedvencem viszont eddig
Youngeun a "Kick It" performanceból - egyszerűen szavakkal nem tudom leírni, mennyire odavoltam minden mozdulatáért. Annyi biztos, hogy ha őt nem látom majd a debütáló csapatban, nagyon csalódott leszek. És hát persze ki ne felejtsem a
Monster Baby formációt, akiktől úgy leesett az állam, hogy azóta keresem...
Ha már Yujin: már az eleje óta ilyen érzésem volt, és ez alapján a két rész alapján még nem ült el a félelmem azzal kapcsolatban, hogy szerintem az Mnet most Yujin drámája köré építi fel a műsort. A Produce 48-ban ugyanez a szerep jutott az After School-os Kaeun-nek: szerencsétlen lány volt a középpontban, egekig magasztalták a kitartásáért, egész mítoszt körítettek köré meg az utolsó esélye köré, hogy aztán az utolsó fordulóban kiejtsék. Kicsit olyan érzésem van, hogy Yujin-nal most ugyanezt játsszák meg: sír, meghatódik, küzd, mindezt úgy, hogy köré körítik a legnagyobb felhajtást, aztán amikor a finishbe érkeznek, kiejtik. Kívánom, hogy ne legyen igazam, de Kaeun esete annyira kiborított, hogy azóta rendkívül szkeptikus vagyok, ha az Mnet valakit annyira a műsora középpontjába rak, mint most Yujin-t. Főleg, hogy ebben a műsorban most sok az utolsó esélyes versenyző, de Yujinnak eddig több képernyő- és sztoriideje volt, mint mindegyiküknek összesen.
Ebből nekem pont nem az jön le, hogy ő is egy a sok versenyző közül, egyenrangú velük, hanem hogy valamiért nagyon középpontba rakták, és valószínűleg nem véletlenül. Mindennek ellenére tényleg nagyon nagyon szeretném, hogy ne legyen igazam, mert nem bírnám azt még egyszer végignézni, amit Kaeun-nel műveltek...
Ahogy egyébként néztem a fellépéseket, nem győztem ámulni, milyen potenciál van a versenyzőkben (fogok még izzadni a szavazásoknál, főleg a cell voting résznél...) - persze nem mindenkiben: elég egyértelmű, hogy kik azok, akiket egyfajta kontrasztként raktak be, hogy mellettük még jobban érvényesüljön a keménymag. Nekem egyébként Sunmi és Tiffany is kellemes csalódás, mint mentorok: kicsit néha azt érzem rajtuk, hogy nekik is új ez a szituáció, és néha mintha lehetnének kicsit keménykezűbbek is, de szerintem fantasztikusan bele fognak majd rázódni. Yeo Jin Goo fantasztikus mosolya meg úgy kell a műsorba, mint egy falat kenyér, teljesen feldob minden unalmasabb jelenetet már a jelenléte is.
Húha, kicsit bő lére eresztettem a mondanivalóm, bocsánat érte

- annyira meglepett a műsor a komplexitásával és a versenyzők potenciáljával, hogy napokig tudnék beszélni róla. Nagyon izgatott vagyok a folytatással kapcsolatban.