Idézet (Sally Sparrow @ 2011.05.03. 14:53)
Egyébként ki mit gondol a 06x01 legeslegelejéről? Gondolom a későbbiekben annak is lesz jelentősége majd. Mit keresett ott a Doktor, ahol? A helyzet félreérthető volt, vagy nagyon is egyértelmű..? Nem lehet, hogy ott esetleg megfogant egy baba..?
Azt is megfigyeltem, hogy a rész legelején ott heverő ruhadarabok... Nos, annak a Dokinak bordó volt a nyakkendője, míg a másik(ak)nak sötétbarna... Nem? Ez is jelenthet valamit... Meg az a festmény... Mi lehet a szerepe? (Ahogy pár sorral előrébb írtam, nem vagyok benne biztos, hogy a Doki csak simán modellt állt.) Meg mi volt az a gömb, amivel távozott a Towerből..? A TARDIS már csak fülke alakot tud... Esetleg léggömb? De ki ment oda léggömbbel?

Nos, szerintem van ezekre magyarázat, csak lehet, hogy nem helyénvalóak.

A Doki mit keresett ott, ahol? Mármint Amerikában? Moffat műve, szerintem nem oszt nem szoroz. A Doki jövőbeli énje küldözgette szét a számos borítékokat és tudta is, hogy meg fog halni, ezért hívta oda az idős csókát, hogy segítsen Rivernek elégetni. Ha a jövőbeli énje tudta ezt, a mostani akkor nem mert az úgy elég nagy hülyeség lenne ráadásul 1969-ben vagyunk, a jövője a múltban halt meg, ami azt jelenti, hogy nincs jövője (abban a testben). Ilyen szempontból jobb is hogy nem tudott regenerálódni.
Szerintem a festménynek az ég világon semmi jelentősége sincsen. Ahogyan 10 hozzáment kihez is? Queen Elizabethez vagy kihez, úgy készíttethetett magáról képet, az meg, hogy milyen ruha volt rajta, az már csak mellékes. Néha ő is nézhet tükörbe és láthatja hogy milyen borzasztóan áll neki az a ruha, nem?