Na, képbe kerültem. Megtekintettem én is a 06x01-02-t.
Én leszek talán az egyedüli, aki nem esett hasra tőle..?
Nekem már túl amcsi feelingje volt az egésznek, kb. mintha valami hollywoodi nagyprodukciót láttam volna, igazából volt, hogy el is felejtettem, hogy amit éppen nézek, az a Doctor Who.
Túl sok korábbi elem ismételte magát, és már megint túl van misztifikálva. A korábbi elemeken értem például azt, hogy a korábbi epizódok jutottak eszembe a részekről. Blink, Silence (!) in the library, The empty child, The Doctor dances... Satan's pit... Ez a szkafanderes dolog. Nekem totálisan a könyvtáros rész jött vissza. (mondjuk részben evidens, mert ugye kapcsolódnak egymáshoz a részek + maga Moff) Éppen ezért nem is éreztem nagy lelkesedést.
River szerintem biztosan nem a Doki gyereke, különben miért smárolná le..? Inkább Amy gyerekére tippelnék... És hogy ki az apa? A Doki akkor nem lehet... De akkor hogy tud regenerálódni?
A kislány árva. Tehát ha Amy terhes, és tényleg az övé, akkor ő is meghal. Nemsokára. Nem?
Csomó gondolat van a fejemben, de most nem tudom rendszerezve, értelmesen leírni. Még le kell ülepednie a dolognak.

Szerintem a megoldás egyszerűbb, mint hinnénk. Csak megint ezek a hatalmas, barokkos körítések, amiket nem szeretek...
Lényeg a lényeg, nekem van egy viszonylagos kép a fejemben és éppen ezért nem is hozott lázba eddig még az új évad.

(ja, és még volt egy kis Támad a Mars! és X-akták hangulata is)
De hogy pozitívat is mondjak. Matt Smith mintha előnyére változott volna Doktorként... Már nem látom azt, hogy erőltetné a jópofa vagyok figurát, nem érzem, hogy 10-et próbálná bárhogy is másolni karakterileg. És ez jó. Most én is láttam a komoly, érett, belül idős Doktort. Nem gondoltam volna, hogy ez a pillanat is eljön egyszer.
Amúgy a csónakos-tüzes jelenet télleg teccett.