Nemes ügy érdekében harcolt a sztár, ám a végén összetűzésbe keveredett a hatóságokkal.
A teljes cikkhez kattints ide!
Letartóztatták Cole Sprouse-t
2020. június 02. 13:32
|
rosa82 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.09. Hozzászólás: 2233 Csatolások: 0 Azonosító: 201674 offline
|
Békés tüntetés üzletek kirabolva felgyújtva ablakok betörve a BLM mozgalom nem olyan szuper és támogató mint tesznek néhány éve egy blm-es tag megölt egy rendőrt csak mert a "disznok megérdemlik" a rendőr 25 éves volt és fekete szimplán az egyenruha miatt megölték most meg mindenhol azt hangoztatják hogy a fehérek rasszisták meg kivételes helyzetüek amiben van igazság de nem kéne általánosítaniuk. Egy rendőr ölt egy ártatlan embert nem az összes zsaru és nem az összes fehér ember. Az hogy valaki fehérbőrű nem jelenti automatikusan hogy rasszista hiába tesznek úgy igen van nagyon sok rasszista ember de nem csak a fehérek között. Jobban kéne figyelni milyen embereket engednek be a fegyveres erőkhöz mert van a rendőrök közt is rasszista ember de nem mindegyik az, most itt egy rendőr volt a gyilkos de mindegyiket egy kalap alá veszik vele ami nem tisztességes. Kapja meg a bűntetését amit megérdemel ne legyenek enyhítő körülmények de a családja nem tehet róla milyen egy szemét őket miért támadják és a rengeteg üzlet tulajdonos akiknek kirabolták vagy felgyújtották az üzletét ők mit ártottak ezeknek a szuper együttérző tüntetőknek, üvegekkel téglákkal és molotov koktéllal dobálják a rendőröket mert megérdemlik de összefogásról meg egyenlőségről beszélnek és hogy legyünk jók egymáshoz
2020. június 02. 13:37
|
|
Angel_Tzuyuvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 20.04.01. Hozzászólás: 423 Csatolások: 0 Azonosító: 276094 offline
|
Arra azért kiváncsi lennék,akkor is ekkora média figyelmet kapna ez mozgalom,ha mondjuk az Afrikában élők kezdik el? Én megértem,ez egy jó és nemes cél,igenis tenni kell hogy változzanak a dolgok,de nem kisboltok kifosztásával fogják elérni a céljukat,lehet azoknak a vállalkozoknak az egyetlen bevétele,egy élet munkája és tönkre tesznek mindent. Sok amerikai azt hiszi körülöttük forog a világ,minket rasszistának hívnak,mert nem osztogatjuk a petíciókat twitteren,de az usa hányszor segített másokon? Sőt sok dolog ő miattuk történt meg. A palesztínekre megint lecsaptak,arról mért nem beszél senki?
1 felhasználónak tetszik:
Harlow
2020. június 02. 13:39
|
|
Angel_Tzuyuvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 20.04.01. Hozzászólás: 423 Csatolások: 0 Azonosító: 276094 offline
|
Rasszisták pedig nem csak fehérek lehetnek,de ezzel sokan nincsenek tisztában.
2020. június 02. 13:51
Semmi bajom a tüntetéssel, sőt nagyon örülök, hogy van, és az emberek felfigyelnek rá. Viszont a kisboltkirablást és gyújtogatást nem igazán értem. Persze, egy pillanat erejéig büszkén bólogattam, de utána olyannak éreztem ÉN magamat, aki ott sem volt, minthogyha ugyanolyanok lennénk, mint a rendőrÖk, mert nehogy azt higgyétek, hogy a probléma itt kezdődött, hanem már nagyon rég. Instagrammon szétnézhettek, mert ott van minden a barnabőrűek verésétől egészen az állatok lövéséig, szóval nehogy azt higgyétek, hogy ő volt az egyetlen rendőr, és emiatt van botrány az államokban. Nem, az emberek régi sebeket is visszaadnak.
2020. június 02. 14:42
|
|
Paviast✰rgirl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 18.08.11. Hozzászólás: 17195 Csatolások: 192819 Azonosító: 270554 offline
|
"Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do it." - Martin Luther King Jr.
Ez az a gondolat, amit olyan sokan elfelejtenek, akik most akár az interneten, akár élőben szítják a feszültséget. Az igazságszolgáltatás nevében jogosnak elkönyvelt vandalizmus semmivel sem különb annál, mint ami ellen most a tüntetések zajlanak. A rasszizmus rettenetes dolog, de 1. ahogy Angel_Tzuyu írta, nem csak a fehér ember képes rá; 2. azzal nem fog véget érni, ha a tüntetők most magántulajdont rongálnak és dühöngenek. Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy a tüntetések feleslegesek, sőt. De mindennek van egy határa, amit ebben az esetben időnként mindkét oldal masszívan átlép.
A rendőri túlkapásokról pedig annyit, hogy egy-egy agresszív összecsapás alapján az emberek minden rendőrre rámondják, hogy "rasszista állat, aki csupán élvezetből szadizza a békés tüntetőket". Persze, hogy vannak állat rendőrök, akik igazságtalanul járnak el. De a többség parancsot teljesít, nem meggyőződésből van ott. Ők is emberek, el kell látniuk magukat és a családjukat: a parancsmegtagadás az állásukba is kerülhet. Ha a vezetőség azt mondja, oszlassanak tömeget, nekik kötelességük megtenni, és nem mondhatnak nemet, ha másnap is be akarnak menni dolgozni. Ezt senki ne felejtse el, aki görénynek tartja az amerikai rendőrséget. Ahogy azt se, hogy közveszélyes, rasszista emberek mindenhol vannak, és nem lenne szabad köztük különbséget tenni: senkinek sincs joga erőszakhoz folyamodni ebben a helyzetben, és szerintem egyik oldalnak sem megbocsátható. Aki tényleg változást akar, az most nem agresszívkodik.
Egyébként csodás képek vannak a békés tüntetésekről, ahol tüntető és a rend őre összekarolva állnak ki az ügyért, a legteljesebb egyetértésben. Csodás felvételek, érdemes azokat is nézegetni, nem csak a brutalitást.
Ez az a gondolat, amit olyan sokan elfelejtenek, akik most akár az interneten, akár élőben szítják a feszültséget. Az igazságszolgáltatás nevében jogosnak elkönyvelt vandalizmus semmivel sem különb annál, mint ami ellen most a tüntetések zajlanak. A rasszizmus rettenetes dolog, de 1. ahogy Angel_Tzuyu írta, nem csak a fehér ember képes rá; 2. azzal nem fog véget érni, ha a tüntetők most magántulajdont rongálnak és dühöngenek. Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy a tüntetések feleslegesek, sőt. De mindennek van egy határa, amit ebben az esetben időnként mindkét oldal masszívan átlép.
A rendőri túlkapásokról pedig annyit, hogy egy-egy agresszív összecsapás alapján az emberek minden rendőrre rámondják, hogy "rasszista állat, aki csupán élvezetből szadizza a békés tüntetőket". Persze, hogy vannak állat rendőrök, akik igazságtalanul járnak el. De a többség parancsot teljesít, nem meggyőződésből van ott. Ők is emberek, el kell látniuk magukat és a családjukat: a parancsmegtagadás az állásukba is kerülhet. Ha a vezetőség azt mondja, oszlassanak tömeget, nekik kötelességük megtenni, és nem mondhatnak nemet, ha másnap is be akarnak menni dolgozni. Ezt senki ne felejtse el, aki görénynek tartja az amerikai rendőrséget. Ahogy azt se, hogy közveszélyes, rasszista emberek mindenhol vannak, és nem lenne szabad köztük különbséget tenni: senkinek sincs joga erőszakhoz folyamodni ebben a helyzetben, és szerintem egyik oldalnak sem megbocsátható. Aki tényleg változást akar, az most nem agresszívkodik.
Egyébként csodás képek vannak a békés tüntetésekről, ahol tüntető és a rend őre összekarolva állnak ki az ügyért, a legteljesebb egyetértésben. Csodás felvételek, érdemes azokat is nézegetni, nem csak a brutalitást.
2020. június 02. 15:23
|
|
Viróvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.27. Hozzászólás: 299 Csatolások: 0 Azonosító: 261532 offline
|
Én megértem ezt a mozgalmat, és támogatom is. Egy dolgon azonban folyton fenn akadok, ha ezzel kapcsolatos híreket látok/erre gondolok.
Vegyük példának akkor Cole Sprouse-t. Eddig, ha jól tudom egyetlen egyszer SEM szólalt fel a rasszizmus ellen. Én megértem, hogy a George Floyd-dal történtek felborzolták a kedélyeket, de rajta kívül nem egy ártatlan embert öltek még meg, a közeli és a távoli múltban. Ahogy látom az instán és több közösségi oldalon is, az emberek úgy harcolnak és tüntetnek, mintha legalább az ő szerettükkel történt volna ez.
Amint mondtam, támagotom a mozgalmat, ezzel a kommentel csak arra akartam utalni, hogy az eddig erre a problémára rá sem bagózó emberek most jószerivel őrjöngenek. Lehet támadni, de ez a véleményem.
Vegyük példának akkor Cole Sprouse-t. Eddig, ha jól tudom egyetlen egyszer SEM szólalt fel a rasszizmus ellen. Én megértem, hogy a George Floyd-dal történtek felborzolták a kedélyeket, de rajta kívül nem egy ártatlan embert öltek még meg, a közeli és a távoli múltban. Ahogy látom az instán és több közösségi oldalon is, az emberek úgy harcolnak és tüntetnek, mintha legalább az ő szerettükkel történt volna ez.
Amint mondtam, támagotom a mozgalmat, ezzel a kommentel csak arra akartam utalni, hogy az eddig erre a problémára rá sem bagózó emberek most jószerivel őrjöngenek. Lehet támadni, de ez a véleményem.
2020. június 02. 17:39
|
|
Rainbowbubble3366visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.12.10. Hozzászólás: 156 Csatolások: 0 Azonosító: 261278 offline
|
@Viró tökéletesen egyet értek veled!
Azt még hozzá tenném, hogy megértem miért csinálják, azt viszont egyáltalán nem ahogy csinálják (itt most nem Cole-t értem)... Miért jó az, hogy vandálkodnak? Mert ez már konkrétan arról szól. Oké, hogy békés eszközökkel annyian nem figyeltek fel rájuk de most azzal senki sem lesz előrébb, ha betörnek xy boltjában, feldúlják stb. Most ezek az ártatlan emberek bántanak ártatlan embereket.
Azt még hozzá tenném, hogy megértem miért csinálják, azt viszont egyáltalán nem ahogy csinálják (itt most nem Cole-t értem)... Miért jó az, hogy vandálkodnak? Mert ez már konkrétan arról szól. Oké, hogy békés eszközökkel annyian nem figyeltek fel rájuk de most azzal senki sem lesz előrébb, ha betörnek xy boltjában, feldúlják stb. Most ezek az ártatlan emberek bántanak ártatlan embereket.
2020. június 02. 22:27
|
|
riri17coup d'état |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.18. Hozzászólás: 15998 Csatolások: 3351 Azonosító: 141001 offline
|
igen, tény és való, nem szól fel egyik híresség sem a rasszizmus ellen, mert már 2020-at írunk és ennek már rég nem kéne problémának lennie. george floyd esete már csak hab a tortán volt, brutális volt az a video, ami a haláltusáját mutatja.
vannak békés tüntetők és olyanok is, akik betörnek mindenféle boltba, de amúgy a rendőrök is viszik dobozszámra a nike cipőket. emellett a drága elnök úr, mialatt azt nyilatkozta, hogy támogatja a békés tüntetőket, bevetette a katonaságot... vannak normális rendőrök, viszont vannak olyanok, akik gumilövedékkel lövöldöznek, könnygázt vetnek be, letakarják a jelvényüket, hogy ne lehessen felismerni őket stb.
fogalmam sincs mi fog még történni ebben az évben, egy több évados sorozatot lehetne már most forgatni belőle, de azt az egyet remélem, hogy trump többet nem lesz elnök.
vannak békés tüntetők és olyanok is, akik betörnek mindenféle boltba, de amúgy a rendőrök is viszik dobozszámra a nike cipőket. emellett a drága elnök úr, mialatt azt nyilatkozta, hogy támogatja a békés tüntetőket, bevetette a katonaságot... vannak normális rendőrök, viszont vannak olyanok, akik gumilövedékkel lövöldöznek, könnygázt vetnek be, letakarják a jelvényüket, hogy ne lehessen felismerni őket stb.
fogalmam sincs mi fog még történni ebben az évben, egy több évados sorozatot lehetne már most forgatni belőle, de azt az egyet remélem, hogy trump többet nem lesz elnök.
2020. június 03. 01:57
|
Klaudiaasmúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 20.01.18. Hozzászólás: 14 Csatolások: 0 Azonosító: 274707 offline
|
Azt is hozzá kell tenni , hogy békés tüntetésnek indult , az amerikai rendőrök gondolták úgy,hogy akkor csak így a tömegbe hajtsunk a kocsinkkal és csak így ártatlan idős embereket meg fiatalokat verjünk szét.
A rendőrök kezdték az egészet,nem a tüntetők!!! Videók is vannak erről, és beszámoltak erről emberek is ,akik ott voltak.
Láttam olyan videókat is ,amikbe rendőrök csak így normális nyugodt tüntetőket elkezdtek lökdösni és ütni., volt olyan is, hogy két személy ment át azon a helyen ,ahol volt a tüntetés ( nem voltak tüntetők) és a rendőrök ők nélkül kitörtek a kocsi ablakát és kiráncigáltak őket erőszakkal, pedig csak hazaakartak menni.
Nagyon szemtelenek voltak a rendőrök, szerintem azt nem mondták nekik a főnökük,hogy olyat is bántsanak akik semmi rosszat nem csinálnak.
A rendőrök kezdték az egészet,nem a tüntetők!!! Videók is vannak erről, és beszámoltak erről emberek is ,akik ott voltak.
Láttam olyan videókat is ,amikbe rendőrök csak így normális nyugodt tüntetőket elkezdtek lökdösni és ütni., volt olyan is, hogy két személy ment át azon a helyen ,ahol volt a tüntetés ( nem voltak tüntetők) és a rendőrök ők nélkül kitörtek a kocsi ablakát és kiráncigáltak őket erőszakkal, pedig csak hazaakartak menni.
Nagyon szemtelenek voltak a rendőrök, szerintem azt nem mondták nekik a főnökük,hogy olyat is bántsanak akik semmi rosszat nem csinálnak.
2020. június 03. 12:54
|
|
Selzleighade™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 11.07.20. Hozzászólás: 4446 Csatolások: 136815 Azonosító: 155975 online
|
Idézet (Viró @ 2020.06.02. 15:23)
Ahogy látom az instán és több közösségi oldalon is, az emberek úgy harcolnak és tüntetnek, mintha legalább az ő szerettükkel történt volna ez.
Azért ez így elég viccesen hangzik. Valószínűleg, azért, mert a környezetükben van legalább egy fekete ember, akivel bármikor hasonló történhet. George Floyd esete előtt a rendőrség nagyon könnyen el tudta simítani az összes fekete-ellenes akciójukat, úgy, ahogyan ezzel is tették volna, ha nem veszik videóra. És igen, példáloztál Cole-lal, mert éppen róla cikkeztek, de én sokkal jobban örülök annak, hogy arra használják a platformukat, hogy felszólaljanak ezzel kapcsolatban. Itt már nem csak Floyd-ról van szó, rengeteg eset került nyilvánosságra, amiről szintén posztolnak a hírességek. Természetesen nem támogatandó a rablás, fosztogatás, vandálkodás, de a békés tüntetéssel semmi probléma. Itt már nem csak Floyd miatt tüntetnek, hanem azért, hogy ez ne történhessen meg újra.
2020. június 03. 20:32
|
|
Zoehthe bolter |
Csoport: Tag Csatlakozott: 18.11.22. Hozzászólás: 6923 Csatolások: 3536 Azonosító: 271178 offline
|
Bepötyögtem ide egy hosszú kommentet, de végül kitöröltem. Azt viszont azért ne felejtsük el, hogy ártatlan afroamerikai emberek meggyilkolása, illetve többévszázados elnyomása sokkal súlyosabb bűntett, mint a vandalizmus. Én sem támogatom a fosztogatást, ám a két dolog össze sem hasonlítható, és határozottan nem egyenértékű. Továbbá, ha már nem érintettként valaki hozzászól ehhez a témához, előtte érdemes több forrásból is tájékozódni, illetve mellőzni a helyzet elbagatellizálását. Tisztában vagyok vele, hogy innen, Európából távolinak tűnhetnek a most az USA-ban zajló események, ám mégiscsak emberéletekről van szó, valamint egy komoly, létező problémáról.
És nem tudom, érdekel-e ez bárkit is, de szeretnék pár linket megosztani. Ezen, aki szeretne, magyar nyelven kaphat információkat nemcsak a Black Lives Matter mozgalmat illetően, hanem arról is, hogy hogyan tudja azt segíteni akár adományokkal, akár petíciók kitöltésével stb. A koronavírus helyzetre való tekintettel tudom, sokaknál nem jöhet szóba a pénzadomány, azonban, ha valaki mégis támogatni szeretné a BLM mozgalmat, az ezen és ezen a linken keresztül megteheti. Két youtube videóról van szó, a reklámokból összegyűlt pénzösszeg pedig olyan szervezetekhez kerül majd, amelyek az ügyet támogatják (több infó erről a leírásban). A videókat nem kötelező aktívan nézni, bedughatjátok a fülest és csinálhattok közben mást, de fontos, hogy a hangerőt ne vegyétek le, illetve ne használjatok reklámblokkolót:)
És nem tudom, érdekel-e ez bárkit is, de szeretnék pár linket megosztani. Ezen, aki szeretne, magyar nyelven kaphat információkat nemcsak a Black Lives Matter mozgalmat illetően, hanem arról is, hogy hogyan tudja azt segíteni akár adományokkal, akár petíciók kitöltésével stb. A koronavírus helyzetre való tekintettel tudom, sokaknál nem jöhet szóba a pénzadomány, azonban, ha valaki mégis támogatni szeretné a BLM mozgalmat, az ezen és ezen a linken keresztül megteheti. Két youtube videóról van szó, a reklámokból összegyűlt pénzösszeg pedig olyan szervezetekhez kerül majd, amelyek az ügyet támogatják (több infó erről a leírásban). A videókat nem kötelező aktívan nézni, bedughatjátok a fülest és csinálhattok közben mást, de fontos, hogy a hangerőt ne vegyétek le, illetve ne használjatok reklámblokkolót:)
2020. június 04. 01:05
|
|
Paviast✰rgirl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 18.08.11. Hozzászólás: 17195 Csatolások: 192819 Azonosító: 270554 offline
|
Idézet (Zoeh @ 2020.06.03. 20:32)
Bepötyögtem ide egy hosszú kommentet, de végül kitöröltem. Azt viszont azért ne felejtsük el, hogy ártatlan afroamerikai emberek meggyilkolása, illetve többévszázados elnyomása sokkal súlyosabb bűntett, mint a vandalizmus. Én sem támogatom a fosztogatást, ám a két dolog össze sem hasonlítható, és határozottan nem egyenértékű. Továbbá, ha már nem érintettként valaki hozzászól ehhez a témához, előtte érdemes több forrásból is tájékozódni, illetve mellőzni a helyzet elbagatellizálását. Tisztában vagyok vele, hogy innen, Európából távolinak tűnhetnek a most az USA-ban zajló események, ám mégiscsak emberéletekről van szó, valamint egy komoly, létező problémáról.
Igen, tény, hogy az elnyomás és szisztematikus, intézményesedett rasszizmus nagyobb bűntett, mint a vandalizmus, ezt senki nem vitatja, és senki nem bagatellizálja el. De ezért a több évszázados bűntettért nem a vállalkozóknak, a bolttulajdonosoknak, az utcán parkoló magánembereknek kell megfizetniük. Képzeld magad elé a helyzetet: valaki (sokan) autót akar venni. Meg is veszi, de a saját keretéből nem jönne ki, így hitelt vesz fel. Ezt a hitelt évekig fizeti, kitartóan, mellette dolgozik, eltartja a családját, és néha ne adj Isten kikapcsolódik. Ez az autó az utcán parkol, nem sok vizet zavar. Aztán jön egy tüntetés, az autó pedig áldozatául esik az épp aktuális igazságszolgáltatásának. Emberünk fizetheti tovább a hitelt, egy már nem létező autóra; jó eséllyel tönkre is megy bele. És ez nem egyszeri eset, minden erőszakos tüntetésnek vannak ilyen áldozatai. A bolttulajdonosok. A vállalkozások. Emberek megélhetésével szórakozik az, aki igazságszolgáltatás címen boltokat tör össze, foszt ki, utcai térfigyelő kamerákat zúz össze, hogy utólag ne lehessen előállítani magán- vagy köztulajdon rongálásért. És nem, nem csak a feketék csinálják:) Ez miért jobb, mint a rasszizmus? Miért dicsőbb, vagy miért emberségesebb? Komplett gondolkodásmódot kell változtatnia az emberiségnek, és ez erőszakkal nem megy. De ez a szép az emberiségben: nem tanul a történelem során elkövetett hibákból, és nem veszi észre, hogy SOHA nem az erőszak hozott hosszútávú eredményeket. Viszont cserébe több mindenkinek fáj, és jobban. Dicső:)
(Mielőtt konfliktust generálnék: ez mindkét oldalra olvasandó, nem csak egyikre vagy másikra.)
És még valami, ami nem az előző hozzászólásra reakció, csak egy gondolat, ami az előző hozzászólásomból kimaradt: veszettül jó lenne, ha az emberek ingerküszöbét nem csak az piszkálná meg, ha végignézik valaki emberhez nem méltó, kegyetlen haláltusáját egy videón, hanem a kisebb médiafigyelmet kapó, sokkoló felvételektől mentes esetek is. Jó lenne, ha már csak hallás alapján kicsapná a biztosítékot az, ami Breonna Taylorral és annyi más emberrel történt; a rasszizmus összes áldozatával, feketével, ázsiaival, fehérrel, mindenkivel; ha az amerikaiak és mindenki más elgondolkodna azon, mi folyik a Közel-Keleten; vagy ha csak a saját hazánk tájékán nagyobb figyelmet fordítanánk a lokális problémákra (minden ország a sajátjára). És ebben mindenki hunyó, az is, aki most a legbőszebben tüntet az utcákon. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben, de valamilyen szinten mindenki.
2020. június 05. 10:06
|
|
Zoehthe bolter |
Csoport: Tag Csatlakozott: 18.11.22. Hozzászólás: 6923 Csatolások: 3536 Azonosító: 271178 offline
|
Idézet (Harlow @ 2020.06.04. 01:05)
Igen, tény, hogy az elnyomás és szisztematikus, intézményesedett rasszizmus nagyobb bűntett, mint a vandalizmus, ezt senki nem vitatja, és senki nem bagatellizálja el. De ezért a több évszázados bűntettért nem a vállalkozóknak, a bolttulajdonosoknak, az utcán parkoló magánembereknek kell megfizetniük. Képzeld magad elé a helyzetet: valaki (sokan) autót akar venni. Meg is veszi, de a saját keretéből nem jönne ki, így hitelt vesz fel. Ezt a hitelt évekig fizeti, kitartóan, mellette dolgozik, eltartja a családját, és néha ne adj Isten kikapcsolódik. Ez az autó az utcán parkol, nem sok vizet zavar. Aztán jön egy tüntetés, az autó pedig áldozatául esik az épp aktuális igazságszolgáltatásának. Emberünk fizetheti tovább a hitelt, egy már nem létező autóra; jó eséllyel tönkre is megy bele. És ez nem egyszeri eset, minden erőszakos tüntetésnek vannak ilyen áldozatai. A bolttulajdonosok. A vállalkozások. Emberek megélhetésével szórakozik az, aki igazságszolgáltatás címen boltokat tör össze, foszt ki, utcai térfigyelő kamerákat zúz össze, hogy utólag ne lehessen előállítani magán- vagy köztulajdon rongálásért. És nem, nem csak a feketék csinálják:) Ez miért jobb, mint a rasszizmus? Miért dicsőbb, vagy miért emberségesebb? Komplett gondolkodásmódot kell változtatnia az emberiségnek, és ez erőszakkal nem megy. De ez a szép az emberiségben: nem tanul a történelem során elkövetett hibákból, és nem veszi észre, hogy SOHA nem az erőszak hozott hosszútávú eredményeket. Viszont cserébe több mindenkinek fáj, és jobban. Dicső
(Mielőtt konfliktust generálnék: ez mindkét oldalra olvasandó, nem csak egyikre vagy másikra.)
És még valami, ami nem az előző hozzászólásra reakció, csak egy gondolat, ami az előző hozzászólásomból kimaradt: veszettül jó lenne, ha az emberek ingerküszöbét nem csak az piszkálná meg, ha végignézik valaki emberhez nem méltó, kegyetlen haláltusáját egy videón, hanem a kisebb médiafigyelmet kapó, sokkoló felvételektől mentes esetek is. Jó lenne, ha már csak hallás alapján kicsapná a biztosítékot az, ami Breonna Taylorral és annyi más emberrel történt; a rasszizmus összes áldozatával, feketével, ázsiaival, fehérrel, mindenkivel; ha az amerikaiak és mindenki más elgondolkodna azon, mi folyik a Közel-Keleten; vagy ha csak a saját hazánk tájékán nagyobb figyelmet fordítanánk a lokális problémákra (minden ország a sajátjára). És ebben mindenki hunyó, az is, aki most a legbőszebben tüntet az utcákon. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben, de valamilyen szinten mindenki.
Nyilván evidens a magántulajdon tiszteletben tartása, és ha visszaolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy én sem támogatom sem a vandalizmust, sem pedig a fosztogatást, ergo nem tartom dicső tettnek sem – nem is értem, honnan jött ez. A szisztematikus rasszizmussal továbbra sem hoznám párhuzamba, de ettől még nem neveznem a vandalizmust jónak. Viszont, ha már valaki szót emel az utóbbi ellen (jogosan, persze), akkor a rendőri brutalitást, és magát a BLM mozgalmat sem kellene hattérbe szorítani, sőt, sokszor teljesen kihagyni. Arról sok komment (nem csak itt) említést sem tesz, hogy a tüntetések a rendőri beavatkozásokig többnyire békés körülmények közt zajlottak (itt és itt elérhető videók), sem az indokolatlan könnygáz használatról, vagy arról, hogy a gumilövedékektől többen is súlyosan megsérültek- vannak, akik egyáltalán nem is mernek elmenni a tüntetésre, mivel féltik a testi épségüket, vagy az állásukat. És igen, az erőszak nem jó válasz az erőszakra, ezzel maximálisan egyetértek, valamint fontos szót ejteni az anyagi kárt elszenvedőkről is, ám nem szabad megfeledkezni a globálisan sokakat érintő problémáról sem, illetve a tüntetések céljáról sem – a kicsapongók nem reprezentálják az összes felszólalót. Arról nem is beszélve, hogy a média eleve szereti a legrosszabb arcát mutatni ezen megmozdulásoknak, vegyük példának akár a Pride-ot is. Azt az állításomat, miszerint sokan tájékozatlanul szólnák hozzá a témához, még mindig tartom egyébként – az elbagatellizálásról szólót is, bár én ezt általánosságban értettem, és nem a rasszizmus-vandalizmus összehasonlítása kapcsán.
Abban egyetértek veled, hogy jó lenne, ha a kisebb igazságtalanságok, vagy a mikroagresszió is legalább annyira megérintenék az embereket, mint George Floyd haláltusája – én személy szerint nem láttam a videót, de hozzátenném, szerintem nemcsak maga a tett brutalitása, hanem a felvétel ténye is hozzájárult ahhoz, hogy az eset ekkora visszahangot kapott. És valóban több médiafigyelmet érdemelne akár a közel-keleti helyzet, akár a magyarországi nemváltást ellehetetlenítő törvény, viszont a tiéd mellett leginkább Angel_Tzuyu kommentjére is reagálva, ettől még nem kéne elsajnálni a feketéktől (és nem, nem csupán az USA-ban élnek feketék) az ő ügyükre irányuló figyelmet. Nem támogatom ezt a „ha ők nem, mi sem” mentalitást, ez mégis kinek jó? Különben meg, ha valaki egy retweet-re nem képes az ügy érdekében, az azért elgondolkodtató
Próbáltam több mindent is belesűríteni ebbe a kommentbe, de úgy érzem, így is sok minden kimaradt... Ez egy komplex ügy, nehéz mindenről szót ejteni, ám többek között ezért is emeltem ki az első hozzászólásomban, hogy nem szabad könnyelműen fogalmazni a témát illetően.
1 felhasználónak tetszik:
Harlow
2020. június 05. 10:32
|
|
Paviast✰rgirl |
|
Idézet (Zoeh @ 2020.06.05. 10:06)
Nyilván evidens a magántulajdon tiszteletben tartása, és ha visszaolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy én sem támogatom sem a vandalizmust, sem pedig a fosztogatást, ergo nem tartom dicső tettnek sem – nem is értem, honnan jött ez. A szisztematikus rasszizmussal továbbra sem hoznám párhuzamba, de ettől még nem neveznem a vandalizmust jónak. Viszont, ha már valaki szót emel az utóbbi ellen (jogosan, persze), akkor a rendőri brutalitást, és magát a BLM mozgalmat sem kellene hattérbe szorítani, sőt, sokszor teljesen kihagyni. Arról sok komment (nem csak itt) említést sem tesz, hogy a tüntetések a rendőri beavatkozásokig többnyire békés körülmények közt zajlottak (itt és itt elérhető videók), sem az indokolatlan könnygáz használatról, vagy arról, hogy a gumilövedékektől többen is súlyosan megsérültek- vannak, akik egyáltalán nem is mernek elmenni a tüntetésre, mivel féltik a testi épségüket, vagy az állásukat. És igen, az erőszak nem jó válasz az erőszakra, ezzel maximálisan egyetértek, valamint fontos szót ejteni az anyagi kárt elszenvedőkről is, ám nem szabad megfeledkezni a globálisan sokakat érintő problémáról sem, illetve a tüntetések céljáról sem – a kicsapongók nem reprezentálják az összes felszólalót. Arról nem is beszélve, hogy a média eleve szereti a legrosszabb arcát mutatni ezen megmozdulásoknak, vegyük példának akár a Pride-ot is. Azt az állításomat, miszerint sokan tájékozatlanul szólnák hozzá a témához, még mindig tartom egyébként – az elbagatellizálásról szólót is, bár én ezt általánosságban értettem, és nem a rasszizmus-vandalizmus összehasonlítása kapcsán.
Abban egyetértek veled, hogy jó lenne, ha a kisebb igazságtalanságok, vagy a mikroagresszió is legalább annyira megérintenék az embereket, mint George Floyd haláltusája – én személy szerint nem láttam a videót, de hozzátenném, szerintem nemcsak maga a tett brutalitása, hanem a felvétel ténye is hozzájárult ahhoz, hogy az eset ekkora visszahangot kapott. És valóban több médiafigyelmet érdemelne akár a közel-keleti helyzet, akár a magyarországi nemváltást ellehetetlenítő törvény, viszont a tiéd mellett leginkább Angel_Tzuyu kommentjére is reagálva, ettől még nem kéne elsajnálni a feketéktől (és nem, nem csupán az USA-ban élnek feketék) az ő ügyükre irányuló figyelmet. Nem támogatom ezt a „ha ők nem, mi sem” mentalitást, ez mégis kinek jó? Különben meg, ha valaki egy retweet-re nem képes az ügy érdekében, az azért elgondolkodtató:)Itt egyébként találhattok linkeket a palesztin, vagy a hongkongi ügy kapcsán is, ezen keresztül pedig segíthettek egy konkrét esetnél is – ha megemlítetek egy témát, problémát, aminél szívesen segítenétek, nyugodtan linkelhettek is hozzá kapcsolódó cikkeket stb., azzal szerintem mindenki többre megy, és így ér célt hozzászólás:)
Próbáltam több mindent is belesűríteni ebbe a kommentbe, de úgy érzem, így is sok minden kimaradt... Ez egy komplex ügy, nehéz mindenről szót ejteni, ám többek között ezért is emeltem ki az első hozzászólásomban, hogy nem szabad könnyelműen fogalmazni a témát illetően.
Abban egyetértek veled, hogy jó lenne, ha a kisebb igazságtalanságok, vagy a mikroagresszió is legalább annyira megérintenék az embereket, mint George Floyd haláltusája – én személy szerint nem láttam a videót, de hozzátenném, szerintem nemcsak maga a tett brutalitása, hanem a felvétel ténye is hozzájárult ahhoz, hogy az eset ekkora visszahangot kapott. És valóban több médiafigyelmet érdemelne akár a közel-keleti helyzet, akár a magyarországi nemváltást ellehetetlenítő törvény, viszont a tiéd mellett leginkább Angel_Tzuyu kommentjére is reagálva, ettől még nem kéne elsajnálni a feketéktől (és nem, nem csupán az USA-ban élnek feketék) az ő ügyükre irányuló figyelmet. Nem támogatom ezt a „ha ők nem, mi sem” mentalitást, ez mégis kinek jó? Különben meg, ha valaki egy retweet-re nem képes az ügy érdekében, az azért elgondolkodtató:)Itt egyébként találhattok linkeket a palesztin, vagy a hongkongi ügy kapcsán is, ezen keresztül pedig segíthettek egy konkrét esetnél is – ha megemlítetek egy témát, problémát, aminél szívesen segítenétek, nyugodtan linkelhettek is hozzá kapcsolódó cikkeket stb., azzal szerintem mindenki többre megy, és így ér célt hozzászólás:)
Amikor a kommentet írtam, már alig láttam az álmosságtól, és ötször szerkesztettem át a kommentem az értelmetlen megfogalmazásom miatt, úgyhogy nem álltam neki még linkelni, de igazad van, megtehettem volna, hogy ne csak a levegőbe mondjam bele a véleményem, alátámasztás vagy informálódási lehetőség nélkül.
Elsősorban nem a te kommentedre reagáltam azzal, amikor az agresszióról beszéltem, bár tény, hogy a tiédről jutott eszembe, ezért arra válaszoltam: velem naponta többször jönnek szembe olyan posztok, amikben éltetik az erőszakot, és igazságosnak tartják a tüntetők módszereit...ez pedig szerintem mindenhogy hibás felfogás. Viszont azt, hogy a tüntetés nagy része békésen zajlik, én magam is megemlítettem az első hozzászólásomban, szóval ebben egyetértünk.
Szerintem senki nem sajnálja el az ügyükre irányuló figyelmet, ezt nem teljesen értem, miből szűrted le, mert ez az egyetlen kérdés, amiben szinte mindenki egyetért: hogy a tüntetés jogos, csak a módszerek helyenként finomításra szorulnak, illetve hogy esetenként az emberek hozzáállása is igen érdekes.
Az meg, hogy a média mindennek a rossz arcát mutatja...ez mindenre igaz, sajnos vagy nem sajnos. A média abból él, aminek hírértéke van, és ami felháborodást kelt, és nagyobb felháborodást kelt a vandálkodó tömeg, mint azok, akik a földön fekszenek, és békésen énekelnek/kántálják, hogy "i can't breath".
Az meg, hogy ki mit retweetel, ki kinek adományoz, vagy ki mit támogat, mindenkinek a magánügye, és részedről sem tartom fairnek kiemelni, hogy "aki egy retweetre sem képes az ügy érdekében"...mindenkinek a magánügye, hogy mit támogat, és nem lehet senkire sem ráerőszakolni ilyesmit, hiába próbálkozik bárki is. Ettől csak visszás lesz az egész. Rajtad kívül egyébként több ember Instáján láttam, hogy egy-egy posztja után a kommentelők szabályosan neki estek, hogy "nyissa ki a pénztárcáját és fizessen a posztolás helyett", "tegyen többet", stb. Mintha bárkinek bármi köze lenne ahhoz, hogy ki hogyan támogat egy ügyet...:) És ez mindenkire igaz, aki acsarkodik azért, mert van, aki nem száll be a Twitter trendekbe, nem utal pénzt, vagy más egyéb támogatási formákban sem vesz részt. A tüntetés és az eszme nem magánügy, de az, hogy ebből ki hogyan veszi ki a részét, már az:)
Kapcsolódó sztárok
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.