Starity

E-mail fiók megosztás LAN-on keresztül!

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. május 06. 08:59 #1
Imot
Imot
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 249
Csatolások: 4
Azonosító: 128
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni.

Adott a szituáció, hogy a cégnél 2-3 gépről szoktunk levelet küldeni. Szeretnénk azt elérni, hogy a kimenő és bejövő üzenetek egy központi gépen legyenek tárolva, így bárki szedi le az új üzeneteket, vagy bárki ír új levelet, az mindenütt jelenjen meg! Jelenleg Outlook Express-t használunk, de ha ezzel nem lehet megoldani, akkor nyitottak vagyunk bármilyen másik E-mail kliens felé is. Viszont lehetőleg minél olcsóbb és egyszerűbb megoldást szeretnénk, azaz egy Exchange Server vagy annak valami Linuxos adaptációja nem lenne túl jó.

Előre is köszönöm!

beer.gif
2005. május 06. 09:27 #2
Luki
Luki
Volt Repost Checker™ v2.0
Hozzászólás: 5702
Csatolások: 3363
Azonosító: 194
Idézet(Imot @ 2005, May 6. - 08:59)
vagy annak valami Linuxos adaptációja nem lenne túl jó.
[right][/right]

??? Nem értem ezt az ellenkezést. Miért bonyolult vagy drága? Na ja, ha mondjuk Novell Open Exchange Servert veszel, az tényleg drága.
Nekem hirtelen két megoldás jut eszembe. Mindkettő alapja egy Debian (ez tényleg ingyen van) kiszolgáló.
  1. IMAP telepítése a kiszolgáló gépre. Így az uzenetek a kiszolgálón maradnak így bárhonnan látni mindent. Azt még ugyan nem próbáltam, hogy mi történik, ha egyidejűleg többen csatlakoznak egyazon IMAP postafiókhoz. Próba cseresznye. smile.gif
  2. Egy normális levelezőrendszerben megoldható, hogy a beérkező üzeneteket máshova továbbítsa, vagy küldjön róla egy vagy több embernek másolatot. (Azt nem írtad, hogy hány postafiókot használtok arról a 2-3 gépről. Egyet?) A kimenő üzeneteknél pedig megoldható, hogy a másolat mezőbe beírod a többiek nevét. Itt a cégnél mi is ezt csináljuk: van az IT-nek egy csoport címe, ez megy a cc mezőbe, aztán a kiszolgáló szétszórja a többieknek. Sőt, van olyan email kliens, aminél beállítható az automatikus másolat-küldés.
Amit még ajánlani tudok, egy webes felület IMAP-hoz. Nagyon sokféle létezik, az egészen egyszerűtől a csoportmunka rendszerekig.
Lehet, hogy ágyúval verébre amit leírtam, de kicsit több infó kellene, hogy mos hogyan működik nálatok a "rendszer".
2005. május 06. 12:58 #3
Imot
Imot
visszatérő vendég
Most úgy van, hogy van egy internet előfizetésünk, ebben benne van egy SPAM-szűrt POP3 elérés 5 postafiókkal, ebből 1 a közös, a másik 4 a főnökök sajátja, az nem érdekes most.

Linuxot nem akarok! biggrin.gif Most is van egy, de csak a baj van vele! Bár ebben benne van az is, hogy mi nem értünk hozzá, de én baromságnak is tartom, hogy egy pici cégnél olyan rendszer legyen, amihez nem ért senki. Ráadásul ha mindent megcsinál nekünk a szolgáltató, akkor nem szeretnék saját emilszervert telepíteni!

Szóval gyakorlatilag egy postafiók van, és többen is leszedik a leveleket, de csak egy kitüntetett gépnek van joga letörölni a beérkezett leveleket, így bejövő levél nem vész el. A gond ott van, hogy viszont több helyről küldenek el leveleket, és azt is jó volna gyűjteni valahol egy helyen.

A forward-olgatáson még gondolkozom egy kicsit, illetve még van egy ötlet, hogy az összes Outlook ugyanarra a hálózati könyvtárra dolgozzon, bár egy időben csak egy felhasználó használhatja, de összességében bárki!

Tehát igazából egy olyan levelezőprogi kéne, amelyik a bejövő és elküldött leveleket egy hálózati mappában tárolja, és esetleg egyszerre több gépről is el lehessen érni ezt a mappát!

beer.gif
2005. május 06. 13:11 #4
ViC
ViC
CAP-tain
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
Próbáld a becky mailt.
oda teszi a leveleket ahova akarod, külön és egyben is kezeli a fiókokat. van hozzá kegyetlen jó spam filter plugin ami 99,9%os.
2005. május 06. 18:12 #5
Imot
Imot
visszatérő vendég
Megnézem majd!

Igazából azon gondolkoztam, hogy olyan levelezőprogi lenne erre alkalmas igazán, ami minden egyes levelet külön fájlban tárol, mert akkor nincsen SHARE probléma! Tud valaki esetleg ilyent?
2005. május 06. 18:32 #6
ViC
ViC
CAP-tain
A becky külön fájlban tart minden levelet. (bár szerintem az outlook is igaz azt nem használom így csak tippelem)
2005. május 06. 19:29 #7
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(ViC @ 2005, May 6. - 17:32)
A becky külön fájlban tart minden levelet. (bár szerintem az outlook is igaz azt nem használom így csak tippelem)
[right][/right]

Outlooknál minden könyvtár egy fájl, így ott ez nehézkes!

De ez a Becky most felkeltette az érdeklődésemet! biggrin.gif

Köszi!

beer.gif
2005. május 06. 20:06 #8
Imot
Imot
visszatérő vendég
Beckyvel van egy kis bibi! Mégpedig az, hogy fizetős! Mondjuk ha lenne magyar disztribútora (van neki?), akkor nem lenne gond, de így... Céghez azért nem tehetek fel tört progit! biggrin.gif

Valami hasonló, de Freeware esetleg?

beer.gif
2005. május 07. 11:35 #9
Robin
Robin
사랑해 한국
Hozzászólás: 1831
Csatolások: 978
Azonosító: 736
Foxmail, nem fizetos, leveleket kulon-kulon tartja.

http://utils.teardrops.hu/mail/FoxMail-5.0.exe

Amugy mit szolnal ahhoz, ha outlookban siman beallitanad azt, hogy a leveleket ne torolje a szerverrol olvasas utan? Akkor minden level meglenne a szerveren. Bar itt meg az a bibi, hogy nem tudom, hogy mekkora tarhelyetek van a szerveren, mert ha veges, akkor ez nem tul nyero. Bar meg mindig le lehet torolni mondjuk hetente veglegesen a leveleket, es akkor evvel a modszerrel szinte mindegy az email kliens is, akar outlook is lehet.
2005. május 07. 15:14 #10
ViC
ViC
CAP-tain
Idézet(Imot @ 2005, May 6. - 19:06)
Beckyvel van egy kis bibi! Mégpedig az, hogy fizetős! Mondjuk ha lenne magyar disztribútora (van neki?), akkor nem lenne gond, de így... Céghez azért nem tehetek fel tört progit! biggrin.gif

Valami hasonló, de Freeware esetleg?

beer.gif
[right][/right]

30 napig ingyé van, próbáld ki ha bejön akkor kerítünk egy japót aki megveszi neked hivatalosan.
2005. május 07. 16:02 #11
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(DWz @ 2005, May 7. - 10:35)
Foxmail, nem fizetos, leveleket kulon-kulon tartja.

http://utils.teardrops.hu/mail/FoxMail-5.0.exe

Amugy mit szolnal ahhoz, ha outlookban siman beallitanad azt, hogy a leveleket ne torolje a szerverrol olvasas utan?...[right][/right]

Meg fogom nézni! Köszi!

A szerveren hagyás nem jó, mert 10 megabájtos a mailbox, az meg elég gyorsan telemegy, ráadásul a kimenő levél problémát nem oldja meg!

beer.gif
2005. május 07. 16:03 #12
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(ViC @ 2005, May 7. - 14:14)
30 napig ingyé van, próbáld ki ha bejön akkor kerítünk egy japót aki megveszi neked hivatalosan.
[right][/right]

Azé ezt is megmustrálom! biggrin.gif
2005. május 07. 22:32 #13
Robin
Robin
사랑해 한국
Idézet(Imot @ 2005, May 7. - 16:02)
A szerveren hagyás nem jó, mert 10 megabájtos a mailbox, az meg elég gyorsan telemegy, ráadásul a kimenő levél problémát nem oldja meg!

beer.gif

Ja, vilagos. sad.gif Remelem sikerul a Foxmaillel!
2005. május 10. 11:05 #14
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(DWz @ 2005, May 7. - 21:32)
Ja, vilagos. sad.gif Remelem sikerul a Foxmaillel!
[right][/right]

Na eddig nem volt rá idő, de most majd kirpóbálom!

Addig is ha valakinek eszébe jut még egy másik ingyenes levelező, amelyik bármilyen könyvtárra ráirányítható és a leveleket külön fájlba tartja, az kérem szóljon!

beer.gif
2005. május 10. 11:17 #15
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(DWz @ 2005, May 7. - 21:32)
Remelem sikerul a Foxmaillel!
[right][/right]

Ez is egy fájlba tárol minden levelet, ami egy BOX-ban van! sad.gif
Nekem olyan kéne, ahol minden levél külön fájl!

beer.gif
2005. május 10. 12:03 #16
Luki
Luki
Gyerekek!
Én már az elején megmondtam, hogy kell ide egy kis Debian szerver. biggrin.gif Az majd fetchmail segítségével szépen leszedi a szolgáltatótól a leveleket. A Postfix a maildrop segítségével maildir formátumban postázza a leveleket, tehát minden levél külön fájl -- ha már ez szempont. A leveleket Courier IMAP segítégével olvashatjátok a kedvenc Kitekintő tongue.gif programotokkal. Vagy a kedvenc böngészőtökből mondjuk SquirrelMail segítségével.
2005. május 10. 13:53 #17
ViC
ViC
CAP-tain
Idézet(Luki @ 2005, May 10. - 11:03)
Gyerekek!
Én már az elején megmondtam, hogy kell ide egy kis Debian szerver. biggrin.gif Az majd fetchmail segítségével szépen leszedi a szolgáltatótól a leveleket. A Postfix a maildrop segítségével maildir formátumban postázza a leveleket, tehát minden levél külön fájl -- ha már ez szempont. A leveleket Courier IMAP segítégével olvashatjátok a kedvenc Kitekintő tongue.gif programotokkal. Vagy a kedvenc böngészőtökből mondjuk SquirrelMail segítségével.
[right][/right]

a gyerekek ig tudtalak követni smile.gif)))))

mondom én Becky! prósza ki beer.gif
2005. május 10. 15:29 #18
Robin
Robin
사랑해 한국
Idézet(Imot @ 2005, May 10. - 11:17)
Ez is egy fájlba tárol minden levelet, ami egy BOX-ban van! sad.gif
Nekem olyan kéne, ahol minden levél külön fájl!

beer.gif

Bocs a felretajekoztatasert, akkor rosszul emlekeztem. sad.gif
2005. május 10. 15:52 #19
Luki
Luki
Idézet(ViC @ 2005, May 10. - 13:53)
a gyerekek ig tudtalak követni smile.gif)))))
[right][/right]

Pedig a többit is magyarul írtam. ohmy.gif

Idézet(ViC @ 2005, May 10. - 13:53)
mondom én Becky! prósza ki  beer.gif
[right][/right]

Nálam a Mozilla Thunderbird a befutó, mivel most "migrálok" Windows XP-ről Debian GNU/Linux 3.1-re (magyarul: nálam most fut egy "szoftver-legalizációs" projekt _nevet.gif). Kb. két percbe telt (másolással együtt), mígy a levelezést átpakoltam az új op'rendszer alá. cool.gif
A cégnél meg Lotus Notes az előírás.
2005. május 10. 17:32 #20
ViC
ViC
CAP-tain
Lotus? Tán egy cégnél dolgozunk? smile.gif Mondd hogy épp nevet cseréltek smile.gif

Én feltettem anno két linuxot is de egyszerüen azt nem találtam hogy a hdd tartalmát mivel látnám. volt szép grafikus felület meg egy két ikon de ennyi. ja firefox volt az volt az egyetlen amit használni tudtam smile.gif (suse)
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!