>
>Új virus jelent meg!
>emailben kapod!!
> Powerpoint mappa formajaban jelenik meg, azzal a szöveggel, hogy
"welcome to the matrix.pps" Ha megnyitod nehany masodperc mulva
egy
kepet mutat, majd tudomasodra hozza, hogy a hard disknek vege,
es
tenyleg vege is!!!!!!!!!!
>
> Ertesits mindenkit, akit ismersz!
Új Vírus!
2005. május 04. 15:34
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
2005. május 04. 15:44
wáááá ez duurva, ha tényleg igaz.
emailen jön v. mi?
emailen jön v. mi?
2005. május 04. 15:51
|
|
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(sskdvd @ 2005, May 4. - 14:44)
wáááá ez duurva, ha tényleg igaz.
emailen jön v. mi?
[right][/right]
emailen jön v. mi?
[right][/right]
igen, pont a lényeget hagytam ki......
2005. május 04. 16:05
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Hát én sosem nyitok meg semmi csatolt fájlt, kivéve ha megbeszét dologról van szó.
Tegnap már nagyon halódott az xp-m így gondoltam itt az ideje egy ujrahúzásnak.
Ezen felbuzdulva gondoltam letesztelem a NOD32-t.
Volt egy fájl ami elég kétes volt de nem jelzett rá (egy exe) nosza akkor futtassuk. Na rögvest lett sok vörös figyelmeztetőképernyő hogy vírust talált a NOD32. Kérdezte mitévő legyen, mondtam del. De ez hiába volt, egy trójai úgy feltelepült mint a huzat.
Ráadásul az is trükkös, ha csökkentett módban indítok vagy kiveszem és egy másik gépbe teszem a system hdd-t akkor nix rajta semmi bibi. Ha normál módn futtatom akkor jön a trójai. A nod szépen le is törli minden esetben de kb másodpercenként ujra megjelenik valahonnan, mintha lenne egy fájl ami legyártja az utánpótlást ha letörlöm.
Kísérleteztem le lehet e irtani de nem volt rá jó megoldás. Még játszok vele aztán jön a partívió törlése új létrehozása és egy friss install.
(ha hazamegyek beírom a nevét a kis aranyosnak)
Tegnap már nagyon halódott az xp-m így gondoltam itt az ideje egy ujrahúzásnak.
Ezen felbuzdulva gondoltam letesztelem a NOD32-t.
Volt egy fájl ami elég kétes volt de nem jelzett rá (egy exe) nosza akkor futtassuk. Na rögvest lett sok vörös figyelmeztetőképernyő hogy vírust talált a NOD32. Kérdezte mitévő legyen, mondtam del. De ez hiába volt, egy trójai úgy feltelepült mint a huzat.
Ráadásul az is trükkös, ha csökkentett módban indítok vagy kiveszem és egy másik gépbe teszem a system hdd-t akkor nix rajta semmi bibi. Ha normál módn futtatom akkor jön a trójai. A nod szépen le is törli minden esetben de kb másodpercenként ujra megjelenik valahonnan, mintha lenne egy fájl ami legyártja az utánpótlást ha letörlöm.
Kísérleteztem le lehet e irtani de nem volt rá jó megoldás. Még játszok vele aztán jön a partívió törlése új létrehozása és egy friss install.
(ha hazamegyek beírom a nevét a kis aranyosnak)
2005. május 04. 16:07
|
|
frenetiq |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.14. Hozzászólás: 928 Csatolások: 81 Azonosító: 286 offline
|
Ezt hogy értik hogy vége a HDD-nek?
Annyi ilyen kamu mail jött már hogy felrobban a géped ha elinditod meg minden
Fizikailag NEM tud kárt tenni benne, ha pedig arra gondol hogy leformázza, háát azért letesztelném egy szűz XP-n, hogy tényleg igaz-e, mert ilyen mailek is jöttek már, viszont formázni valahogy sose tudták a vinyót...
Én azt mondom kamu amit kaptál, a legújabb vírus perpill ez: Sober.P
Annyi ilyen kamu mail jött már hogy felrobban a géped ha elinditod meg minden
Fizikailag NEM tud kárt tenni benne, ha pedig arra gondol hogy leformázza, háát azért letesztelném egy szűz XP-n, hogy tényleg igaz-e, mert ilyen mailek is jöttek már, viszont formázni valahogy sose tudták a vinyót...
Én azt mondom kamu amit kaptál, a legújabb vírus perpill ez: Sober.P
2005. május 04. 16:12
|
|
frenetiq |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.14. Hozzászólás: 928 Csatolások: 81 Azonosító: 286 offline
|
ViC használsz valamilyen trojan remover progit? Mert azok ellen vírusírtó kevés.
Érdemes még valamilyen Spyware progit is használni (Search&Destroy,AD-AwareSE)
Vírusírtónak én a Kaspersky-t javaslom
Érdemes még valamilyen Spyware progit is használni (Search&Destroy,AD-AwareSE)
Vírusírtónak én a Kaspersky-t javaslom
2005. május 04. 16:34
|
|
Joe-ker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1401 Csatolások: 1525 Azonosító: 175 offline
|
Ezt a hoaxot kb. egy éve már mutatta nekem valaki
Legutóbb meg egy MSN-vírustól volt nagy cidri... Szvsz az ilyenek arra jók, hogy az ember nevessen egy jót.
Biztonság tekintetében szerintem a legszűkebb keresztmetszet mindig a user... Ha ő tudja, hogy mit csinál, akkor oké, ha nem, akkor viszont lehet fent bármilyen tűzfal, víruskergető, trójai és adware pucoló, úgyis besz*rik a rendszer előbb-utóbb
Nálam most már több, mint egy éve (lassan másfél is lesz talán) megy az XP, október óta úgy, hogy hetente egyszer indítom újra, de azt is inkább csak megszokásból
Vírusirtónak Nav2003 van (tudom-tudom...
), tűzfalnak meg Kerio. A böngésző természetesen Firefox, így nem érdekes az adware probléma sem... Azért havonta egyszer futtatok egy Ad-Aware-t, de persze soha nem talál semmit
Biztonság tekintetében szerintem a legszűkebb keresztmetszet mindig a user... Ha ő tudja, hogy mit csinál, akkor oké, ha nem, akkor viszont lehet fent bármilyen tűzfal, víruskergető, trójai és adware pucoló, úgyis besz*rik a rendszer előbb-utóbb
Nálam most már több, mint egy éve (lassan másfél is lesz talán) megy az XP, október óta úgy, hogy hetente egyszer indítom újra, de azt is inkább csak megszokásból
2005. május 04. 16:51
|
|
frenetiq |
|
Nekem is lassan 1.5 éves a rendszerem, emlékszem az ADSL miatt telepítettem anno újra, pedig akkor se volt rossz a rendszer. Jól kell beállítani, meg nem IE-t kell használni 
Tűzfalnak router féle van, nem a legbiztonságosabb, de a vinyóim nem formázódtak még le
Tűzfalnak router féle van, nem a legbiztonságosabb, de a vinyóim nem formázódtak még le
2005. május 04. 17:12
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
A NOD32 erre ugrik: winkey.dll
És ezek amik feltelepültek a kis szeméttel:
C:\WINDOWS\system32\reginv.dll
C:\WINDOWS\system32\winkey.dll
C:\WINDOWS\services.exe
C:\WINDOWS\system\sservice.exe
C:\WINDOWS\system32\fservice.exe
Az exe fájlok "gyárthatják" a dll-t. De az az izgi, hogy ezek közül semelyik sem található ha safe módban indítok, csak ha normál módban, tehát lennie kell még valaminek ahol ezek "tárolódnak" és akkor jönnek létre, ha normál módban indítok.
úgy néz ki a Hijack.This-1.99 el sikerült leszedni. De sajnos nem jöttem rá mi a "mama" file.
És ezek amik feltelepültek a kis szeméttel:
C:\WINDOWS\system32\reginv.dll
C:\WINDOWS\system32\winkey.dll
C:\WINDOWS\services.exe
C:\WINDOWS\system\sservice.exe
C:\WINDOWS\system32\fservice.exe
Az exe fájlok "gyárthatják" a dll-t. De az az izgi, hogy ezek közül semelyik sem található ha safe módban indítok, csak ha normál módban, tehát lennie kell még valaminek ahol ezek "tárolódnak" és akkor jönnek létre, ha normál módban indítok.
úgy néz ki a Hijack.This-1.99 el sikerült leszedni. De sajnos nem jöttem rá mi a "mama" file.
2005. május 04. 17:16
|
|
ViCCAP-tain |
|
A spybot fut rezidens módban és ezt mégis beengedte.
Kerio is van és a routerben is aktív a tűzfal
Sajna már kezdett fáradni az xp (nem indult olyan gyorsan és tele volt szeméttel amit kipróbáltam majd rájöttem nem kell, pl samurize
De én min 4-6 havonta ujrahúzom hobbiból is
Sajna már kezdett fáradni az xp (nem indult olyan gyorsan és tele volt szeméttel amit kipróbáltam majd rájöttem nem kell, pl samurize
2005. május 04. 17:30
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(Joe-ker @ 2005, May 4. - 16:34)
Ezt a hoaxot kb. egy éve már mutatta nekem valaki
Legutóbb meg egy MSN-vírustól volt nagy cidri... Szvsz az ilyenek arra jók, hogy az ember nevessen egy jót.
Én is mostanában minden fórumon ebbe a hülyeségbe botlok, ráadásul szó szerint ugyanaz a szöveg is.
2005. május 04. 18:30
|
|
Joe-ker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1401 Csatolások: 1525 Azonosító: 175 offline
|
Idézet(ViC @ 2005, May 4. - 16:16)
A spybot fut rezidens módban és ezt mégis beengedte.
De én min 4-6 havonta ujrahúzom hobbiból is 
[right][/right]
[right][/right]
Ez nálam is általános dolog, elég buher módon kezelem a progikat (feltelepíccsük oszt majd gyó lesz valamire
Amúgy tök jó, hogy nem csak én vagyok ilyen oprendszer-telepítő mániákus
2005. május 04. 19:04
|
|
tibtypeúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.11.28. Hozzászólás: 59 Csatolások: 15 Azonosító: 1829 offline
|
Ez akkora kamu, hogy csak na! Emlékszem, olyan másfél-két éve valami ügyes gyerek elterjesztette, hogy egy új vírus van a neten, ami tönkreteszi a vinyón a nullszektort (!!!!
), ÉS MINDENKINEK, AKI A CÍMLISTÁBAN VAN, MEGFERTŐZI A GÉPÉT (mármint a vinyóírtás UTÁN!!!). Aszittem bef*s*k! A legjobb a dologban, hogy ezt december vagy január körül valaki egy kicsit átjavította (de a lényeg itt is a nullszektor volt). Nálunk pedig az egyik internetszolgáltató minden ügyfelének elküldte, és fokozott figyelmet kért az emilek olvasásánál
. Plusz, egy nagy mobilszolgáltató (szép rózsaszín (vagy magenta, kinek hogy tetszik)) partner is megkapta!
Szóval ez a mostani is valami ilyen lehet. Egyébként pedig a vírus lényege (ha még jól emlékszem) a fertőzés ÉS osztódás. Elég nehéz osztódni, ha kinyírom a vinyót, magammal együtt, szerintem.
Aki ilyet írna, azt tuti, hogy be kéne utalni agykéregkaparásra!
Szóval ez a mostani is valami ilyen lehet. Egyébként pedig a vírus lényege (ha még jól emlékszem) a fertőzés ÉS osztódás. Elég nehéz osztódni, ha kinyírom a vinyót, magammal együtt, szerintem.
Aki ilyet írna, azt tuti, hogy be kéne utalni agykéregkaparásra!
2005. május 04. 19:19
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet(tibtype @ 2005, May 4. - 18:04)
Ez akkora kamu, hogy csak na!
[right][/right]
[right][/right]
Teljesen igazad van.
Idézet(tibtype @ 2005, May 4. - 18:04)
Nálunk pedig az egyik internetszolgáltató minden ügyfelének elküldte, és fokozott figyelmet kért az emilek olvasásánál
. Plusz, egy nagy mobilszolgáltató (szép rózsaszín (vagy magenta, kinek hogy tetszik)) partner is megkapta!
[right][/right]
[right][/right]
Egy Telefontársaság (nem mobil) (szép rózsaszín) belső levelezési hálózatán küldözgetik egymásnak az emberek, és az egész nem több mint egy 350 byte méretű txt file.
2005. május 04. 21:11
|
|
|
Idézet(Freeze @ 2005, May 4. - 16:30)
Én is mostanában minden fórumon ebbe a hülyeségbe botlok, ráadásul szó szerint ugyanaz a szöveg is.
Szóval a vírus az maga ez a levél sajnos... 
[right][/right]
[right][/right]
Hát, bocs!
Nekem a legutóbbi ilyen dolog amit így kaptam az is bejött
2005. május 09. 11:10
Hy
Haverom kapott egy welcome to the matrix levelet és tönkretette a hardwert de csak később tudtuk meg hogy ez a vírus volt a tettes. Nagyon vigyázzatok!!!!
Haverom kapott egy welcome to the matrix levelet és tönkretette a hardwert de csak később tudtuk meg hogy ez a vírus volt a tettes. Nagyon vigyázzatok!!!!
2005. május 09. 14:43
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet(gex187 @ 2005, May 9. - 10:10)
Hy
[right][/right]
[right][/right]
Na akkor hogy tisztán lássa mindenki itt van két link, ami alátámasztja, hogy ez csupán HOAX, azaz álhír.
Linkek: http://vil.nai.com/vil/content/v_100395.htm
http://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/wttmatrix.html
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.

0 felhasználónak tetszik: