Határozott elképzeléssel érkezel a fodrászhoz és elmondod, milyen frizurát akarsz. De biztos pontosan érti a fodrász, hogy mire gondolsz? Szinte biztos, hogy nem. Íme 5 dolog, ami félreértésre adhat okot a fodrásznál. És ad is.
A teljes cikkhez kattints ide!
Miért nem két centi, a két centi? 5 tipikus félreértés a fodrásznál
2018. november 06. 10:53
Egy ismerősöm fodrász és megkértem rá, hogy melírozza a hajam, mutattam neki képet (szép világosbarna alap és kétféle szőke melír). Mondta, hogy menjek be a szalonba és akkor megcsinálja. Ott volt a szalon névadója is, akit szarrá dicsérnek, mert olyan tökéletes hajakat csinál. Felajánlotta, hogy segít az ismerősömnek melírozni és így megmutattam neki is a képet. A szárítás után nem hittem a szememnek. Ombre hajam lett.. és ez még nem is minden. A szép világosbarna hajam vége csibesárga lett, mert csak annyit tett a 'profi' fodrász, hogy leszívta a színt a hajam végéről. Nem lett volna baj, ha ombrét kérek, vagy ha nem mutatok képet és félreérti, de azóta nem jártam annál a fodrásznál, mert drága és ez után a baki után nem bíznék rá semmit.. Illetve mikor a festett barna hajamat akartam középszőkére festeni azt mondta, hogy 20 ezer alatt lehetetlen ilyen hosszú hajnál és még a mellemig sem ért le..-.-' egy másik ismerősöm, aki otthon dolgozik elvállalta 5ezerért.
2018. november 06. 16:27
|
|
Jenny LawlietLove Me Till It Hurts |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.30. Hozzászólás: 3505 Csatolások: 87 Azonosító: 130326 offline
|
Nekem régen lépcsőzetesre volt levágva a hajam, elöl rövidebb volt, hátul hosszabb, majdnem a hátam közepéig ért. A végéből szerettem volna kicsit vágatni, direkt ki is hangsúlyoztam, hogy max 3-4 cm-t, különösen az elejére figyeljen oda, hogy onnan nehogy sokat vágjon, hát fogta magát és elkezdte a szemeimmel egy vonalban levágni. Az ütő is megállt bennem, majdnem elsírtam magam ott a helyszínen (otthon tényleg). Szólok neki, hogy mizu van, erre nagy mosolyogva mondja, hogy jajj hát szóljak ám, mert ő sokat vág, szeret vágni. WTF? Szerintem direkt csinálta. Minden ismerősöm kérdezgette utána, hogy mi van a hajammal, mit csináltam vele.
2018. november 06. 17:36
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
lol én egy ismerőshöz járok otthon maszekba, nagyon olcsón dolgozik, nagyon aranyos, és történetesen nagyszerű fodrász. Nem kell ehhez menő üzletben dolgozni
Nem mindig vágott pont olyan hajat, mint amilyet szerettem volna, de mindig olyat vágott, ami jól állt
2018. november 06. 20:37
Hát nekem ilyen vágási problémái nem voltak.
Festési annál inkább. Eddig 2 fodrásznál voltam, a második akihez jelenleg is járok profi. Az első viszont...
Tragédia. Képtelen volt a vilagos barna hajamból réz vöröset csinálni. Vagy répa lett, vagy túl piros, vagy úgy kikopott, hogy 2 fajta szinezőt rárakott, biztos ami biztos. Amivel még nem is lett volna gond, ha nem 12-es oxival pakolja fel minden hónapban. Bőrgyógyásztól bőrgyógyászig jártam és senki nem tudta mi bajom van. Majd a mostani fodrászom közölte, elég a 6-os oxi, mert a 12-es felmarja a fejbőrt...
Szóval ennyit a mesterfodrászokról.
2018. november 07. 00:22
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Nem könnyű jó fodrászt találni, de azért egy hajvágás annyi mindentől függ. Hiába sétálok be a fodrászomhoz, vagy bárkihez, hogy nekem 2 centit vágjon a hajamból, vagy a végéből, ha egyébként alapból ritkán járnék hozzá, mondjuk félévente vagy évente, akkor bizony nem mindig elég a 2 cm. Ez persze függ a hajtól is, de az tény, hogy a hajvég van kitéve a legnagyobb károsodásnak.
Megbeszélés pedig előtte mindig kell. Festett a hajam vagy természetes, mikor festettem legutóbb, milyen színeket használtam, színeket változtattam e vagy volt szívatás? Hányszor mosom, hogy szárítom be, milyen stílusú hajon gondolkozom? Alap kérdések nélkül nem kell csodálkozni, hogy nem olyan lesz az eredmény, amit szeretnénk.
Megbeszélés pedig előtte mindig kell. Festett a hajam vagy természetes, mikor festettem legutóbb, milyen színeket használtam, színeket változtattam e vagy volt szívatás? Hányszor mosom, hogy szárítom be, milyen stílusú hajon gondolkozom? Alap kérdések nélkül nem kell csodálkozni, hogy nem olyan lesz az eredmény, amit szeretnénk.
2018. november 08. 17:51
|
caesarvisszatérő vendég |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 17.08.04. Hozzászólás: 383 Csatolások: 0 Azonosító: 265852 offline
|
Hát én betojok! Meg kell mutatni, hogy nekünk mennyi a 2 centi? Talán annyi, mint mindenki másnak, nem? A 2 centi az 2 centi...ez a sok buta agyatlan fodrásztyúk de meg tudja magyarázni a bizonyítványát!
2018. november 08. 19:51
|
|
sdsdvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.29. Hozzászólás: 191 Csatolások: 0 Azonosító: 162879 offline
|
Nekem eddig sosem volt fodrászos horrosztorim, valahogy eddig mindenhol mindig értették, mit szeretnék. Az öcsémnek viszont belenyírtak a fülébe a hajnyíróval, mikor kicsi volt, nem mert fodrásszékbe ülni évekig.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: