Starity

Miért nem két centi, a két centi? 5 tipikus félreértés a fodrásznál

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. november 06. 09:18 #1
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Határozott elképzeléssel érkezel a fodrászhoz és elmondod, milyen frizurát akarsz. De biztos pontosan érti a fodrász, hogy mire gondolsz? Szinte biztos, hogy nem. Íme 5 dolog, ami félreértésre adhat okot a fodrásznál. És ad is.
A teljes cikkhez kattints ide!
2018. november 06. 10:53 #2
- törölt felhasználó -    
Egy ismerősöm fodrász és megkértem rá, hogy melírozza a hajam, mutattam neki képet (szép világosbarna alap és kétféle szőke melír). Mondta, hogy menjek be a szalonba és akkor megcsinálja. Ott volt a szalon névadója is, akit szarrá dicsérnek, mert olyan tökéletes hajakat csinál. Felajánlotta, hogy segít az ismerősömnek melírozni és így megmutattam neki is a képet. A szárítás után nem hittem a szememnek. Ombre hajam lett.. és ez még nem is minden. A szép világosbarna hajam vége csibesárga lett, mert csak annyit tett a 'profi' fodrász, hogy leszívta a színt a hajam végéről. Nem lett volna baj, ha ombrét kérek, vagy ha nem mutatok képet és félreérti, de azóta nem jártam annál a fodrásznál, mert drága és ez után a baki után nem bíznék rá semmit.. Illetve mikor a festett barna hajamat akartam középszőkére festeni azt mondta, hogy 20 ezer alatt lehetetlen ilyen hosszú hajnál és még a mellemig sem ért le..-.-' egy másik ismerősöm, aki otthon dolgozik elvállalta 5ezerért. biggrin.gif
2018. november 06. 16:27 #3
Jenny Lawliet
Jenny Lawliet
Love Me Till It Hurts
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 3505
Csatolások: 87
Azonosító: 130326
Nekem régen lépcsőzetesre volt levágva a hajam, elöl rövidebb volt, hátul hosszabb, majdnem a hátam közepéig ért. A végéből szerettem volna kicsit vágatni, direkt ki is hangsúlyoztam, hogy max 3-4 cm-t, különösen az elejére figyeljen oda, hogy onnan nehogy sokat vágjon, hát fogta magát és elkezdte a szemeimmel egy vonalban levágni. Az ütő is megállt bennem, majdnem elsírtam magam ott a helyszínen (otthon tényleg). Szólok neki, hogy mizu van, erre nagy mosolyogva mondja, hogy jajj hát szóljak ám, mert ő sokat vág, szeret vágni. WTF? Szerintem direkt csinálta. Minden ismerősöm kérdezgette utána, hogy mi van a hajammal, mit csináltam vele. dry.gif
2018. november 06. 17:36 #4
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
lol én egy ismerőshöz járok otthon maszekba, nagyon olcsón dolgozik, nagyon aranyos, és történetesen nagyszerű fodrász. Nem kell ehhez menő üzletben dolgozni pardon.gif Nem mindig vágott pont olyan hajat, mint amilyet szerettem volna, de mindig olyat vágott, ami jól állt laugh.gif
2018. november 06. 20:37 #5
- törölt felhasználó -    
Hát nekem ilyen vágási problémái nem voltak. rohog.gif Festési annál inkább. Eddig 2 fodrásznál voltam, a második akihez jelenleg is járok profi. Az első viszont... rohog.gif Tragédia. Képtelen volt a vilagos barna hajamból réz vöröset csinálni. Vagy répa lett, vagy túl piros, vagy úgy kikopott, hogy 2 fajta szinezőt rárakott, biztos ami biztos. Amivel még nem is lett volna gond, ha nem 12-es oxival pakolja fel minden hónapban. Bőrgyógyásztól bőrgyógyászig jártam és senki nem tudta mi bajom van. Majd a mostani fodrászom közölte, elég a 6-os oxi, mert a 12-es felmarja a fejbőrt... ohmy.gif Szóval ennyit a mesterfodrászokról. rohog.gif
2018. november 07. 00:22 #6
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Nem könnyű jó fodrászt találni, de azért egy hajvágás annyi mindentől függ. Hiába sétálok be a fodrászomhoz, vagy bárkihez, hogy nekem 2 centit vágjon a hajamból, vagy a végéből, ha egyébként alapból ritkán járnék hozzá, mondjuk félévente vagy évente, akkor bizony nem mindig elég a 2 cm. Ez persze függ a hajtól is, de az tény, hogy a hajvég van kitéve a legnagyobb károsodásnak.
Megbeszélés pedig előtte mindig kell. Festett a hajam vagy természetes, mikor festettem legutóbb, milyen színeket használtam, színeket változtattam e vagy volt szívatás? Hányszor mosom, hogy szárítom be, milyen stílusú hajon gondolkozom? Alap kérdések nélkül nem kell csodálkozni, hogy nem olyan lesz az eredmény, amit szeretnénk.
2018. november 08. 17:51 #7
caesar
caesar
visszatérő vendég

StátuszAz analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 383
Csatolások: 0
Azonosító: 265852
Hát én betojok! Meg kell mutatni, hogy nekünk mennyi a 2 centi? Talán annyi, mint mindenki másnak, nem? A 2 centi az 2 centi...ez a sok buta agyatlan fodrásztyúk de meg tudja magyarázni a bizonyítványát!
2018. november 08. 19:51 #8
sdsd
sdsd
visszatérő vendég
Hozzászólás: 191
Csatolások: 0
Azonosító: 162879
Nekem eddig sosem volt fodrászos horrosztorim, valahogy eddig mindenhol mindig értették, mit szeretnék. Az öcsémnek viszont belenyírtak a fülébe a hajnyíróval, mikor kicsi volt, nem mert fodrásszékbe ülni évekig.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!