Egy gyöngyszembe botlottam bele. Mivel tegnap végre pótoltam egy nagy hiányosságomat kijátszottam és befejeztem a Red Dead Redemption című western játékot. Utána rögtön szét néztem hogy nincs e valami jó kis western sorozat. És hááá találtam nem is akármilyet. És hááá komolyan mondom minden kis hibája ellenére ez a sorozat tetszett a legjobban az elmúlt 4-5 évben. A címe Godless. Egy nap alatt ledaráltam igaz csak hét epizód de részenként 60-70 percesek szóval egy igazi western eposz maraton annak aki neki ül.
A műfaj kedvelőinek nagyon ajánlom megnézni. Már a nyitány nagyon erős. És én komolyan mondom Frank Griffin és a bandája az utóbbi évek legjobb gonosz karakterei voltak. Egyszerűen amikor valamilyen jelenetben benne voltak az egyszerűen ütött. Asszem az első rész végén van egy elképesztően jól felvett jelenet ahogy ez a 30 fős kegyetlen banda a pokol lovasaiként vágtat keresztűl egy folyón és ahogy hasítják a lovaikkal a sodrást olyan mintha ízzó szikra szálna szerte széjjel körülöttük. Elképesztő volt. Jeff Daniels Frank Griffin szerepében valami ELKÉPESZTŐ.
De ennek ellenére a sorozat még sem lesz annyira szikár mint mondjuk a Csontok és skalpok. Sajnos.
A történet egy bányász kisvárosról szól ahol egy tragédia után szinte csak nők laknak a legtöbbjük özvegy mert az összes férfi szörnyethalt egy bánya omlásban. Rajtuk kívül 5-6 férfi van a városban köztük van a félig vak seriff és a fiatal helyettese valamint a csapos valamint két helyi kereskedő és a fekete lovász fiú kb. ennyi férfi van állandó jelleggel a városban. Ide érkezik meg egy Roy Goode nevű idegen akit egy kegyetlen banda üldöz mert átverte őket nem kevés pénzzel valamint a vezetőjüket meglötte a karján. A banda tagjai a halál angyalaiként lovagolnak végig a környéken és a végső állomásuk ez a sokat szenvedett kis közösség.
A finálé egyébként erős de nem igazán lett átgondolva túl is lett "drámázva" a nagy összecsapás a banda és a város között. (Megjegyzés: egyszerűen csak fel kellett volna gyújtaniuk az épületet Griffinéknek aztán mindenki ott égett volna el az épületben) Mondjuk az egy erős befejezés lett volna!

2 felhasználónak tetszik: