Starity

Call Me by Your Name / Szólíts a neveden (2017)

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. január 16. 20:28 #1
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Rendező: Luca Guadagnino

Stáblista:
Armie Hammer - Oliver
Timothée Chalamet - Elio
Michael Stuhlbarg - Mr. Perlman
Amira Casar - Annella
Esther Garrel - Marzia

André Aciman elismert regényén alapuló szerelmi történet. 1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves Elio kapcsolatba kerül apja kutatói asszisztensével, Oliverrel, akivel felfedezi új szexualitását, zsidó örökségét és a lenyűgöző olasz tájat.

8 felhasználónak tetszik: adriienn96, standoffan, Szandi0820, Toxic, idone, Lindsay019, duracell, forever.romanci
2018. január 28. 09:17 #2
idone
idone
Timmy Tim

Státusz#retiredpersonality
Hozzászólás: 26335
Csatolások: 2440635
Azonosító: 180890
heart.gif
6 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Toxic, standoffan, adriienn96, duracell, forever.romanci
2018. január 30. 02:29 #3
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Most néztem meg és kicsit csalodott vagyok. Talàn a rengeteg pozitiv értékelés miatt tul nagy elvàràsokkal kezdtem neki a filmnek. A feléig komolyan gondolkodtam rajta, hogy hagyom a francba az egészet, dög unalom volt. Szerencsére a màsodik fele màr jobbra sikerült, igy màr értelmet nyert a pozitiv értékelés, de az elsö 1 ora egy az egyben kihagyhato, abszolut semmi nem történik...
2018. január 30. 05:25 #4
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Hagy fejtsem ki bövebben.

VIGYÁZAT SPOLIER VESZÉLY !

Az volt az érzésem, hogy megnéztem egy trilógia 1. és 3. részét (1. családi nyaralás 2. vonzalom kialakulása a két férfi között (kimaradt) 3. egy tini srác elsö homoszexuális kapcsolata. 50 percen keresztül a film semmi másról nem szólt, mint de egy átlagos családi nyaralás unalmas bemutatása. A kis masszírozós jeleneten kívül (amit egyébként Eliot teljes elutasítással kezelt) semmilyen közeledés nem volt a két férfi között, tehát mikor elérkezett a nagy beszélgetés ideje, ami végre elörébb mozdította a filmet, akkor Oliver mégis miböl jött rá, hogy virágnyelven beszélö Eliot arra utal, hogy vonzódik hozzá ? Semmilyen jelét nem mutatták, Oliver csókolózott egy csajjal, Eliot elutasító volt az egyetlen fizikai kontaktusnál, ami köztük volt és ö is inkább egy lánnyal volt elfoglalva. Az a benyomásom, hogy 50 percnyi dög unalmas bevezetö után mégis a semmiböl kaptunk egy csókjelenetet, ami végre elindította a tényleges filmet. Ha nem tudtam volna elöre miröl fog szólni a film, akkor meglepetésként ért volna, hogy összejöttek, mert nem volt felépítve a történet, ami nagy kár, mert brilliáns a film. Simán 10 pontos, mert a második fele feledtette az unalmat az elején, a színészi játék zseniális volt. Messze az egyik legjobb film, amit valaha láttam (az 50. perctöl), tehát sajnálatos, hogy ilyen csúnyán elszúrták az elején.
2018. március 07. 23:12 #5
Szandi0820
Szandi0820
mousquetaire™

Státuszhead over heart. ● #KeepThePromise
Hozzászólás: 8894
Csatolások: 233962
Azonosító: 59785
heart.gif
6 felhasználónak tetszik: idone, standoffan, Toxic, adriienn96, duracell, forever.romanci
2018. március 16. 23:02 #6
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Másodszor moziban láttam és már nem untatott az eleje. Valószinüleg azért, mert első alkalommal annyira szivemhez nőttek a karakterek, hogy már szivesen néztem őket hétköznapi szituációkban is.

Nem csupán egy homoszexuális kapcsolat bemutatása, de egyben az első szerelem és annak elvesztésével való fájdalom tökéletes ábrázolása is. A szülők reakciójáról példát vehetne minden hasonló szituációban lévő szülő. Szivmelengető, hogy milyen szeretettel és elfogadással irányulnak a fiukhoz. A feltétel nélküli szeretet ebben a családban nem csak egy mese, a gyerekük tényleg mindenben számithat rájuk. Az apa monológját megkönnyeztem a végén. Mély és szivhez szóló jelenet volt. Azt mondjuk nem tudom, hogy mire értette, hogy neki ebben soha nem volt része, mert a feleségével tökéletes párnak tűnnek, Elio rá is kérdez, hogy az anyja tudja-e. Itt az apa arra utalt, hogy neki is vannak/voltak homoszexuális vágyai, de sosem volt bátorsága megélni vagy arra utal, hogy az igaz szerelem sosem talált rá?

Timothée Chalamet pedig teljesen lenyűgözött. Végig remekül játszott, de csak a legvégén döbbetem rá mekkora tehetség rejlik benne. Mikor bámul maga elé és csak az arcát látjuk, mégis a képernyő elé szegez az a rengeteg érzelem, ami átfut az arcán, amit a szemében látunk. Biztos vagyok benne, hogy nagy jövő áll előtte. Remélem még sok filmben látjuk viszont.
1 felhasználónak tetszik: Toxic
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok