Az Edinburgh-i Egyetem végzett felmérést a témában, melynek során több, mint ötezer gyereket vizsgáltak.
A teljes cikkhez kattints ide!
A tudomány szerint az elsőszülött gyerekek okosabbak testvéreiknél
2017. december 28. 18:25
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2017. december 28. 18:58
|
|
Dorisiavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.25. Hozzászólás: 383 Csatolások: 0 Azonosító: 207155 offline
|
Ez egyébként szerintem tapasztalható, a környezetemben is ezt vettem észre, valamint hogy három gyereknél a középső a legproblémásabb. Ahogy végiggondoltam hirtelen az ismerőseimet, akik többen testvérek, szó szerint nem tudok ellenpéldát mondani erre, ami nagyon érdekes. Ha valaki tud ellenpéldát dobjon nekem egy privátot, kíváncsi vagyok
2017. december 28. 20:07
|
|
band_obsessed_idiotvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.19. Hozzászólás: 167 Csatolások: 0 Azonosító: 259052 offline
|
Nálunk stimmel a teória, már nemazért mert én vagyok az első..
2017. december 28. 20:21
|
|
Helga27Queen of Nothing |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.11. Hozzászólás: 1099 Csatolások: 5 Azonosító: 244743 offline
|
Szerintem ennek van valóság alapja.Ahogy Dorisia írta hogy a középső a legproblémásabb:ebben én teljesen egyetértek.Viszont ahogy megfigyeltem úgy hiába a legidősebb a legokosabb,a középső a problémásabb addig a legkisebb a cuki,aranyos,szülők kedvence...Bár nyilván vannak erre is ellen példák de a kivétel erősíti a szabályt ugye
(remélem ezzel nem bántottam meg senkit)
2017. december 28. 20:35
|
|
Alexaaa09 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.04.03. Hozzászólás: 1897 Csatolások: 0 Azonosító: 263421 offline
|
Ezt én is így tapasztaltam a környezetemben. A legnagyobb az okosabb, a középső általában a problémásabb a kicsi pedig általában a szülők kedvence.
1 felhasználónak tetszik:
Elody
2017. december 28. 21:01
|
|
Gabe LoganPrince of PlayStation Platinum♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.27. Hozzászólás: 3354 Csatolások: 58 Azonosító: 210618 offline
|
Én már régóta foglalkozok ezzel a témával és már sokakkal megosztottam ezt,hogy mennyi különbséget fel lehet fedezni a testvérek között.Az egyik a külső,ami általában beszokott jönni,ott is vannak olyan jellemzők,amikből tudok következtetni,hogy az illető elsőszülött.Emellett a címet is megtudnám erősíteni és nemcsak azért mondom,mert én is első vagyok,hanem mert a környezetme lévőknél is általában ezt vettem észre.
Tehát én már jó ideje tudtam,hogy érdemes ezután kutatni.Szóval egy kiváló cikk lett,talán az eddigi legjobb és legérdekesebb!
Tehát én már jó ideje tudtam,hogy érdemes ezután kutatni.Szóval egy kiváló cikk lett,talán az eddigi legjobb és legérdekesebb!
2017. december 28. 21:26
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
És ez az egyetem mikor végezte ezt a kutatást, mert erről már évekkel ezelőtt olvastam...? Vagy újrakutatták, amit mások már egyszer megállapítottak? LOL
Elfelejtettek nekik szólni biztos
Hm, 10 éve, pontosan.
Hm, 10 éve, pontosan.
2017. december 28. 21:58
|
|
Csöppségvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.30. Hozzászólás: 470 Csatolások: 0 Azonosító: 214375 offline
|
És mi van az ikrekkel? Ott nem érvenyülnek a feltételek, ami miatt az idősebb az okosabb.
A kutatás mindenképp érdekes, DE mivel egy olyan korosztályt vizsgáltak akiket könnyen lehet befolyásolni, én nem tekintem teljeskörűnek. Gondoljunk bele mennyi külső tényező befolyásolja egy gyerek feljődését és emiatt szerintem kár lenne egyből készpénznek venni hogy az elsőszülött az okosabb. Az oké hogy abban a korban, 14 éves korig.....de ha rossz társaságba keveredik vagy bármi közbejöhet, aminek szintén nagy a valószínűsége.
A kutatás mindenképp érdekes, DE mivel egy olyan korosztályt vizsgáltak akiket könnyen lehet befolyásolni, én nem tekintem teljeskörűnek. Gondoljunk bele mennyi külső tényező befolyásolja egy gyerek feljődését és emiatt szerintem kár lenne egyből készpénznek venni hogy az elsőszülött az okosabb. Az oké hogy abban a korban, 14 éves korig.....de ha rossz társaságba keveredik vagy bármi közbejöhet, aminek szintén nagy a valószínűsége.
2017. december 29. 05:36
ez így igaz (kistestvér vagyok amúgy
). Az élet korai szakaszában valóban fejlettebbek az elsőszülött gyerekek, de úgy gondolom hogy ez később változhat és amúgy nem mindig a kisebb a kedvenc. Nővérem kevésbé szereti a kisebbik gyerekét (nem kötődik annyira hozzá ahogy ő mondta..) mert nem hasonlít annyira rá mint az elsőszülött gyerek (röviden megfogalmazva). Szerintem ez egy f*szság és akkor itt vitatkoznék arról hogy mennyire is okos a nagyobbik testvér
2017. december 29. 07:23
Ez nálunk egyáltalán nem igaz.
Az én bátyám versenyszhetne velem, de nem hiszem, hogy nyerne. A fizikán kívül semmi máshoz nem ért. Használhatatlan .
2017. december 29. 13:16
|
|
Dodaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.05.23. Hozzászólás: 28 Csatolások: 0 Azonosító: 244076 offline
|
Hát a mi családunkban 4-en vagyunk tesók (én vagyok a 2.) és nálunk mimdenki egy szinten van okosságban (legalábbis én és a nővérem biztos a két kisebbet még nem tudom mert ők 6 és 3 évesek) mondjuk teljesen más területen alkotunk én matek fizikán ő pedig angol szakon van a gimiben. Mondjuk tényleg van arra példa hogy az egykék inteligensebbek de nem biztos hogy okosabbak. De nagyon érdekes volt mások véleményét is hallgatni de abszolút van a cikkre ellen példa is
2017. december 29. 13:19
|
jennette13visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.08.13. Hozzászólás: 458 Csatolások: 0 Azonosító: 266018 offline
|
NoBigDeal: csodálatos anya lehet a nővéred...
2017. december 29. 14:38
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
Hát nálunk bejött, a bátyám okosabb, mint én. Viszont én sokkal nyitottabb és elfogadóbb ember vagyok, mint ő, ami szintén intelligencia kérdése, szóval lehet kiegyenlített ez, csak más-más területen.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.