8 jel, ami arra utal, hogy valaki depresszióval küzd
2017. december 21. 03:28
|
|
Fallengirl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.18. Hozzászólás: 887 Csatolások: 0 Azonosító: 164007 offline
|
Nos sok esetben,ha egy depresszióval küzdőt orvoshoz visznek... azt elintézik egy jó nagy adag gyógyszer kavalkáddal ,vagy bebeszélik neki a skizofrémiát vagy több idétlen tünetet,ami valójában rohadtul nem úgy van... annak idején én örülök,hogy anyám nem vitt orvoshoz,mert úgy végeztem volna ,mint szegény barátnőm aki máig sincs teljesen rendben és sajnos nemlehet vele bezsélgetni sem,mert inkább az orvosának hisz meg a gyógyszereknek... a depresszió nem testi betegség! Nem gyógyítható temérdek idióta orvosággal,sőtt ront a helyzeten,mert csak egyideig van hatása... a depresszió egy lelki fájdalom...amit csakis az adott személy tud feldolgozni..és tényleg nemszabad rányomni az ilyen emberre magadat... legyél ott neki,éreztesd vele,hogy szereted,tudja,hogy nincs egyedül... a többi rajta áll... vagy úgy dönt talpra áll és elkezd hinni abban ,hogy jobb lesz és igenis boldog lesz (ami nagyon nehéz döntés,de korán sem lehetetlen) vagy sajnos mint az említett hírességek is...úgy gondolják nem érdemes... én sem vagyok még teljesen azon a szinten amilyenen szeretnék lenni...de sokkal jobban vagyok mint voltam... csak hinni kell abban,hogy jobb lesz és a dolgok maguktól kezdenek jobbra fordulni...nem azonnal...de lassacskán..csak kikell tartani és megpróbálni észrevenni a szép dolgokat....aztán észre sem veszed és máris egy lépéssel tovább vagy a boldogsághoz..
2017. december 21. 18:01
|
|
oOHiyokoiOoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.10.21. Hozzászólás: 86 Csatolások: 0 Azonosító: 260436 offline
|
jó lett a cikk!
2017. december 27. 17:05
|
|
Sophy the bohemian |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.09.24. Hozzászólás: 607 Csatolások: 0 Azonosító: 259935 offline
|
Depressziós vagyok. És? A "hogyan segíthetsz" résznél sok olyan dolog van, amit ha megpróbálnak velem egyszerűen felidegesítenek csak.
2018. január 07. 20:31
|
|
Binci |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.07. Hozzászólás: 753 Csatolások: 0 Azonosító: 234227 offline
|
Jó cikk, de az a baj, hogy az ilyen embereken nagyon nehéz segíteni ha nem igazán értünk a dologhoz. Mert akinél ez súlyos azt ilyenekkel nem lehet kirángatni ezt tapasztalatból mondom, mert volt ilyen barátom. Lehet, hogy valakinél ez segít de az ilyen embereken inkább pszichológus vagy más orvos esetleg a baj forrása vagy annak megoldása bír segíteni. De igazából aki depresszióval küzd elsősorban magán tud segíteni. Mikor nekem volt ilyen időszakom akkor összekapartam magam valahogy és megváltam azoktól a dolgoktól vagy személyektől akik ezt hozták ki belőlem, és megváltoztattam a gondolkodásmódomat. Persze, kaphat segítséget az ember, és ezzel könnyebb de elsősorban tényleg magán kell tudni segítenie mert így nagyon nehéz. Ez egy betegség, amit néhány ember nem vesz komolyan, esetleg viccelnek vele, ami rossz mert szerintem ez egy igen is súlyos dolog ha valaki tényleg az. Bántani magad, megölni magad, ennek nagyon sok esetben ez a vége ami borzalmas. Úgyhogy ha valaki ilyennel küzd én azt tanácsolom hogy lássa be hogy ez így nem jó, fogadjon el segítséget, vagy ő kérjen, és segítsen magán is egyben. Kívánom ezeknek az embereknek hogy megtalálják a kiegyensúlyozottságot magukban és azt hogy boldogok vagy többé kevésbé boldogok legyenek.
2018. január 07. 20:37
|
|
Binci |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.07. Hozzászólás: 753 Csatolások: 0 Azonosító: 234227 offline
|
És azt még hozzá tenném, ahogy az egyik kommentben olvastam hogy igen ez egy LELKI betegség nem testi ezen gyógyszerek nem segítenek.
És ebből következve még annyi hogy akik bántják magukat azok azért teszik mert a testi fájdalmat könnyebb elviselniük mint a lelkit de ez is csak egy átmeneti "segítség" számukra ami teljességgel rossz és nem így kell megoldani ezt az egészet.
oké befogtam
És ebből következve még annyi hogy akik bántják magukat azok azért teszik mert a testi fájdalmat könnyebb elviselniük mint a lelkit de ez is csak egy átmeneti "segítség" számukra ami teljességgel rossz és nem így kell megoldani ezt az egészet.
oké befogtam
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.

0 felhasználónak tetszik: