Starity

8 jel, ami arra utal, hogy valaki depresszióval küzd

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. december 21. 03:28 #21
Fallengirl
Fallengirl

Státusz" Hey! Write you´re own story! " - The Book of Life
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 887
Csatolások: 0
Azonosító: 164007
Nos sok esetben,ha egy depresszióval küzdőt orvoshoz visznek... azt elintézik egy jó nagy adag gyógyszer kavalkáddal ,vagy bebeszélik neki a skizofrémiát vagy több idétlen tünetet,ami valójában rohadtul nem úgy van... annak idején én örülök,hogy anyám nem vitt orvoshoz,mert úgy végeztem volna ,mint szegény barátnőm aki máig sincs teljesen rendben és sajnos nemlehet vele bezsélgetni sem,mert inkább az orvosának hisz meg a gyógyszereknek... a depresszió nem testi betegség! Nem gyógyítható temérdek idióta orvosággal,sőtt ront a helyzeten,mert csak egyideig van hatása... a depresszió egy lelki fájdalom...amit csakis az adott személy tud feldolgozni..és tényleg nemszabad rányomni az ilyen emberre magadat... legyél ott neki,éreztesd vele,hogy szereted,tudja,hogy nincs egyedül... a többi rajta áll... vagy úgy dönt talpra áll és elkezd hinni abban ,hogy jobb lesz és igenis boldog lesz (ami nagyon nehéz döntés,de korán sem lehetetlen) vagy sajnos mint az említett hírességek is...úgy gondolják nem érdemes... én sem vagyok még teljesen azon a szinten amilyenen szeretnék lenni...de sokkal jobban vagyok mint voltam... csak hinni kell abban,hogy jobb lesz és a dolgok maguktól kezdenek jobbra fordulni...nem azonnal...de lassacskán..csak kikell tartani és megpróbálni észrevenni a szép dolgokat....aztán észre sem veszed és máris egy lépéssel tovább vagy a boldogsághoz..
2017. december 21. 13:20 #22
Eugenie
Eugenie
új tag

StátuszÁlmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk.
Hozzászólás: 28
Azonosító: 268195
Egy pár dolog igay rám, mégsem vagyok depressziós. Ettől függetlenül jó let a cikk!
2017. december 21. 16:38 #23
paska
paska
visszatérő vendég
Hozzászólás: 346
Csatolások: 1
Azonosító: 241226
A 3. pontot nem is igazán értem. A depressziós emberek megszűnnek érzékenynek lenni? Ez elég hihetetlenül hangzik.
2017. december 21. 18:01 #24
oOHiyokoiOo
oOHiyokoiOo
új tag
Hozzászólás: 86
Azonosító: 260436
jó lett a cikk!
2017. december 21. 22:45 #25
Zsóka11
Zsóka11
ᴍɪʀʀᴏʀʙᴀʟʟ

Státuszdarling, I'm a nightmare dressed like a daydream
Hozzászólás: 2906
Csatolások: 57
Azonosító: 170595
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Sajnos sok minden igaz rám belőle, de ezt tudtam eddig is.
2017. december 26. 11:20 #26
Wena
Wena
új tag
Hozzászólás: 4
Azonosító: 265588
Akkor egész életemben depressziós voltam? Merthogy ezek nálam alapvető személyiségjegyek....
2017. december 27. 11:39 #27
luca28
luca28
Hozzászólás: 573
Csatolások: 415
Azonosító: 152353
Rám mindegyik igaz de tudok boldog is lenni ugyhogy en nem tudom, hogy mi van velem
Én igazábol szerintem csak félek kimutatni az érzéseimet
2017. december 27. 17:05 #28
Sophy the bohemian
Sophy the bohemian

StátuszThat's what I do: I drink and I know things.
Hozzászólás: 607
Azonosító: 259935
Depressziós vagyok. És? A "hogyan segíthetsz" résznél sok olyan dolog van, amit ha megpróbálnak velem egyszerűen felidegesítenek csak.
2018. január 07. 20:31 #29
Binci
Binci

Státusznever losing myself again for anyone
Hozzászólás: 753
Azonosító: 234227
Jó cikk, de az a baj, hogy az ilyen embereken nagyon nehéz segíteni ha nem igazán értünk a dologhoz. Mert akinél ez súlyos azt ilyenekkel nem lehet kirángatni ezt tapasztalatból mondom, mert volt ilyen barátom. Lehet, hogy valakinél ez segít de az ilyen embereken inkább pszichológus vagy más orvos esetleg a baj forrása vagy annak megoldása bír segíteni. De igazából aki depresszióval küzd elsősorban magán tud segíteni. Mikor nekem volt ilyen időszakom akkor összekapartam magam valahogy és megváltam azoktól a dolgoktól vagy személyektől akik ezt hozták ki belőlem, és megváltoztattam a gondolkodásmódomat. Persze, kaphat segítséget az ember, és ezzel könnyebb de elsősorban tényleg magán kell tudni segítenie mert így nagyon nehéz. Ez egy betegség, amit néhány ember nem vesz komolyan, esetleg viccelnek vele, ami rossz mert szerintem ez egy igen is súlyos dolog ha valaki tényleg az. Bántani magad, megölni magad, ennek nagyon sok esetben ez a vége ami borzalmas. Úgyhogy ha valaki ilyennel küzd én azt tanácsolom hogy lássa be hogy ez így nem jó, fogadjon el segítséget, vagy ő kérjen, és segítsen magán is egyben. Kívánom ezeknek az embereknek hogy megtalálják a kiegyensúlyozottságot magukban és azt hogy boldogok vagy többé kevésbé boldogok legyenek.
2018. január 07. 20:37 #30
Binci
Binci

Státusznever losing myself again for anyone
Hozzászólás: 753
Azonosító: 234227
És azt még hozzá tenném, ahogy az egyik kommentben olvastam hogy igen ez egy LELKI betegség nem testi ezen gyógyszerek nem segítenek.
És ebből következve még annyi hogy akik bántják magukat azok azért teszik mert a testi fájdalmat könnyebb elviselniük mint a lelkit de ez is csak egy átmeneti "segítség" számukra ami teljességgel rossz és nem így kell megoldani ezt az egészet.

oké befogtam
2018. január 21. 09:09 #31
- törölt felhasználó -    
Jó,akkor én nem vagyok az biggrin.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!