Az elmúlt években rengeteg ismert embert veszítettünk el, halálukban pedig sok esetben szerepet játszott a családtagok által fel nem ismert és nem kezelt depresszió.
A teljes cikkhez kattints ide!
8 jel, ami arra utal, hogy valaki depresszióval küzd
2017. december 19. 16:39
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2017. december 19. 17:02
|
|
TheTruthAboutLovefolklore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.16. Hozzászólás: 4209 Csatolások: 58 Azonosító: 203823 offline
|
Már Tényleg azt hittem végre Momsen-ről lesz hír, a kép végett lol.
2017. december 19. 17:13
|
|
Reiraúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.09.03. Hozzászólás: 93 Csatolások: 0 Azonosító: 259530 offline
|
@TheTruthAboutLove
Én is csak Taylor miatt kaptam fel a fejem. xD
Én is csak Taylor miatt kaptam fel a fejem. xD
1 felhasználónak tetszik:
TheTruthAboutLove
2017. december 19. 17:28
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Végre valami érdekes cikk, ami végül nem közhelyekkel vagy butaságokkal van tele. Kiegészíteném azzal, hogy nem igazán könnyű észrevenni ezeket a jeleket, ahogy fél mondatban a cikk is utal rá ezek az emberek nagyon jó színészek és kívülről pont az ellenkezőjét látni és érezni rajtuk.
2017. december 19. 18:09
|
|
XIXO tea |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.06.05. Hozzászólás: 845 Csatolások: 1 Azonosító: 256877 offline
|
Nekem az oszálytársam akar öngyilkos lenni. Borotvapengével vagdossa magát össze vissza, vagy angol feliratokat vés a bőrébe. Szerelmi bánata miatt lett leginkább ilyen, de már a barátaiban sem tud megbízni, a szülei is elváltak.
Pedig kitűnő tanuló, és mégis olyanokat mond hogy nem tudja minek él egyáltalán, nem is várja a karácsonyt.
Ja, és rettenetesen jól tud öngyilkos, tragikus hangulatú, szomorú szerelmes verseket írni.
Ezek alapján már szerintem depressziós a csaj, próbálok neki segíteni (bár nem vagyok vele valami jó viszonyban) de sajnos nem akarja hogy bárki bármit tudjon az egész életéről.
Pedig kitűnő tanuló, és mégis olyanokat mond hogy nem tudja minek él egyáltalán, nem is várja a karácsonyt.
Ja, és rettenetesen jól tud öngyilkos, tragikus hangulatú, szomorú szerelmes verseket írni.
Ezek alapján már szerintem depressziós a csaj, próbálok neki segíteni (bár nem vagyok vele valami jó viszonyban) de sajnos nem akarja hogy bárki bármit tudjon az egész életéről.
2017. december 19. 18:20
|
journeyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.10.01. Hozzászólás: 139 Csatolások: 0 Azonosító: 267119 offline
|
Köszönöm szépen ezt a cikket
évekig küzdöttem súlyos depresszióval, ezért nagyon utálom amikor az emberek összetévesztik azzal, amikor valaki szomorú, vagy lenézik ezt a betegséget és jönnek ezzel a "jaj biztos nem kapott ájfont" szöveggel, amit végképp utálok. Aki elolvasta a cikket (aki pedig át is élte a betegséget) az tudja hogy ez egy sokkal komolyabb és súlyosabb dolog, és még csak véletlenül sem egyenlő a szomorúsággal, hanem ez egy betegség aminek a kezeléséhez segítségre van szüksége, annak aki átéli. Az a baj, hogy tényleg nagyon nehéz észrevenni az ilyet, és ha észreveszed, akkor se fogadják el a segítséget ezek az emberek
Inkább arra lenne szükség, hogy végre, 2017-ben, amikor a mentális betegségek virágkorát éljük, ne legyen végre tabu pszichológushoz fordulni, ne legyen szégyen, és merjenek segítséget kérni az emberek. Tapasztalatból mondom, hogyha nagyon eldurvul a betegség, onnan nagyon-nagyon nehéz felállni, egyszerűen olyan szinten megkeseríti az életedet, hogy a végén már azt kívánod, hogy bárcsak meg se születtél volna.
És ezért baj hogy ennyire félreismerik az emberek ezt a dolgot, mert ha egyszer őket is érinteni fogja, akkor nem tudják hogy ez a depresszió, és azt hiszik szimplán kezdik elveszteni az eszüket. Én is azt hittem, és annál pokolibb érzés nem sok van a világon. Remélem mindenkinek tanulságos volt ez a cikk, és a giffeken meg a címen kívül más is megmaradt. Bárcsak több népszerű oldal is ilyen részletesen írná le ezt a dolgot
2017. december 19. 18:25
|
|
BlackPinkFanGirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.11.19. Hozzászólás: 158 Csatolások: 0 Azonosító: 267929 offline
|
Köszönöm a cikket! Sokat segÍt. Talán jobban észre tudom majd venni a depresszió jeleit
Najóóó ez aztán értelmes megfogalmazás volt
2017. december 19. 18:44
|
|
LunaNocturneaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.11.01. Hozzászólás: 55 Csatolások: 0 Azonosító: 267632 offline
|
Nagyon jó cikk. (Jól jött most nekem Jonghyun halála után...)
Habár sokan még mindig hülyeségnek, "álbetegségnek" tartják a depressziót. Pedig nagyon is valódi. Korunk egyik legnagyobb problémája. Az egyik legkomolyabb, legfájdalmasabb BETEGSÉG.
Habár sokan még mindig hülyeségnek, "álbetegségnek" tartják a depressziót. Pedig nagyon is valódi. Korunk egyik legnagyobb problémája. Az egyik legkomolyabb, legfájdalmasabb BETEGSÉG.
2017. december 19. 19:33
|
|
Justice225új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.11.25. Hozzászólás: 74 Csatolások: 0 Azonosító: 267989 offline
|
Örülök hogy egyre több ilyen cikk van. Oké hogy sztárokról szól az oldal de na. Ilyen mellett nem lehet elhaladni.
2017. december 19. 19:48
|
El Mexicanoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.29. Hozzászólás: 72 Csatolások: 0 Azonosító: 239645 offline
|
Érdekes cikk, azonban nem mindennel értek egyet. Lehet valaki azért is ilyen, mert egyszerűen zárkózott (introvertált), nem szereti a társaságot. (Pl. én sem szeretek beszélni a magánéletemről és utálom, ha arról kérdezgetnek – nem azért, mert bármi rejtegetnivalóm lenne, hanem mert egyszerűen úgy gondolom, hogy nem tartozik senkire.)
2017. december 19. 21:11
|
|
Elina98új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.11.02. Hozzászólás: 97 Csatolások: 0 Azonosító: 267659 offline
|
Legalább egyre több helyen írnak/beszélnek a depresszióról. A sok öngyilkosság mellett erre mindenképpen szükség van, és sajnos a legtöbb ember még mindig nem gondolja betegségnek, nem érzi szükségét a másik egyén segítésének.Pedig ez nem csak egy hiszti. Nagyon komoly dolog, amire sajnos nincs felírható recept, megszüntetésre.
2017. december 19. 21:52
Ennek, a 70%-a igaz rám ésnem vagyok depressziós, igaz nagyon jó hogy valaki foglalkozik ilyen témákkal, de a mai világban nagyon sok embernek vannak ilyesmi problémájuk és csak introvertáltak vagy ehhez hasonló.
2017. december 19. 23:36
Végre egy értelmes cikk, köszönjük ^^
Bár az kissé vegyes érzéseket keltett bennem, hogy a külső képen és az indító képes is feketére kihúzott szemeket birtokló emberekről volt kép...
Bár az kissé vegyes érzéseket keltett bennem, hogy a külső képen és az indító képes is feketére kihúzott szemeket birtokló emberekről volt kép...
2017. december 20. 09:45
|
Csabika1984új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.06.12. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 264868 offline
|
Sziasztok! Elolvastam a cikket és vannak hasonló tulajdonságaim de ettől még nem vagyok depressziós
Az gondolom a depresszió inkább az amikor valaki egyfolytában bezárkózik de a szabadban szeretne lenne, baráti társasághoz szokott de egyedül van. Szóval inkább akkor beszélhetünk depressziórós jelekről ha valaki 180% fokban megváltozik minden irányban.
2017. december 20. 18:07
|
|
Enchanted Huntercomfortably numb |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1348 Csatolások: 1245 Azonosító: 221 offline
|
Én pedig azzal egészíteném ki, hogy a depresszió kezelése Magyarországon szánalmas és nevetséges, egy vicckategória. Háziorvos ugye ehhez és más mentális zavarokhoz (pánikbetegség, anorexia stb.) nem ért, vagy felismeri a problémát, vagy nem. Jó esetben felismeri és továbbküld valami szakrendelésre, ahol a betegekkel elársztott doktor majd felír valami gyógyszert, és ennyi. A gyógyszer vagy használ, vagy nem, inkább nem, csak a tüneteket nyomja el + "kellemes" mellékhatások.
Ajánlott irodalom: Szendi Gábor - Depressszióipar
https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/depresszioipar-opt.pdf
A megoldás: nem kevés pénzért mehetsz magán pszichiáterhez / pszichológushoz.
Ha ezt nem teheted meg, akkor így jártál, és mehetsz a sóhivatalba panaszkodni.
Ajánlott irodalom: Szendi Gábor - Depressszióipar
https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/depresszioipar-opt.pdf
A megoldás: nem kevés pénzért mehetsz magán pszichiáterhez / pszichológushoz.
Ha ezt nem teheted meg, akkor így jártál, és mehetsz a sóhivatalba panaszkodni.
1 felhasználónak tetszik:
Lindsay019
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.