Wonder Woman, avagy Gal Gadot megszólalt a feminizmussal kapcsolatban.
A teljes cikkhez kattints ide!
Gal Gadot: „Vagy feminista, vagy szexista vagy”
2017. augusztus 27. 18:59
Ez mi a sz*r?Nő vagyok,és nem vagyok feminista.Egyébként meg miért kellene mindenkinek annak lennie?Ez a feminizmus dolog is csak pár éve lett ekkora divat,mióta néhány celeb elkezdte ezt majmolni mindenhol.És ha nem vagyok feminista hogy leszek máris szexista???
2017. augusztus 27. 19:02
|
|
kuci100 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.08.23. Hozzászólás: 801 Csatolások: 0 Azonosító: 248788 offline
|
Igen, sajnos a mai világban a feminizmus sokaknak azzal egyenlő, hogy félpucéran tüntetsz és hogy a nők jobbak a férfiaknál. (Bár vannak, akik hasonló dolgokat közvetítenek.)Közben a feminizmus lényege pont az egyenjogúság, és harc az egyenlő fizetésért ugyanannyi munkáért, a lebecsülés ellen, és az ugyanolyan lehetőségekért.(stb.)
2017. augusztus 27. 20:02
Jo tudni hogy feministának kéne lenie az egész világnak. Szerintem ez hülyeség nem minden fekete vagy fehér nincs olyan hogy csak feminista vagy csak szexista valaki. Én egyiknek sem valom magamat mert nem tartom fontosnak ezel foglalkozni ( föleg hogy sokan megjátszák hogy feministák ami nagyon undorito viselkedés mert ezt kihasználva rosz példát mutatnak a gyerekeknek ) ez csak egy személyes meg jegyzés volt..... Visza térve a cikhez: ezt vagy nem gondolta át és nem fogalmazot jol vagy ö sem gondolta komolyan amit mondot
2017. augusztus 27. 21:52
|
|
Csöppségvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.30. Hozzászólás: 470 Csatolások: 0 Azonosító: 214375 offline
|
Szerintem manapság a feminizmus átesett a "ló másik oldalára". Annyira az emberekre akarják erőltetni bizonyos nők ezt a szemléletmódot, hogy azt észre sem veszik, hogy gyakorlatilag kigolyózzák a pasikat. Mintha a nők valami istenek lennének és a pasik meg menjenek a fenébe. Én nem vagyok feminista, mert úgy gondolom egy nő és egy férfi nem lehet egyenlő, hisz alapvetően mások vagyunk, más körülmények között állja meg a helyét egy nő és egy férfi. Ezt szerintem kár összehasonlítani, de sokan nagyon élvezik ezt, és hogy belekevernek minden nők ellen irányuló megjegyzést. Amik valóban nem szép dolgok, de vannak amik már nem is kapcsolódnak a feminizmushoz. Amit talán én is elismerek, hogy nem jó, hogy nagy a fizetések közötti különbség, ezt lehetne javítani.
Talán az a legnagyobb baj, ahogy most működik a feminizmus. Ezt látják a gyerekek és e szerint fognak viselkedni egymással, hogy elnyomják a másikat.
Talán az a legnagyobb baj, ahogy most működik a feminizmus. Ezt látják a gyerekek és e szerint fognak viselkedni egymással, hogy elnyomják a másikat.
2017. augusztus 27. 21:55
|
|
TheTruthAboutLovefolklore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.16. Hozzászólás: 4209 Csatolások: 58 Azonosító: 203823 offline
|
Ez a feminizmus dolog nagyon felkapott lett mostanában.
2017. augusztus 27. 22:18
|
|
LollyPoop |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.03.08. Hozzászólás: 943 Csatolások: 0 Azonosító: 262892 offline
|
Ez eléggé leegyszerűsíti a problémakört, szóval jó lenne, ha nem tenne ilyen kijelentéseket. Attól meg kifejezetten borsódzik már a hátam, hogy minden jöttment, mindenféle társadalomtörténeti háttértudás nélkül pofázik a feminizmusról, majd jól kifigurázza és aztán bejelenti, hogy naná, hogy nincs hozzá köze, miközben halvány lila gőze sincs arról, hogy egyáltalán miről szól ez az egész.
És persze, a feminizmusnak is vannak vadhajtásai, mint minden ideológiai alapú mozgalomnak, de ettől még nem kell az egészet kivágni az ablakon.
És persze, a feminizmusnak is vannak vadhajtásai, mint minden ideológiai alapú mozgalomnak, de ettől még nem kell az egészet kivágni az ablakon.
2017. augusztus 27. 22:37
Csak a legtöbben elfelejtik, hogy a feminizmusnak az egyenjoguságért kéne harcolnia. Mostanában mindenki nagyon feminista lett csak azt hiszik, hogy ezzel több joguk lesz, mint bárki másnak. -.-
2017. augusztus 27. 23:04
|
|
Pityang |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.05.17. Hozzászólás: 755 Csatolások: 0 Azonosító: 243873 offline
|
Ahj de imádom, hogy jön mindenki azzal, hogy "ez a feminizmus dolog is csak néhány éve lett ennyire felkapott".
Ja, néhány éve, mióta az emberek rájöttek, hogy talán a nemi egyenjogúság hosszútávon a társadalmunkra is pozitív hatással lehet. Én meg pont nem gondolom, hogy el lett volna túlozva ez a kijelentés. Azoknak persze biztosan, akik azokra a "feministákra" gondolnak, akik azt hiszik, felsőbbrendűnek kell tekinteniük önmagukat a férfiaknál, mert ők jobbak, és "kapják be a férfiak!" meg "nem kellenek nekünk a férfiak!". De közben meg mindenki elfelejti, hogy a legtöbb ember, aki feministának vallja magát, a közelében sincs ennek a téveszmének. A feminizmus azt jelenti, az ember hisz abban, hogy a két nemnek egyenlőek a jogai vannak az életben. Pont. Le van egyszerűsítve? Persze, elvégre az ő kijelentése is le van egyszerűsítve, de attól még igaz.
A gond az, hogy azok, akik feministának vallják magukat, és ezt nem is félnek ezt elmondani, netalántán "jesszusomkomolyan" természetesnek is gondolják azt (mert amondó vagyok én is, hogy a nemi egyenjogúságnak természetesnek kellene lennie, csak nem az), akkor ki lesznek nevetve, mert hogy csak "divatból mondják ezt", meg "átmentek femináciba" és így tovább, és így tovább. Ha valaki megpróbálja hirdetni a feminizmust, akkor ki lesz nevetve, és butának meg komolytalannak lesz elkönyvelve.
Nem egy két-három mondatos kijelentés a legjobb módja, hogy beszéljünk a feminizmusról, persze. Mivel kényes téma, óvatosan kell megközelíteni, mert láthatjuk, ha valaki ilyen határozott kijelentéseket tesz, akkor rögtön le lesz támadva. De nem tudom azt mondani, hogy rossz az, amit mondott, vagy rosszul fogalmazta meg azt, amit mondott, mert bár nem két mondatos téma a feminizmus, attól még nem hibás a kijelentése.
Ja, néhány éve, mióta az emberek rájöttek, hogy talán a nemi egyenjogúság hosszútávon a társadalmunkra is pozitív hatással lehet. Én meg pont nem gondolom, hogy el lett volna túlozva ez a kijelentés. Azoknak persze biztosan, akik azokra a "feministákra" gondolnak, akik azt hiszik, felsőbbrendűnek kell tekinteniük önmagukat a férfiaknál, mert ők jobbak, és "kapják be a férfiak!" meg "nem kellenek nekünk a férfiak!". De közben meg mindenki elfelejti, hogy a legtöbb ember, aki feministának vallja magát, a közelében sincs ennek a téveszmének. A feminizmus azt jelenti, az ember hisz abban, hogy a két nemnek egyenlőek a jogai vannak az életben. Pont. Le van egyszerűsítve? Persze, elvégre az ő kijelentése is le van egyszerűsítve, de attól még igaz.
A gond az, hogy azok, akik feministának vallják magukat, és ezt nem is félnek ezt elmondani, netalántán "jesszusomkomolyan" természetesnek is gondolják azt (mert amondó vagyok én is, hogy a nemi egyenjogúságnak természetesnek kellene lennie, csak nem az), akkor ki lesznek nevetve, mert hogy csak "divatból mondják ezt", meg "átmentek femináciba" és így tovább, és így tovább. Ha valaki megpróbálja hirdetni a feminizmust, akkor ki lesz nevetve, és butának meg komolytalannak lesz elkönyvelve.
Nem egy két-három mondatos kijelentés a legjobb módja, hogy beszéljünk a feminizmusról, persze. Mivel kényes téma, óvatosan kell megközelíteni, mert láthatjuk, ha valaki ilyen határozott kijelentéseket tesz, akkor rögtön le lesz támadva. De nem tudom azt mondani, hogy rossz az, amit mondott, vagy rosszul fogalmazta meg azt, amit mondott, mert bár nem két mondatos téma a feminizmus, attól még nem hibás a kijelentése.
2017. augusztus 27. 23:49
|
WVWVWúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.08.27. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 266474 offline
|
Valaki vagy feminista, vagy szexista, vagy tájékozatlan, nem tudja a szavak jelentését. Ahogy a cikkben is szerepel, a feminizmus a női egyenjogúságot jelenti. Tehát, ha valaki nem feminista, az úgy gondolja, hogy a férfiak felsőbbrendűek, többet érnek a nőknél. Igen, nyilván mások vagyunk. De ettől miért ne lehetnénk egyenlőek?
Nevetséges, amikor egy nő kijelenti, hogy ő nem feminista. Egyedül hozhatsz döntéseket, vezethetsz autót, iskolába járhatsz, dolgozhatsz, ugyanannyi -vagy legalább közelannyi- pénzt kereshetsz mint a férfi kollégáid? Alap, ugye? Ha ez mostantól megváltozna, például nem lehetne munkád, nem tanulhatnál, csak mert nő vagy, felháborodnál? Igen? Akkor feminista vagy! Sok országban a nőknek nincs lehetősége az imént felsoroltakra, csak a nemük miatt. Ez számunkra elképzelhetetlen, de akkor is ostobaság olyat mondani, hogy "nem fontos ezzel foglalkozni". Igen, mi szerencsések vagyunk, de sajnos mások nem. És igenis támogatnunk kell őket, és tenni azért hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés, azért mert nőnek született! A feminizmus nem azt jelenti hogy a nők elnyomják a férfiakat, csupán egyenjogúságot akarunk. Hogy a nők a Föld minden országában tanulhassanak, munkát vállalhassanak, lehessenek önálló döntéseik és ne a férfiaktól függjenek.
A feminizmus nem egy divat. Ez egy ideológia, egy meggyőződés, amelynek természetesnek kellene lenni.
Nevetséges, amikor egy nő kijelenti, hogy ő nem feminista. Egyedül hozhatsz döntéseket, vezethetsz autót, iskolába járhatsz, dolgozhatsz, ugyanannyi -vagy legalább közelannyi- pénzt kereshetsz mint a férfi kollégáid? Alap, ugye? Ha ez mostantól megváltozna, például nem lehetne munkád, nem tanulhatnál, csak mert nő vagy, felháborodnál? Igen? Akkor feminista vagy! Sok országban a nőknek nincs lehetősége az imént felsoroltakra, csak a nemük miatt. Ez számunkra elképzelhetetlen, de akkor is ostobaság olyat mondani, hogy "nem fontos ezzel foglalkozni". Igen, mi szerencsések vagyunk, de sajnos mások nem. És igenis támogatnunk kell őket, és tenni azért hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés, azért mert nőnek született! A feminizmus nem azt jelenti hogy a nők elnyomják a férfiakat, csupán egyenjogúságot akarunk. Hogy a nők a Föld minden országában tanulhassanak, munkát vállalhassanak, lehessenek önálló döntéseik és ne a férfiaktól függjenek.
A feminizmus nem egy divat. Ez egy ideológia, egy meggyőződés, amelynek természetesnek kellene lenni.
1 felhasználónak tetszik:
Pityang
2017. augusztus 28. 21:18
|
Lysandranevravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.24. Hozzászólás: 301 Csatolások: 0 Azonosító: 261023 offline
|
Szerintem a mai feminizmus már totál szélsőséges, sokan átesnek a ló túloldalára és már a nő felsőbbrendűségét hirdetik. Én feministának vallanám magam, de megértem azt, aki nem, de ettől még az illető nem biztos, hogy szexista. Nem minden fekete meg fehér.
De mondja mindezt egy olyan nő, aki a totál szexista szépségversenynek nevezett húspiacon kezdte a karrierjét.
De mondja mindezt egy olyan nő, aki a totál szexista szépségversenynek nevezett húspiacon kezdte a karrierjét.
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!