Teljes átalakításon esett át Barbie szerelme! Megérkeztek az új Ken babák
2017. június 23. 15:33
Egyfajta Ken baba van. Az szőke pasas, és nem néger!
2017. június 23. 15:43
|
Lysandranevravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.24. Hozzászólás: 301 Csatolások: 0 Azonosító: 261023 offline
|
Na és? Barbie-ból is van már fekete, ázsiai, normális testalkatú, alacsony, down szindrómás, stb...
Mi ezzel a gond, nem értem. Minden gyerek megtalálhatja azt a játékbabát, ami legjobban hasonlít rá. Miért fáj az nektek, hogy léteznek fekete játékbabák is??
Mi ezzel a gond, nem értem. Minden gyerek megtalálhatja azt a játékbabát, ami legjobban hasonlít rá. Miért fáj az nektek, hogy léteznek fekete játékbabák is??
1 felhasználónak tetszik:
madeleine.
2017. június 23. 15:55
most komolyan kisgyerekeknek szánt játékokon megy a vita?xd
szerintem teljesen felesleges kiakadni a változtatásokon, sőt, ahogy Lysandranevra is írta, így mindenki megtalálja a hozzá legjobban passzoló babát.
kár, hogy mikor még nagy Barbie lázban égtem nem volt ilyen széles a választék.:'D
szerintem teljesen felesleges kiakadni a változtatásokon, sőt, ahogy Lysandranevra is írta, így mindenki megtalálja a hozzá legjobban passzoló babát.
kár, hogy mikor még nagy Barbie lázban égtem nem volt ilyen széles a választék.:'D
1 felhasználónak tetszik:
madeleine.
2017. június 23. 16:00
Idézet (Meow Unicorn @ 2017.06.23. 15:33)
Egyfajta Ken baba van. Az szőke pasas, és nem néger!
Ez így nem teljesen igaz! Mert van már régóta barna hajú Ken baba (26 éves vagyok, és nekem mindkettő van) meg fekete hajú is! Sőt van már a Gyűrűk Urából is Aragorn baba meg Legolas is meg egy csomó adaptációból Barbie baba! Nem értem mi a baj a változatossággal!
2017. június 23. 16:04
Nagyon jók lettek. Tetszik, hogy ilyen sokféle változata van.
2017. június 23. 16:05
Nekem tetszenek és különös tekintettel a sötétebb bőrűek a legjobban.
2017. június 23. 16:08
Amúgy is úgysem tudtok eltörölni vagy változtatni a babákon, mégha veszekedtek is rajtuk. Szóval felesleges.
2017. június 23. 16:40
Idézet (Lysandranevra @ 2017.06.23. 13:21)
Gothic01, szerintem te is túltolod picit.
Itt Magyarországon a néger kifejezést használni nem feltétlenűl pejorativ. Egy átlag magyarban nem is tudatosul, hogy ez sértő is lehet, a néger kifejezés csupán a bőrszínre utal, nincs mögötte bántó szándék. Amerikában igen, mert ott a kifejezés összefonódik a rabszolgatartással, rasszizmussal. Meg egy nagyon "értelmes" komment alapján következtetést levonni egy egész orszagra nem érdemes.
De egyébként igazad van a babákkal kapcsolatban.
Itt Magyarországon a néger kifejezést használni nem feltétlenűl pejorativ. Egy átlag magyarban nem is tudatosul, hogy ez sértő is lehet, a néger kifejezés csupán a bőrszínre utal, nincs mögötte bántó szándék. Amerikában igen, mert ott a kifejezés összefonódik a rabszolgatartással, rasszizmussal. Meg egy nagyon "értelmes" komment alapján következtetést levonni egy egész orszagra nem érdemes.
Az szerintem elég nagy szegénységi bizonyítvány, hogy az átlag magyarban ez nem tudatosul, amikor valamikor elvileg mindenki járt történelemórára legalább egyszer... Ha a hozzá hasonló okos embereket is piszkavassal kínozták meg éheztették volna, lehet, hogy nem így gondolkodnának, előítéletesen, hanem mondjuk az agyukkal, ami nem csak helykitöltési díszként van a fejükben.
Nem csak ez alapján a komment alapján vontam le, azért itt jegyeztem ezt meg, mert sajna rengeteg ember így gondolkodik errefelé, a humánusabb, egyenlőséget terjesztő újításokat liberális hülyeségeknek és felesleges pattogásnak könyvelik el.
2017. június 23. 17:10
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.24. Hozzászólás: 301 Csatolások: 0 Azonosító: 261023 offline
|
Gothic01, szerintem meg itt, Mo-n, abban, hogy néger, nincs semmi bántó szándék, negatív kicsengése, az illető bőrszínét jelöli a szó. Ha valaki ezt a kifejezést használja, nem feltétlenül előitéletes, rasszista. Meg mi nem tartottunk fekete rabszolgákat sosem. Ugyanez pl. a cigány szóval. Már lassan ezt a szót sem lehet használni polkorrektség okán, pedig csak az etnikumot jelöli a szó, önmagában nem hordoz negatív jelentéstartalmat.
2017. június 23. 17:15
|
|
szavy |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.05.09. Hozzászólás: 36075 Csatolások: 1849422 Azonosító: 6038 offline
|
Én csak azt furcsállom, hogy Barbie-nak rendes "haja" van, míg a fiú babàknak meg fixen műanyagból készült, nem pedig fésülhető. Ezt nem tudja valaki hogy miért van? Csak mert egyesek már eléggé eltértek a cikk témájától.
2017. június 23. 17:34
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
hat ha foldrajzon vagy civilizacio oran azt a kifejezest hasznalnam, hogy neger, tuti kivagnanak orarol. szamtalan nepcsoport lehet egyebkent sotet boru nem egy kontinensen. nekem speciel egyaltalan nem tetszik a barna bor es nem, nem azert, mert ilyen rasszista vagyok. sosem vennek azokbol a babaknol, mivel altalanossagban a "feher" emberek az idealjaim.
de amugy elegge eltertunk a tematol.maga az otlet viszont tetszik, hogy tobbfele stilusbol lehet valogatni, elvegre nem mindenki a szoke herceg tipusra bukik.
de amugy elegge eltertunk a tematol.maga az otlet viszont tetszik, hogy tobbfele stilusbol lehet valogatni, elvegre nem mindenki a szoke herceg tipusra bukik.
2017. június 23. 17:57
|
|
Elody, nyilván nem földrajzórán, de ha a köznyelvben, azt a szót használod itt Mo-n, hogy néger, még nem vagy rasszista.
szavy, nem tudom, miért van ez, de a régi Ken babák között is volt műanyag hajú.
szavy, nem tudom, miért van ez, de a régi Ken babák között is volt műanyag hajú.
2017. június 24. 02:06
|
katherine0813 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.18. Hozzászólás: 597 Csatolások: 0 Azonosító: 250792 offline
|
A 6. baba egy Justin Bieber!
2017. június 24. 06:55
|
|
madeleine. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.25. Hozzászólás: 1673 Csatolások: 10489 Azonosító: 261034 offline
|
Nem hiszem, hogy van értelme vitázni egy játékon.
Nekem kislányként egyetlen egy Ken-babám volt, az is színes bőrű és imádtam, a mai napig megvan.
Mindenki csodálkozott anno, mert rajtam kívül senkinek sem volt a környezetemben, (oviban, pl.) mindenkinek csak az átlag: szőke haj, kék szem, stb...
Szerintem klassz dolog, hogy már nem egy kaptafára készülnek ezek a babák, és hogy nem csak fehér bőrűek. Nekem tetszenek, függetlenül attól, hogy én speciel rosszul vagyok, ha meglátok például egy kontyos fiút.
Nekem kislányként egyetlen egy Ken-babám volt, az is színes bőrű és imádtam, a mai napig megvan.
Szerintem klassz dolog, hogy már nem egy kaptafára készülnek ezek a babák, és hogy nem csak fehér bőrűek. Nekem tetszenek, függetlenül attól, hogy én speciel rosszul vagyok, ha meglátok például egy kontyos fiút.
2017. június 24. 08:52
|
|
Thessaoniki01új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.09.28. Hozzászólás: 37 Csatolások: 0 Azonosító: 259999 offline
|
nekem a babák ruhái tetszenek nagyon!
2017. június 24. 09:09
Nekem a manbunos pont tetszik, az élő változata -ha létezik- megadhatná a telefonszámát.
2017. június 24. 11:19
Szép dolog, hogy már nemcsak kék szem, szőke haj csupán a paletta tartalma. A Barbik - nál pedig tetszik, hogy vannak ducibbak is. Az elfogadást szimbolizálják.
2017. június 24. 16:04
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
a bal szélen álló baba esküszöm úgy néz ki, mint egy modernizált Elvis Presley
a vitához meg inkább hozzá sem szólok, Gothic01, hidd el, ez nem az a közeg, mondhatsz nekik bármit
a vitához meg inkább hozzá sem szólok, Gothic01, hidd el, ez nem az a közeg, mondhatsz nekik bármit
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Hivatalos lett a kapcsolatuk.